NRK Meny
Normal

Russisk stjerne slipper utestengelse etter brutalt slag

Det får landslagssjef Roy Johansen til å rase. – Hele greia er en vits, sier han.

Finland

Her gyver Russlands Ilja Kovaltsjuk (t.v.) løs på Finlands Janne Personen under fredagens VM-kamp.

Foto: Jussi Nukari / Ap

Russiske Ilja Kovaltsjuk barket sammen med finske Janne Pesonen i VM-kampen i går, men den russiske stjernen slipper karantene etter slagsmålet.

Johansen

Roy Johansen føler russiske Ilja Kovaltsjuk slapp billig unna etter slåssing i går.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
IHOCKEY-WORLD-NOR-SWE

Ole-Kristian Tollefsen har fått karantene for Norge.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Dette er bare en bekreftelse på det vi har hatt følelsen av. Hele greia er bare en vits, sier landslagstrener Roy Johansen til VG Nett.

Kovaltsjuk fikk matchstraff, men lørdag ble det kjent at han ikke straffes ytterligere.

Oppgitt Johansen

Norge møter Hviterussland i dag uten en utestengt Ole-Kristian Tollefsen som fikk karantene etter Sverige-kampen onsdag. Tollefsen har fått to karantener så langt i VM, og landslagsledelsen har følt seg urettferdig behandlet.

– Det er lett å ta Norge. Det er insidenter i andre kamper som er verre, men som man lar passere. Det har nok å gjøre med størrelsen på landet, rett og slett, sa Johansen til NRK.no torsdag.

Marius Holtet fikk i likhet med Tollefsen utestengelse etter kampen mot Danmark tidligere denne uka, og Norge er det eneste laget med tre utestengelser i VM.

– Mange lurer

Tollefsen så selv den russiske NHL-stjernen slå løs på motspilleren i går, og skrev følgende på Twitter.

«Mange som lurer på om Kovalchuk får utestengelse, det lurer jeg også på.»

Kovaltsjuk spiller til daglig i NHL-klubben New Jersey Devils. Finland vant fredagens kamp mot Russland 3-2.

Solberg skadd

Norge møter Hviterussland i kveld klokka 20.15, og Mats Trygg meldes klar til kamp etter sykdom. Backen Henrik Solberg er derimot ute.

– Det er selvfølgelig utrolig kjedelig, både personlig og med tanke på laget. Vi behandler (skaden) med alt vi har, så tarvi det dag for dag. Det er bare en ting som er klart, og det er at jeg ikke spiller i dag, sier Solberg til NRK.no

Kristian Forsberg flyttes ned som back mot Hviterussland i kveld.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal