Russisk maktdemonstrasjon fire uker før VM

Det norske førstelaget måtte svare på rykk etter rykk fra Russland, og til slutt ble det et for mye. Dermed sendte russerne et skremmeskudd før VM i Falun.

Russland vant herrenes lagsprint

VIDEO: Se innspurten.

Sliten

Finn-Hågen Krogh lå utmattet i målområdet etter spurten.

Foto: NRK

Norge har dominert langrennssporten fullstendig denne vinteren, men på søndagens lagsprint fikk bortskjemte nordmenn en realitetsorientering.

Kjørte hardt i motbakkene

Først ble Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg slått av Sverige. Så viste Alexej Pethukov og Sergej Ustjugov at russerne blir livsfarlige i VM i Falun.

De to kraftpluggene fikk gå billig på de første par etappene, men i andre halvdel av lagsprinten klemte de til i hver eneste motbakke. Motstanderne falt av én etter én.

Holdt nesten helt inn

Det norske førstelaget med Anders Gløersen og Finn-Hågen Krogh greide å henge på lengst av alle, men opp den nest siste bakken var det helt tydelig at nordlendingen var tom for krefter. Han greide å halse seg opp den siste stigningen, men kom inn på oppløpet et par meter bak. Det ble for mye.

– Dette var et bra løp. Lagkameraten var veldig sterk i dag, sa en smørblid Pethukov etterpå.

Italia endte på tredjeplass. Norges andrelag med Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg falt av en stund tidligere og endte som nummer fem.

Siste nytt

 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO
 • Stiller i VM i terrengløp

  Jakob Ingebrigtsen deltar i VM i terrengløp i Aarhus neste helg. 18-åringen stiller til start i U20-klassen.

  2000-modellen står på startstreken om seks dager, der han skal være med og kjempe om VM-gull. Det ble klart på søndag.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Erik Simander/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal