Hopp til innhold

Klæbo om Ustjugovs taktikk: – Jeg skjønte meg ikke på ham

Johannes Høsflot Klæbo fikk nok å bryne seg på mot Sergej Ustjugov på oppløpet. Bare to tideler skilte Klæbo og russeren, og nå stusser Klæbo over russerens plan.

Se den tette spurten her.

Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen kom til dekket bord på ankeretappen, og dermed lå alt i deres hender mot rivalen Russland med Sergej Ustjugov og Ivan Jakimusjkin.

Det hadde Klæbo få problemer med å hamle opp med, selv om Ustjugov var fryktelig nære i spurten.

Nå stiller Klæbo spørsmålstegn over russeren sin opptreden i sporet.

Jeg skjønte meg ikke helt på ham i dag, og jeg skjønte ikke taktikken hans. Han sa jeg skulle gå ut først. Han ser så skummel ut med skjegget sitt, så da var det bare å gå foran, sier Klæbo til NRK.

– Pokerspill

Trønderen forstod rett og slett ikke hva russeren prøvde på, der ute sammen med lagkamerat Jakimusjkin.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's Relay 4x7,5

FORVIRRET: Johannes Høsflot Klæbo skjønte seg ikke på taktikken til Ustjugov.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

– De begynte å prate russisk. Da han lå bakerst og Jakimusjkin lå først, ropte de mellom hverandre i skogen, og da må jeg si at jeg skjønte lite. Så gikk han fra å først legge seg bakerst, til å ta føringa der det var tungt, og så fortsatte han der det var lett. Det var mange valg jeg ikke skjønte i dag, sier Klæbo videre.

Russernes hovedtrener Marcus Cramer mener at Sergej Ustjugov prøvde å forvirre Klæbo.

– Av og til forstår heller ikke jeg hva han gjør, sier Cramer humoristisk, før han fortsetter:

– Det er en del av spillet. Det er som et pokerspill for ham, og han liker å gjøre det på denne måten. Jeg mener han gjorde alt riktig i dag.

Det stusser Klæbo over.

– Det kan bli litt mye. Du må ha fokus på én ting om gangen. Det var mange greier i dag og jeg ble litt overrasket, sier Klæbo.

Verdenscup i langrenn på Lillehammer

Se vinterstudio her.

Frykter kamp i OL

Man kan likevel si at russerens taktikk fungerte i stor grad. Ustjugov ga kamp til siste slutt, og det gir ekspertene hodebry.

– Jeg ble litt skremt av den avslutningen til Ustjugov, som har vært litt usikker i formen. Det han viser her er at Russland kan matche Norge i en OL-stafett, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Selv tar Klæbo tidelene knusende med ro.

– Vi hadde massevis av tideler å gå på, hele to stykk. Det var tett der. Jeg var litt overrasket over at det var så lite oppgått på oppløpet der. Det var som å gå på lim. Det var litt sjokk, men det viktigste var å komme først, sier Klæbo og fortsetter:

– Det er godt å ha de to tidelene i banken. Så da håper jeg han sover litt ekstra dårlig i natt.

Lagkamerat Emil Iversen mener det er særdeles godt å se at Klæbo kan få litt kamp til siste slutt.

– Det var godt å se at han kan se litt menneskelig ut på oppløpet, sier Iversen.

Russisk-norsk duell

Norge stilte med to lag på herrestafetten på Lillehammer, og allerede på første etappen startet den ventede duellen mellom Russland og Norge.

Erik Valnes lå seg tidlig i tet mot russiske Aleksej Tsjervotkin, men det var et samlet felt i store deler av den sju kilometer lange løypa. Pål Golberg gikk førstetappen for Norge 2.

Etter seks kilometer vartet russiske Aleksandr Terentjev opp med et enormt taktskifte. Det tok litt tid før de norske utøverne forstod hva som nettopp hadde skjedd, men både Valnes og Golberg bet seg fast, og holdt rygg inn til veksling.

Iversen slet

Nøkkeletappen kom allerede på andre runde. Da var det duket for en enorm duell mellom Emil Iversen og Aleksandr Bolsjunov. Dessuten var Iivo Niskanen og Martin Nystrøm Nyenget i samme etappe.

Bolsjunov lå seg tidlig i tet, men etter halvgått etappe slapp han teten og trakk seg bakover i feltet for å spare krefter før siste runde.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum ventet en rakett fra Bolsjunov, og den kom. Plutselig satte Bolsjunov inn støtet, og det var bare Niskanen som klarte å henge på.

Over elleve sekunder bak måtte nordmennene ta til takke med inne på tredje veksling.

– Det var fin etappe, men jeg ble kjørt noe voldsomt på slutten. Jeg vet ikke hva som skjedde, men kanskje jeg var litt uoppmerksom. Det var irriterende, sier Iversen til NRK etter etappen.

Verdenscup i langrenn på Lillehammer

KJEMPET: Emil Iversen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tettet luken

Lørdagens vinner, Simen Hegstad Krüger, måtte bruke tid på å tette luken under tredje etappe, men den oppgaven klarte han med glans. Hans Christer Holund, for Norge 2, hengte seg på som nummer tre, før han satte inn et enormt «monster»-kjør, som ekspertene kalte det.

Inne på siste veksling var regnskapet i balanse, og alt lå i Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen sine hender.

– Det ble litt som spådd på forhånd. Vi fikk ikke noe store avstander, men det gjør stafetten fryktelig spennende, da, sa Myhr Nossum om hva som skjedde i de tre første etappene.

Siste nytt

 • Vellykket operasjon for Conte

  Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag ble han operert.

  – Takk for alle de fine meldingene. Operasjonen gikk bra, og jeg føler meg allerede bedre, skrev Conte på Instagram onsdag kveld.

  – Jeg ser fram til å være tilbake på feltet med laget, men først må jeg komme meg.

  Tottenham opplyste tidligere onsdag på Twitter at Conte har fått diagnosen kolecystitt, betennelse i galleblæren. Det er ikke kjent hvor lang pause Conte må ta.

  Antonio Conte
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Norge i føringen i lagkonkurransen i kombinert under junior-VM

  Norge med Andreas Ottesen, Torje Seljeset, Jens Dahlseide Kvamme og Eidar Johan Strøm leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppingen i junior-VM i Canada.

  Det norske laget fikk 470,6 poeng og går ut 16 sekunder foran Tyskland og Østerrike i langrennsstafetten.

  Andreas Ottesen hadde 99 meter, Torje Seljeset 97,5, Jens Dahlseide Kvamme 94, mens ankermann Eidar Johan Strøm sikret ledelsen med 102 meter.

  Langrennet over 4 x 5 kilometer går senere onsdag kveld.

  Kombinert Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nyland hjalp RB Leipzig til kvartfinale

  Ørjan Nyland fikk sjansen i RB Leipzig-målet i cupkampen mot Hoffenheim onsdag. Han fikk ikke mye å gjøre i kampen som ble vunnet 3-1.

  Emil Forsberg og Konrad Laimer scoret i første omgang av en kamp RB Leipzig dominerte fullstendig i nesten 80 minutter. Hoffenheim yppet seg etter Kasper Dolbergs reduseringsmål på gjestenes første ordentlige sjanse, men etter å ha blitt avblåst for offside en rekke ganger gjorde Timo Werner 3-1-målet i det 84. minutt. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Norge – Finland (1-1)
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste