Rundspilt i VM finalen

Vladimir Kramnik blir rett og slett rundspilt av Viswanathan Anand. I sjakk VMs sjette parti måtte Kramnik vinne for å holde liv i matchen, i stedet gikk han på en ny smell.

Vladimir Kramnik
Foto: HENNING KAISER / AFP

Stillingen er nå 4,5-1,5 til Anand, og de har bare seks partier igjen å spille. Det skal mer enn ett mirakel til for at Kramnik skal klare å ta Anand igjen. På den annen side har jo Anand klart å vinne tre ev seks partier, men det er høyst tvilsomt at han klarer å tape det samme.

Se VM-matchens hjemmesider!

Onsdag har de to en dags pause, før sjuende parti på torsdag. Vi får gå ut ifra at Kramnik vil nytte tiden godt, ikke minst til å psyke seg opp. Nå må han virkelig prestere, enten han vil eller ikke.

Men hvorfor vinner Anand?

Anand

Anand har full kontroll!

Foto: HENNING KAISER / AFP

En VM-match i sjakk handler mye om forberedelser. Begge spillerne har i mange måneder studert motstanderens partier i håp om å finne unøyaktigheter og de ser på sine egne for å finne forbedringer der. Det gjelder å slå til med den teoretiske nyheten først! Dette har altså Anand gjort best.

Det er sikkert en god porsjon psykologi her også. Kramnik har tapt to partier med hvit, noe som ikke kan være spesielt oppbyggende for humøret. I det sjette partiet hadde han et enormt press på seg, han simpelthen måtte spille friskt for å vinne partiet. I stedet gjorde han det helt motsatte. Han gikk lukt inn i Anands favorittåpning og også her kunne Anand hoste opp en teoretisk nyhet som fikk Kramnik på defensiven.

Karpov trekker

Karpov gir Anand en hjelpende hånd. 1.d4!

Foto: ROBERTO PFEIL / AP

Sjette runde hadde også storfint besøk. Arrangøren hadde invitert tidligere verdensmester Anatoly Karpov som hedersgjest. I tillegg til å overvære hele partiet, fikk han også æren av å utføre Anands første trekk.

Besøk sjakkformet og legg inn dine kommentarer!

Kramnik holdt 47 trekk i det sjette partiet. Han kunne vel strengt tatt ha gitt opp noen trekk tidligere, men sluttstillingens tale er i alle fall klar. Her var det bare å strekke labben slukøret over bordet!

Parti 6 sluttstilling

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal