Hopp til innhold

Russisk fotball i møter med Uefa om veien tilbake

Representanter for Russlands fotballforbund var tirsdag i møter med Uefa-ledere i det europeiske fotballforbundets hovedkvarter i Sveits.

Tema var den lange og vanskelige veien tilbake til deltakelse i europeisk fotball. Russland har vært ute i kulden siden invasjonen i Ukraina i fjor.

Visepresident Aleksander Alajev i RFU avslo å kommentere hva som ble diskutert under det tre timer lange møtet, som var det første siden Russland truet med å bryte med Uefa og søke medlemskap i Det asiatiske fotballforbundet. Heller ikke Uefa hadde noen kommentar. (NTB)

Soccer UEFA Russia
Foto: Pavel Golovkin / AP

Siste nytt

 • Ajax sparker trener Alfred Schreuder

  Ajax har kvittet seg med treneren Alfred Schreuder (50) med umiddelbar virkning. Sju kamper uten seier ble for mye for klubben.

  Schreuder overtok som trener i Ajax i sommer og hadde kontrakt fram til sommeren neste år, men må nå gå på dagen. Det samme må assistenttrener Matthias Kaltenbach. Det opplyser fotballklubben i en pressemelding torsdag kveld.

  – Dette er en smertefull, men nødvendig beslutning. Selv om vi hadde en god start på sesongen, tapte vi mange unødvendige poeng de siste ukene, sier Ajax-direktør Edwin van der Sar til klubbens nettsted. (NTB)

  Alfred Schreuder
  Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters
 • Zuccarello ble overtidshelt for Wild

  Minnesota Wild hadde tapt tre kamper på rad, men kom tilbake på vinnersporet hjemme mot Philadelphia Flyers natt til fredag.

  Matt Boldy sendte Wild opp i en 2-1-ledelse tidlig i den tredje perioden, en scoring hvor Mats Zuccarello noterte seg for en målgivende pasning.

  Halvannet minutt før slutt utlignet imidlertid Flyers og dermed gikk kampen til spilleforlengelse.

  To minutter ut i den startet Zuccarello et angrep midt inne i egen forsvarssone. Lagene spilte da med tre utespillere hver og nordmannen avanserte inn i Flyers' sone, hvor han tok tunnel på Travis Konecny og kom alene med keeper Carter Hart.

  I avslutningen gjorde Zuccarello ingen feil og vippet pucken elegant over hånden til keeperen, som dermed førte til hjemmeseier for Wild.

  Zuccarello står denne sesongen med 47 målpoeng (19 scoringer og 28 assists) på 45 kamper.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jeff Wheeler / AP
 • Arsenal videre i ligacupen etter Maanum-show

  Arsenal rutter ikke bare én, men to norske stjerner.

  23-årige Frida Maanum viste seg frem med to mål og én målgivende pasning i Arsenals 3-0-seier over Aston Villa torsdag. Resultatet ga de rødkledde semifinalebillett i den engelske ligacupen.

  Maanum har storspilt for "The Gunners" denne sesongen, og torsdag kveld var hun i sitt ess på Meadow Park.

  Etter snau halvtimen spilt sendte Maanum ballen mellom beina på en motspiller og til side for Villas målvakt. Like etter pause fulgte hun opp med en lekker avslutning opp i det lengste hjørnet.

  Ti minutter senere sentrer 23-åringen ballen til Caitlin Foord som setter Arsenals tredje mål.

  Manchester City, West Ham og Chelsea har også tatt seg videre i ligacupen.

  Semifinalene spilles 8. og 9. februar, mens finalen er lagt til Selhurst Park i London 5. mars, skriver NTB.

  maanum
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste