NRK Meny
Normal

De dyreste finalebillettene koster opp mot 75.000 kroner

For første gang på 74 år har en brite tatt seg til herrefinalen i Wimbledon. Det har fått billettprisene til å skyte i taket.

Wimbledon: Bor i telt for å se Murray

Tennisentusiaster har sovet i telt utenfor Wimbledon-anlegget for å sikre seg en plass innenfor portene i dag. Hjemmehåpet Andy Murray (innfelt) skal møte Roger Federer i finalen.

Foto: NTB Scanpix

I minuttene etter at den 25 år gamle skotten Andy Murray beseiret franske Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen fredag, økte interessen for dagens finalebilletter med over 400 prosent, melder ulike billettutsalgssteder i Storbritannia.

 • Se herrefinalen Murray - Federer fra kl 15.00 på NRK!

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Finale i Wimbledon, British Open. Single, menn. Direkte fra London, der Roger Federer møter Andy Murray. Kommentatorer er Christian Nilssen og Jan Frode Andersen.

Wimbledon finale, herrer

Finalearenaen Centre Court tar 15.000 tilskuere, og dersom du ønsker å være en av dem, har du i helgen måttet betale rundt 50.000 kroner for én vanlig billett.

Skal du ha virkelig gode plasser, må du imidlertid belage deg på å betale opp mot 75.000 kroner per billett: (se bildet under)

Billetter til Wimbledon

Dette er en skjermdump av billettnettstedet Viagogos sider. Til høyre sees billettprisene, der de aller dyreste billettene er satt til svimlende 12,309,66 dollar, eller 75,427 kroner.

Foto: Skjermdump / Viagogo.com

Status å være tilstede

– Et slikt arrangement er helt eksepsjonelt. Folk er villige til å betale såpass mye fordi det er en unik opplevelse og fordi de ønsker å kunne si at "de var der", sier Edward Parkinson, leder i billettjenesten Viagogo.

– Å ha en brite i finalen for første gang på 74 år forsterker dette ytterligere, sier han.

Den billigste løsningen, dersom det ikke holder å bare se kampen på TV, er å se kampen på storskjerm utenfor finalearenaen. Da får man sitte på en gressbakke som har fått kallenavnet «Murray Mount».

Men også dét koster penger - åtte pund, eller rundt 75 kroner. I fjor ble portene stengt da over 30.000 mennesker hadde kommet seg innenfor.

I dag er det ventet enda flere. Derfor har folk ligget i telt utenfor Wimbledon-anlegget i natt for å sikre seg en plass foran storskjermen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Murray Mount

Den store gressbakken utenfor stadion bytter navn etter hvem man heier på. Da briten Tim Henman var på sitt beste, ble bakken kalt 'Henman Hill'. I dag heter den 'Murray Mount'.

Foto: Rebecca Naden / Pa Photos

Historisk finale

Ikke siden Bunny Austin tapte finalen i 1938 har en britisk statsborger vært annet enn tilskuer under herrenes Wimbledon-finale.

Hele elleve briter har kommet seg til semifinalen siden den gang, men ikke en eneste én av dem har klart å avansere til finalen.

Men i år har den britiske forbannelsen endelig blitt brutt.

Hele øya heier på Murray

Hjemmehåpet Andy Murray har på mesterlig vis karret seg til finalen for aller første gang, etter å ha blitt slått ut i semifinalen de tre foregående årene.

Den nokså tilbakeholdne skotten er ikke kjent som noen publikumsyndling, men har likevel en hel nasjon i ryggen når han i dag trer inn på Centre Courten foran 15.000 hjemmefans.

Murray spiller sin aller første Wimbledon-finale, mens Roger Federer skal ut i sin åttende. Sveitseren har vunnet Wimbledon seks ganger tidligere, og vil med seier i dag ta sin 17. Grand Slam-tittel i karrieren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Murray og Federer

En av disse vinner Wimbledon-finalen i dag: Andy Murray (t.v) eller Roger Federer.

Foto: GLYN KIRK LEON NEAL / Afp

Siste nytt

 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag