Russisk profil dukket ikke opp til stjerneduell: – Det er veldig spesielt

Alt lå til rette for en stjerneduell da Levon Aronian skulle møte Alexander Gristsjuk på mesterskapets andre dag. Men da klokka ble satt i gang, var Grisjtsjuk forduftet.

Magnus Carlsen

ALENE: Her sitter Levon Aronian og venter på motstanderen.

Foto: Lars Bryne / NRK

– Han har brukt mye tid. Dette er veldig spesielt. Av en eller annen grunn har han blitt oppholdt, utbrøt sjakkekspert Torstein Bae mens Aronian satt ved brettet og speidet etter motstanderen.

Slik måtte Aronian sitte i lang tid mens klokka til motstanderen gikk. Armeneren, som leder hurtig-VM foran nettopp Grisjtsjuk, reiste seg etter hvert opp og kikket noe forvirret etter motstanderen.

– Uprofesjonelt

Etter et par minutter kom plutselig Grisjtsjuk løpende gjennom den gedigne håndballhallen i Doha. Han rakk frem hånden og satte seg ned, og spilte som om ingen ting hadde skjedd.

Til NRK forklarer Grisjtsjuk at han «bare ble forsinket».

– Jeg var litt redd for å tape, men det var ikke med vilje. Jeg ble forsinket, sier han.

Tarjei Svensen, mannen bak sjakknettstedet Matt & Patt, syntes oppførselen var svært merkelig.

– Det er uprofesjonelt av Grisjtsjuk i et VM, sier Svensen og legger til:

– Det er jo enda mer spesielt med tanke på at Grisjtsjuk er kjent for å ofte komme i heseblesende tidsnøder. Og mot en så sterk spiller som Aronian, så bør han normalt ikke tillate seg å ligge bak på tiden etter trekk 1.

Noen må løpe for å rekke frem i tide.

SE VIDEO: Her kommer Grsjtsjuk løpende til partiet.

Aronian forlot bordet

Men de merkelige scenene stoppet ikke der: En stund ut i partiet var det plutselig Aronian som reiste seg og gikk.

Aronian, som på dette tidspunktet hadde masse tid i forhold til motstanderen, ble deretter borte i et par minutter.

– Jeg tror han bare måtte på toalettet, sier Grisjtsjuk.

Det meget spesielle partiet endte i remis. Da siste brikke var flyttet, satt de to stjernespillerne lenge og pratet og lo før de gikk sin vei.

Siste nytt

 • Reistad tilbake i troppen

  Henny Ella Reistad er tilbake i den norske kamptroppen til OL-kvartfinalen i håndball mot Ungarn i dag. Hun har vært ute av spill i en snau uke på grunn av en skulderskade. Norge er soleklar favoritt til å ta seg til semifinalen.

  Vilde Ingeborg Johansen er tatt ut av kamptroppen på 14 spillere som er lagt ut av arrangøren.

  Henny Reistad
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Mclaughlin knuste verdensrekord

  Amerikanske Sydney Mclaughlin knuste konkurrentene på 400 meter hekk på Olympiastadion i OL og løp inn til ny verdensrekord på 51.46.

  – Tiden er fenomenal. Det er så mange paralleller mellom disse to finalene, roper Jann Post og viser til gårsdagens hekkefinale der Warholm vant.

  Mclaughlins kollega Dalilah Muhammed løp inn til personlig beste på 51.68, og med den tiden slo hun også forrige verdensrekord som lød 51.90.

  Mclaughlin
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Brasiliansk gull i maratonsvømming

  Ana Marcela Cunha var best av samtlige maratonsvømmere under OL onsdag. Cunha vant spurten etter 10 intense kilometer med svømming.

  Vinnertiden til Cunha lød på en time, 59 minutter og 30 sekunder. Ingen kunne gjøre noe med brasilianeren, som ble nummer ti i Rio i 2016 og nummer fem i Beijing i 2008.

  Tokyo Olympics Marathon Swimming
  Foto: David Goldman / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal