NRK Meny
Normal

Russisk maktdemonstrasjon fire uker før VM

Det norske førstelaget måtte svare på rykk etter rykk fra Russland, og til slutt ble det et for mye. Dermed sendte russerne et skremmeskudd før VM i Falun.

Russland vant herrenes lagsprint

VIDEO: Se innspurten.

Sliten

Finn-Hågen Krogh lå utmattet i målområdet etter spurten.

Foto: NRK

Norge har dominert langrennssporten fullstendig denne vinteren, men på søndagens lagsprint fikk bortskjemte nordmenn en realitetsorientering.

Kjørte hardt i motbakkene

Først ble Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg slått av Sverige. Så viste Alexej Pethukov og Sergej Ustjugov at russerne blir livsfarlige i VM i Falun.

De to kraftpluggene fikk gå billig på de første par etappene, men i andre halvdel av lagsprinten klemte de til i hver eneste motbakke. Motstanderne falt av én etter én.

Holdt nesten helt inn

Det norske førstelaget med Anders Gløersen og Finn-Hågen Krogh greide å henge på lengst av alle, men opp den nest siste bakken var det helt tydelig at nordlendingen var tom for krefter. Han greide å halse seg opp den siste stigningen, men kom inn på oppløpet et par meter bak. Det ble for mye.

– Dette var et bra løp. Lagkameraten var veldig sterk i dag, sa en smørblid Pethukov etterpå.

Italia endte på tredjeplass. Norges andrelag med Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg falt av en stund tidligere og endte som nummer fem.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag