Kritiserte laginnsatsen - kastet ut av laget

Den russiske skiskytteren Jekaterina Glazyrina brukte sosiale medier til å skrive krasse kommentarer om den russiske laginnsatsen i OL. Det ble ikke tatt godt i mot.

Glazyrina

Den russiske skiskytteren Jekaterina Glazyrina er suspendert fra det russiske landslaget etter å ha kritisert laginnsatsen på sosiale medier.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Vi kan bekrefte at Jekaterina Glazyrina har blitt suspendert fra det russiske landslaget grunnet negative utspill i forbindelse med det olympiske laget, står det i en pressemelding fra det russiske skiskytterforbundet, ifølge det russiske pressebyrådet Rianovosti.

Glazyrina kritiserte den russiske laginnsatsen via sin profil på det populære russiske nettstedet Vkontakte.

I Sotsji kan hun skilte til en skuffende 61.-plass fra normaldistansen, og hun ble ikke tatt ut på det russiske stafettlaget.

Fredag kommenterte Glazyrina lagets dårlige innsats mesterskapet.

– Jeg beklager

Samme kveld tok det russiske stafettlaget sølv på stafetten, og Glazyrina fjernet raskt kommentarene på nettstedet.

Senere på kvelden var de nedlatende meldingene erstattet av en unnskyldning.

– Hvis noen har misforstått meg, så beklager jeg det. Jeg ønsket ikke å fornærme noen, skriver skiskytteren på nettstedet.

Men skaden var allerede gjort.

Må stå over resten av sesongen

– Som et resultat av dette vil ikke Glazyrina få lov til å delta i de resterende verdenscuprennene, sier det russiske skiskytterforbundet videre i sin pressemelding.

Dermed må den den russiske jenta stå over konkurransene i Pokljuka, Kontiolahti eller i verdenscupavslutningen i Holmenkollen 17.-23. mars.

Sportsnyheter

Carlsen vant tidenes lengste VM-parti: – Veldig, veldig deilig

Magnus Carlsen gjorde grove tabber og var i tidsnød, men slo knallhardt tilbake og vant det sjette VM-partiet. Etterpå var han lettet, utslitt og fornøyd.

Siste nytt

 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Spain Davis Cup Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tre norske videre på Lillehammer

  Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på Lillehammer.

  Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal