NRK Meny
Normal

Rung drømmer om en sjette medalje i Paralympics

Sarah Louise Rung har nå tatt flere medaljer enn hele den norske OL-troppen gjorde i lekene for funksjonsfriske forrige måned. Nå går hun for sin sjette medalje i løpet av sju konkurranser.

Sarah Louise Rung

IMPONERER: Sarah Louise Rung fortsetter å ta medaljer i Paralympics. Lørdag kan hun ta sin sjette medalje i lekene.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

– Hvis jeg ikke tar meg sammen kan jeg fort havne utenfor pallen, men jeg har veldig lyst til å avslutte med en siste medalje og et godt løp, sier hun til NTB.

Natt til lørdag (norsk tid) kunne hun nok en gang juble for en medalje i Paralympics da hun svømte inn til bronse på 50 meter rygg.

Da hadde hun karret seg videre til finalen etter å ha endt som nummer fire i forsøksheatet med den sjette beste tiden.

I finalen kuttet hun derimot tiden med nesten fire sekunder. Rung var strålende fornøyd med at hun hadde klart å senke tiden såpass mye fra forsøksheatet.

– Jeg hadde som mål å ta fem medaljer her nede og dette var ikke en av de øvelsene jeg hadde pekt meg ut, sa Rung til NRK.

Sarah Louise Rung tok en ny bronse, og sin femte medalje i Rio.

Knallhardt konkurranseprogram

Lørdag er siste konkurransedag for Rung, da er det 100 meter fri som står på programmet, hennes sjuende konkurranse på ti dager.

Et imponerende og tøft konkurranseprogram, men så langt har hun vist få tegn på å være sliten.

– Jeg har hatt en tendens til å gjøre litt smårufsete forsøkstider, men jeg skal prøve å gjøre et bra forsøk, sånn at det også kan bli et godt finaleløp på kvelden, sier Rung, som svømmer sitt forsøksheat lørdag ettermiddag.

Paralympics-helten vet at det blir tøft, men hun drømmer likevel om å runde av med en sjette medalje før hun av slutter mesterskapet i Rio.

– Tøffere enn jeg trodde

Hun har uansett nådd målet hun satte seg før Paralympics, nemlig å ta flere medaljer enn i London for fire år siden.

– Det er deilig. Paralympics har vært mye tøffere enn jeg trodde det skulle være, og jeg fikk litt bakoversveis inn i mesterskapet, men har likevel klart å ta fem medaljer, og det er jeg kjempefornøyd med, sier hun til NTB.

I Paralympics har den norske troppen nå til sammen tatt åtte medaljer i Rio.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal