Russisk seier - norsk fiasko

Den russiske veteranen Olga Zaitseva gikk et jevnt og sterkt løp og vant skiskyttersprinten i Hochfilzen. De norske skuffet stort.

Video Olga Zaitseva i mål

Her går Olga Zaitseva inn til sin tiende verdenscupseier

Til tross for sin lange karriere har 33-åringen bare vunnet ni verdenscuprenn før sprinten fredag.

Zaitseva hadde egentlig bestemt seg for å legge opp foran årets sesong. Men hun ble overtalt til å holde på i minst to år til. Det angrer hun neppe på i dag.

Hun ledet etter første skyting da hun traff med alle skuddene. På stående fikk hun en bom, men holdt likevel fart nok til å vinne med 13,9 sekunder foran hviterusseren Darja Domratsjeva. Helena Ekholm fra Sverige tok tredjeplassen, men hun var over halvminuttet bak.

De norske skjøt seg bort

Forholdene var ujevne, og særlig gikk dette ut over dem som startet først. Blant dem var Norges to fremste, Synnøve Solemdal og Tora Berger. Men de hadde henholdsvis 3 og 4 strafferunder og havnet på 17. og 24. plass.

- Det kjentes bra ut i halvannen runde, så ble det tungt. Da var jeg sliten, og jeg var glad da jeg kom i mål. Jeg skjøt dårlig på liggende, men noe bedre på stående. Ute i løypa gikk det fint, sa Solemdal, som hadde tredje beste langrennstid. Men hun bommet tre ganger.

- Jeg vet ikke om jeg skal skylde på meg selv eller på vinden. Det første skuddet gikk bare av, det var iallfall ikke vindens skyld Men jeg hadde gode ski - ingen kjempefølelse, men det gikk greitt ute i sporet, sa Berger.

Oppløftende debutanter

Hun fikk fire bom - to på hver skyting - og var sjanseløs mot de fremste.

Resultatene fredag er dårlig nytt for jaktstarten lørdag. Solemdal starter 1.18 etter Zaitseva, og Berger 1.41. Debutantene Ane Skrove Nossum og Birgitte Røksund starter 2.03 og 2.04 etter. De gjorde det likevel godt etter forholdene.

- Jeg er skuffet over at jeg fikk bom på liggende, men ellers gikk det bedre enn ventet, sa Skrove Norssum til NRK.

Fanny Wele-Strand Horn og Jori Mørkve kom ikke blandt de 60 som får gå jaktstarten lørdag.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana