Klæbo om Ustjugovs taktikk: – Jeg skjønte meg ikke på ham

Johannes Høsflot Klæbo fikk nok å bryne seg på mot Sergej Ustjugov på oppløpet. Bare to tideler skilte Klæbo og russeren, og nå stusser Klæbo over russerens plan.

Se den tette spurten her.

Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen kom til dekket bord på ankeretappen, og dermed lå alt i deres hender mot rivalen Russland med Sergej Ustjugov og Ivan Jakimusjkin.

Det hadde Klæbo få problemer med å hamle opp med, selv om Ustjugov var fryktelig nære i spurten.

Nå stiller Klæbo spørsmålstegn over russeren sin opptreden i sporet.

Jeg skjønte meg ikke helt på ham i dag, og jeg skjønte ikke taktikken hans. Han sa jeg skulle gå ut først. Han ser så skummel ut med skjegget sitt, så da var det bare å gå foran, sier Klæbo til NRK.

– Pokerspill

Trønderen forstod rett og slett ikke hva russeren prøvde på, der ute sammen med lagkamerat Jakimusjkin.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's Relay 4x7,5

FORVIRRET: Johannes Høsflot Klæbo skjønte seg ikke på taktikken til Ustjugov.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

– De begynte å prate russisk. Da han lå bakerst og Jakimusjkin lå først, ropte de mellom hverandre i skogen, og da må jeg si at jeg skjønte lite. Så gikk han fra å først legge seg bakerst, til å ta føringa der det var tungt, og så fortsatte han der det var lett. Det var mange valg jeg ikke skjønte i dag, sier Klæbo videre.

Russernes hovedtrener Marcus Cramer mener at Sergej Ustjugov prøvde å forvirre Klæbo.

– Av og til forstår heller ikke jeg hva han gjør, sier Cramer humoristisk, før han fortsetter:

– Det er en del av spillet. Det er som et pokerspill for ham, og han liker å gjøre det på denne måten. Jeg mener han gjorde alt riktig i dag.

Det stusser Klæbo over.

– Det kan bli litt mye. Du må ha fokus på én ting om gangen. Det var mange greier i dag og jeg ble litt overrasket, sier Klæbo.

Verdenscup i langrenn på Lillehammer

Se vinterstudio her.

Frykter kamp i OL

Man kan likevel si at russerens taktikk fungerte i stor grad. Ustjugov ga kamp til siste slutt, og det gir ekspertene hodebry.

– Jeg ble litt skremt av den avslutningen til Ustjugov, som har vært litt usikker i formen. Det han viser her er at Russland kan matche Norge i en OL-stafett, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Selv tar Klæbo tidelene knusende med ro.

– Vi hadde massevis av tideler å gå på, hele to stykk. Det var tett der. Jeg var litt overrasket over at det var så lite oppgått på oppløpet der. Det var som å gå på lim. Det var litt sjokk, men det viktigste var å komme først, sier Klæbo og fortsetter:

– Det er godt å ha de to tidelene i banken. Så da håper jeg han sover litt ekstra dårlig i natt.

Lagkamerat Emil Iversen mener det er særdeles godt å se at Klæbo kan få litt kamp til siste slutt.

– Det var godt å se at han kan se litt menneskelig ut på oppløpet, sier Iversen.

Russisk-norsk duell

Norge stilte med to lag på herrestafetten på Lillehammer, og allerede på første etappen startet den ventede duellen mellom Russland og Norge.

Erik Valnes lå seg tidlig i tet mot russiske Aleksej Tsjervotkin, men det var et samlet felt i store deler av den sju kilometer lange løypa. Pål Golberg gikk førstetappen for Norge 2.

Etter seks kilometer vartet russiske Aleksandr Terentjev opp med et enormt taktskifte. Det tok litt tid før de norske utøverne forstod hva som nettopp hadde skjedd, men både Valnes og Golberg bet seg fast, og holdt rygg inn til veksling.

Iversen slet

Nøkkeletappen kom allerede på andre runde. Da var det duket for en enorm duell mellom Emil Iversen og Aleksandr Bolsjunov. Dessuten var Iivo Niskanen og Martin Nystrøm Nyenget i samme etappe.

Bolsjunov lå seg tidlig i tet, men etter halvgått etappe slapp han teten og trakk seg bakover i feltet for å spare krefter før siste runde.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum ventet en rakett fra Bolsjunov, og den kom. Plutselig satte Bolsjunov inn støtet, og det var bare Niskanen som klarte å henge på.

Over elleve sekunder bak måtte nordmennene ta til takke med inne på tredje veksling.

– Det var fin etappe, men jeg ble kjørt noe voldsomt på slutten. Jeg vet ikke hva som skjedde, men kanskje jeg var litt uoppmerksom. Det var irriterende, sier Iversen til NRK etter etappen.

Verdenscup i langrenn på Lillehammer

KJEMPET: Emil Iversen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tettet luken

Lørdagens vinner, Simen Hegstad Krüger, måtte bruke tid på å tette luken under tredje etappe, men den oppgaven klarte han med glans. Hans Christer Holund, for Norge 2, hengte seg på som nummer tre, før han satte inn et enormt «monster»-kjør, som ekspertene kalte det.

Inne på siste veksling var regnskapet i balanse, og alt lå i Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen sine hender.

– Det ble litt som spådd på forhånd. Vi fikk ikke noe store avstander, men det gjør stafetten fryktelig spennende, da, sa Myhr Nossum om hva som skjedde i de tre første etappene.

Sportsnyheter

Rørt McGrath (21) på pallen under en måned etter skade: – Jeg klarte ikke slutte å gråte

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. Så sent som på nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – i verste fall stod OL i fare. Men i siste renn før lekene slo han kraftig tilbake.

Siste nytt

 • Grand Slam-håpet ute for useedede Cornet

  Useedede Alize Cornet (til høyre på bildet) hadde aldri før vært i en kvartfinale i en Grand Slam, men der ble det Australian Open-exit mot amerikanske Danielle Collins.

  Cornet er rangert som nummer 61 på verdensrankingen, men kom seg videre til kvartfinalen ved å slå tidligere verdensener Simona Halep. Mot amerikanske Collins sa det derimot stopp.

  Collins vant et jevnt første sett 7-5 og hadde ingen problemer med å vinne det andre settet og matchen med 6-1. Dermed har den 28 år gamle amerikaneren nådd en semifinale i en Grand Slam for første gang.

  I den andre kvartfinalen på kvinnesiden ble det tap for estiske Kaia Kanepi, som slo ut verdenstoer Aryna Sabalenka i fjerde runde. Hun hadde også sjuendeseedede Iga Swiatek fra Polen i kne, men måtte til slutt gi tapt. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Hamish Blair / AP
 • Martial leies ut til spansk klubb

  Manchester United har blitt enig med den spanske fotballklubben Sevilla om et utlån av den offensive spilleren Anthony Martial for resten av sesongen

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  Innhoppet til franskmannen mot West Ham i Premier League i midten av januar blir de siste minuttene på fotballbanen for Martial i Manchester United-drakten, iallfall på en god stund.

  Det er ingen klausul i avtalen som kan gjøre Martial til permanent Sevilla-spiller, så franskmannen skal returnere til Manchester United etter sesongslutt.

  Martial har hatt en vanskelig sesong i United, etter at både Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo kom inn i sommer, og i desember informerte han Manchester United-manager Ralf Rangnick om at han ønsket å forlate klubben. Nå er utlånet et faktum.

  Martials nåværende kontrakt med United løper fram til 2025 (2024 pluss opsjon på ett år).

  Premier League - Manchester United v Everton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal