De dyreste finalebillettene koster opp mot 75.000 kroner

For første gang på 74 år har en brite tatt seg til herrefinalen i Wimbledon. Det har fått billettprisene til å skyte i taket.

Wimbledon: Bor i telt for å se Murray

Tennisentusiaster har sovet i telt utenfor Wimbledon-anlegget for å sikre seg en plass innenfor portene i dag. Hjemmehåpet Andy Murray (innfelt) skal møte Roger Federer i finalen.

Foto: NTB Scanpix

I minuttene etter at den 25 år gamle skotten Andy Murray beseiret franske Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen fredag, økte interessen for dagens finalebilletter med over 400 prosent, melder ulike billettutsalgssteder i Storbritannia.

 • Se herrefinalen Murray - Federer fra kl 15.00 på NRK!

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Finale i Wimbledon, British Open. Single, menn. Direkte fra London, der Roger Federer møter Andy Murray. Kommentatorer er Christian Nilssen og Jan Frode Andersen.

Wimbledon finale, herrer

Finalearenaen Centre Court tar 15.000 tilskuere, og dersom du ønsker å være en av dem, har du i helgen måttet betale rundt 50.000 kroner for én vanlig billett.

Skal du ha virkelig gode plasser, må du imidlertid belage deg på å betale opp mot 75.000 kroner per billett: (se bildet under)

Billetter til Wimbledon

Dette er en skjermdump av billettnettstedet Viagogos sider. Til høyre sees billettprisene, der de aller dyreste billettene er satt til svimlende 12,309,66 dollar, eller 75,427 kroner.

Foto: Skjermdump / Viagogo.com

Status å være tilstede

– Et slikt arrangement er helt eksepsjonelt. Folk er villige til å betale såpass mye fordi det er en unik opplevelse og fordi de ønsker å kunne si at "de var der", sier Edward Parkinson, leder i billettjenesten Viagogo.

– Å ha en brite i finalen for første gang på 74 år forsterker dette ytterligere, sier han.

Den billigste løsningen, dersom det ikke holder å bare se kampen på TV, er å se kampen på storskjerm utenfor finalearenaen. Da får man sitte på en gressbakke som har fått kallenavnet «Murray Mount».

Men også dét koster penger - åtte pund, eller rundt 75 kroner. I fjor ble portene stengt da over 30.000 mennesker hadde kommet seg innenfor.

I dag er det ventet enda flere. Derfor har folk ligget i telt utenfor Wimbledon-anlegget i natt for å sikre seg en plass foran storskjermen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Murray Mount

Den store gressbakken utenfor stadion bytter navn etter hvem man heier på. Da briten Tim Henman var på sitt beste, ble bakken kalt 'Henman Hill'. I dag heter den 'Murray Mount'.

Foto: Rebecca Naden / Pa Photos

Historisk finale

Ikke siden Bunny Austin tapte finalen i 1938 har en britisk statsborger vært annet enn tilskuer under herrenes Wimbledon-finale.

Hele elleve briter har kommet seg til semifinalen siden den gang, men ikke en eneste én av dem har klart å avansere til finalen.

Men i år har den britiske forbannelsen endelig blitt brutt.

Hele øya heier på Murray

Hjemmehåpet Andy Murray har på mesterlig vis karret seg til finalen for aller første gang, etter å ha blitt slått ut i semifinalen de tre foregående årene.

Den nokså tilbakeholdne skotten er ikke kjent som noen publikumsyndling, men har likevel en hel nasjon i ryggen når han i dag trer inn på Centre Courten foran 15.000 hjemmefans.

Murray spiller sin aller første Wimbledon-finale, mens Roger Federer skal ut i sin åttende. Sveitseren har vunnet Wimbledon seks ganger tidligere, og vil med seier i dag ta sin 17. Grand Slam-tittel i karrieren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Murray og Federer

En av disse vinner Wimbledon-finalen i dag: Andy Murray (t.v) eller Roger Federer.

Foto: GLYN KIRK LEON NEAL / Afp

Siste nytt

 • England med enkel seier mot Kosovo

  England til slutt vant 4-0 mot Kosovo i lagets siste EM-kvalifiseringskamp etter at Harry Winks og Mason Mount fikk sine første landslagsmål

  England hadde allerede sikret seg plass i neste års EM, men fikk med seg en siste god opplevelse med 4-0 mot Kosovo. I den andre kampen i en gruppe som allerede var avgjort, vant Bulgaria 1-0 hjemme mot allerede EM-klare Tsjekkia.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Kosovo v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Fourcade knuste konkurrentene

  Martin Fourcade viste noe som lignet på god, gammel form da han knuste all motstand på fellesstarten under åpningshelgen i skiskyting på Sjusjøen i ettermiddag.

  Franskmannen bommet en gang på siste stående, men hadde likevel svært god kontroll på den siste runden. Han vant med et snaut halvminutt.

  – I sporet så klaret jeg å holde ledelsen og jeg klarte å fokusere på det som var foran meg, og det som gjenstod. Istedenfor å fokusere på dem som var bak meg, og det er et veldig godt tegn, sier Fourcade til NRK.

  Det ble ingen stor dag for de norske gutta på hjemmebane. Antonin Guigonnat sørget for at det ble dobbelt fransk i den norske åpningen. Talentet Endre Strømsheim gikk inn til en en fin 3. plass, mens Jakov Fak ble nummer fire.

  – Det var vondt! Jeg hadde en liten luke opp til Guigonnat som jeg bare tenkte at jeg måtte tette, og så fikk det heller bare glippe hvis det skulle glippe. Så prøvde jeg på slutten av bakken, men det holdt ikke helt, sier Strømsheim til NRK.

  Johannes Dale og Johannes Thingnes Bø gikk en forrykende sisterunde, og ble henholdsvis nummer fem og seks. Tarjei Bø ble nummer sju.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Olsbu med sterk 3. plass

  Marte Olsbu Røiseland ble beste norske kvinne på fellesstarten i skiskytteråpningen på Sjusjøen i dag. Sørlendingen viste solid form både i sporet og på standplass (19 av 20 treff), og gikk inn til en finfin 3. plass i den nasjonale norske åpningen.

  Italienske Dorothea Wierer skjøt fullt og seiret på Natrudstilen stadion. Denise Herrmann gikk knallsterkt på sisterunden og parkerte Olsbu. Det ble dermed tysk 2. plass.

  – Det smaker kjempegodt. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har vært litt ekstra nervøs i år når jeg ikke har fått matchet seg med de andre. Man har alltid en indre følelse på at den jobben man har gjort er god nok, men det er alltid greit å få det bekreftet, sier Olsbu Røiseland til NRK.

  Tiril Eckhoff skjøt på seg to runder, men leverte en kanonavslutning, og gikk seg opp til ​​5. plass på hjemmebane.
  Karoline Knotten ble tredje beste norske, på 11. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 16.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal