De dyreste finalebillettene koster opp mot 75.000 kroner

For første gang på 74 år har en brite tatt seg til herrefinalen i Wimbledon. Det har fått billettprisene til å skyte i taket.

Wimbledon: Bor i telt for å se Murray

Tennisentusiaster har sovet i telt utenfor Wimbledon-anlegget for å sikre seg en plass innenfor portene i dag. Hjemmehåpet Andy Murray (innfelt) skal møte Roger Federer i finalen.

Foto: NTB Scanpix

I minuttene etter at den 25 år gamle skotten Andy Murray beseiret franske Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen fredag, økte interessen for dagens finalebilletter med over 400 prosent, melder ulike billettutsalgssteder i Storbritannia.

 • Se herrefinalen Murray - Federer fra kl 15.00 på NRK!

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Finale i Wimbledon, British Open. Single, menn. Direkte fra London, der Roger Federer møter Andy Murray. Kommentatorer er Christian Nilssen og Jan Frode Andersen.

Wimbledon finale, herrer

Finalearenaen Centre Court tar 15.000 tilskuere, og dersom du ønsker å være en av dem, har du i helgen måttet betale rundt 50.000 kroner for én vanlig billett.

Skal du ha virkelig gode plasser, må du imidlertid belage deg på å betale opp mot 75.000 kroner per billett: (se bildet under)

Billetter til Wimbledon

Dette er en skjermdump av billettnettstedet Viagogos sider. Til høyre sees billettprisene, der de aller dyreste billettene er satt til svimlende 12,309,66 dollar, eller 75,427 kroner.

Foto: Skjermdump / Viagogo.com

Status å være tilstede

– Et slikt arrangement er helt eksepsjonelt. Folk er villige til å betale såpass mye fordi det er en unik opplevelse og fordi de ønsker å kunne si at "de var der", sier Edward Parkinson, leder i billettjenesten Viagogo.

– Å ha en brite i finalen for første gang på 74 år forsterker dette ytterligere, sier han.

Den billigste løsningen, dersom det ikke holder å bare se kampen på TV, er å se kampen på storskjerm utenfor finalearenaen. Da får man sitte på en gressbakke som har fått kallenavnet «Murray Mount».

Men også dét koster penger - åtte pund, eller rundt 75 kroner. I fjor ble portene stengt da over 30.000 mennesker hadde kommet seg innenfor.

I dag er det ventet enda flere. Derfor har folk ligget i telt utenfor Wimbledon-anlegget i natt for å sikre seg en plass foran storskjermen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Murray Mount

Den store gressbakken utenfor stadion bytter navn etter hvem man heier på. Da briten Tim Henman var på sitt beste, ble bakken kalt 'Henman Hill'. I dag heter den 'Murray Mount'.

Foto: Rebecca Naden / Pa Photos

Historisk finale

Ikke siden Bunny Austin tapte finalen i 1938 har en britisk statsborger vært annet enn tilskuer under herrenes Wimbledon-finale.

Hele elleve briter har kommet seg til semifinalen siden den gang, men ikke en eneste én av dem har klart å avansere til finalen.

Men i år har den britiske forbannelsen endelig blitt brutt.

Hele øya heier på Murray

Hjemmehåpet Andy Murray har på mesterlig vis karret seg til finalen for aller første gang, etter å ha blitt slått ut i semifinalen de tre foregående årene.

Den nokså tilbakeholdne skotten er ikke kjent som noen publikumsyndling, men har likevel en hel nasjon i ryggen når han i dag trer inn på Centre Courten foran 15.000 hjemmefans.

Murray spiller sin aller første Wimbledon-finale, mens Roger Federer skal ut i sin åttende. Sveitseren har vunnet Wimbledon seks ganger tidligere, og vil med seier i dag ta sin 17. Grand Slam-tittel i karrieren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Murray og Federer

En av disse vinner Wimbledon-finalen i dag: Andy Murray (t.v) eller Roger Federer.

Foto: GLYN KIRK LEON NEAL / Afp

Siste nytt

 • Sky avslutter sykkelsatsing

  Sky avslutter sin sykkelsatsing etter neste sesong. Det bekrefter det på sine nettsider. Dermed blir laget nødt til å finne en ny hovedsponsor fra 2020. I løpet av sine ti år i sykkelsporten har Skys ryttere vunnet Tour de France seks ganger.

  thomas
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Hvas til semifinalen

  Tomoe Zenimoto Hvas er klar for semifinalen på 100 meter butterfly i kortbane-VM i svømming i Kina senere onsdag. Han kvalifiserte seg inn med tiden 51,04. Hvas hadde den 12. beste kvalifiseringstiden.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Tottenham videre i mesterligaen

  Tottenham var fem minutter fra mesterligaexit da Lucas Moura styrte Harry Kanes innlegg i mål til 1-1 mot Barcelona og sendte Tottenham til cupspillet.

  SOCCER-CHAMPIONS-FCB-TOT/
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland