NRK Meny
Normal

Her tar det helt av for den russiske kommentatoren

ØSTERSUND (NRK.no): Russeren Dmitry Guberniev elsker skandinavisk heavy metall-musikk og lader opp til hver sending med massiv sang. NRK besøkte den elleville kommentatoren i bua under verdenscupåpningen i Østersund.

Den russiske kommenatoren Dimtry Guberniev vet hvordan han skal underholde seg selv i kommentatorbua når det ikke er konkurranse. Foto: Alem Zebic.

SE VIDEO: Dmitry Guberniev er blitt et ikon i internasjonal skiskyting. Hjemme i Russland er han en stjerne. Foto: ALEM ZEBIC

Det er et salig kaos av forskjellige språk og sanger som møter NRK i den russiske kommentatorbua. Alt kommer det fra samme mann:

Den russiske bjørnen Dmitry Guberniev.

– Forstår du hva jeg sier? Jeg for lat til å lære meg god engelsk og alt jeg kommenterer er på russisk, sier den over to meter lange mannen og fortsetter med impulsiv kommentering og oppramsing av navn på alle mulige språk.

Alexander Rybakk

Guberniev er en fargeklatt i skiskyttersirkuset og de fleste vet hvem han er. Russeren reiser rundt på det meste av skiskyting hele vinteren og jobber både som kommentator, reporter og programleder.

Ifølge kollegene er Guberniev større enn mange av utøverne hjemme i Russland.

– Bjørndalen er som en bror for meg. Han kommer til å vinne et OL-gull for meg i Sotsji, sier kommentatorstjernen og fortsetter på en totalt ukjent sang.

Guberniev er også russernes Melodi Grand Prix-kommentator og kjenner godt til Alexander Rybakk. «Fairytale» vil han imidlertid ikke synge.

– Jørn Lande er min norske favoritt, sier han.

Heavy metal-vokalist Lande er for de fleste nordmenn kjent som stemmen til fotballsangen «Alt for Norge».

Gir ut singel

Det begynner å nærme seg rennstart og Guberniev snakker som en foss. Om at han snart skal gi ut singelen «Window Biathlon» og at kommentatorbua i Østersund er atlfor liten.

NRK får lov til å sette igjen et kamera i boksen. Det surrer og går gjennom hele rennet. Resultatet ser du i videoen over.

Siste nytt

 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag