Hopp til innhold

Rune om Ruud-feiden før ny duell: – Som om vi var i krig med hverandre

Casper Ruud (24) og Holger Rune (20) møtes for første gang siden den opphetede bataljen i Roland-Garros. Nå løfter begge på lokket om forholdet.

France Tennis French Open

MØTER RIVALEN: Casper Ruud er klar for semifinale i Roma. Der venter Holger Rune.

Foto: Michel Euler / AP

– Casper og jeg har alltid hatt et godt forhold, så jeg synes det var synd at pressen kjørte opp historier, som om vi var i krig med hverandre. Det har vi aldri vært, sier Holger Rune til NRK.

For snaut ett år siden haglet det med beskyldninger og skriverier etter at Casper Ruud slo Rune i kvartfinalen av Roland-Garros-turneringen. På tennisbanen kokte det. Og temperaturen senket seg heller ikke etter midnatt

Nordmannen ba motstanderen vokse opp. Ruud-leiren beskyldte Runes mor for løgn. Hun hevdet de hadde feiret opp i ansiktet på ham.

Holger Rune, Casper Ruud, overskrifter

MEDIESTORM: Etter kampen i Paris ble det et sabla mediekjør rundt Ruud (til venstre) og Ruud.

Grafikk: Hans Henrik Bårtvedt / NRK/NTB

Ruud om forholdet: – Godt spørsmål

Nå innrømmer Rune at han ikke satte pris på skriveriene etter oppgjøret.

– Vi er begge to skandinavere og det er mildt sagt ikke mange av oss på touren. På topp ti er det Casper og jeg og i topp 100 har vi Ymer-guttene og Emil Ruusuvuori. Det er ikke mange, så det er viktig at vi har det godt sammen. Og det har vi, sier Rune.

Casper Ruud fikk også spørsmål om forholdet til Rune etter seieren mot Francisco Cerundolo. Da nordmannen ble spurt om forholdet til Rune, trakk han på smilebåndet:

– Det er et godt spørsmål. Vi har snakket sammen etter det. Vi respekterer hverandre. Jeg sendte ham ikke et julekort, og det gjorde heller ikke han, så jeg er ikke sikker på at man kan si vi er nære. Skandinavisk suksess er veldig bra for de nordiske landene, sa Ruud til Eurosport – og la til:

– Forhåpentligvis blir det vennligere denne gangen.

Les også: Omtalt som respektløs løgner før skjebnekamp: – Håper de ikke blir påvirket

Holger Rune, Casper Ruud, overskrifter
Holger Rune, Casper Ruud, overskrifter

Sikter mot Grand Slam

Foreløpig er Casper Ruud den best rangerte spilleren av dem, men enn så lenge har Rune den største triumfen i karrieren. Han slo Novak Djokovic og vant Masters-turneringen i Paris sist høst. Samme mann ble slått 2–1 i sett i onsdagens kvartfinale i Roma.

Nå sikter Holger Rune enda høyere.

– Å vinne Grand Slams er målsetningen. Det er et naturlig steg etter de resultatene jeg har skapt så langt. Masters 1000 er vunnet, så nå er det Grand Slams. Jeg gleder meg helt vilt over og er takknemlig over at jeg har kommet dit at jeg kan si det er mitt neste mål.

Casper Ruud har hittil i karrieren spilt to Grand Slam-finaler. Han tapte mot Rafael Nadal i Roland-Garros og mot Carlos Alcaraz i US Open.

Neste uke venter en ny mulighet i Paris, men først venter lørdagens semifinale i Roma.

PS! Turneringene sendes på Discovery+ og Eurosport Norge.

Siste nytt

 • Karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Hopp-pioneren Daniela Iraschko-Stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel.

  Veteranen fra Østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. Hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. I 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i OL. Det skjedde i Sotsji i Russland.

  Iraschko-Stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra Østerrike. I over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter.

  – Tiden er kommet for å avslutte karrieren. De som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. Det har vært en fin tid, sier Stolz. (NTB)

  2019 FIS Nordic World Ski Championships
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Verdenslaget vant Laver Cup

  Verdenslaget fullførte utklassingen av Europa i Laver Cup i tennis med seier i doublekampen som innledet søndagen.

  Ben Shelton og Frances Tiafoe slo Hubert Kurkacz og Andrej Rublev 7-6 (74), 7-6 (7-5). Dermed kan ikke de tre gjenstående singlekampene berge Europa-laget fra tap.

  USA har vunnet åtte av de ni første oppgjørene i prestisjeduellen. Casper Ruuds seier over Tommy Paul lørdag er eneste lyspunkt for de europeiske tennisspillerne.

  Det gis ett poeng for seier første dag, to annen dag og tre tredje dag. Med 13-2 til Verdenslaget etter søndagens doublekamp vil tre europeiske seirer bare gi ni poeng til.

  Casper Ruud er satt opp mot Taylor Fritz i den første singlekampen søndag. (NTB)

  Z1smcaGNZ0o
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste