NRK Meny
Normal

Rundspilt i VM finalen

Vladimir Kramnik blir rett og slett rundspilt av Viswanathan Anand. I sjakk VMs sjette parti måtte Kramnik vinne for å holde liv i matchen, i stedet gikk han på en ny smell.

Vladimir Kramnik
Foto: HENNING KAISER / AFP

Stillingen er nå 4,5-1,5 til Anand, og de har bare seks partier igjen å spille. Det skal mer enn ett mirakel til for at Kramnik skal klare å ta Anand igjen. På den annen side har jo Anand klart å vinne tre ev seks partier, men det er høyst tvilsomt at han klarer å tape det samme.

Se VM-matchens hjemmesider!

Onsdag har de to en dags pause, før sjuende parti på torsdag. Vi får gå ut ifra at Kramnik vil nytte tiden godt, ikke minst til å psyke seg opp. Nå må han virkelig prestere, enten han vil eller ikke.

Men hvorfor vinner Anand?

Anand

Anand har full kontroll!

Foto: HENNING KAISER / AFP

En VM-match i sjakk handler mye om forberedelser. Begge spillerne har i mange måneder studert motstanderens partier i håp om å finne unøyaktigheter og de ser på sine egne for å finne forbedringer der. Det gjelder å slå til med den teoretiske nyheten først! Dette har altså Anand gjort best.

Det er sikkert en god porsjon psykologi her også. Kramnik har tapt to partier med hvit, noe som ikke kan være spesielt oppbyggende for humøret. I det sjette partiet hadde han et enormt press på seg, han simpelthen måtte spille friskt for å vinne partiet. I stedet gjorde han det helt motsatte. Han gikk lukt inn i Anands favorittåpning og også her kunne Anand hoste opp en teoretisk nyhet som fikk Kramnik på defensiven.

Karpov trekker

Karpov gir Anand en hjelpende hånd. 1.d4!

Foto: ROBERTO PFEIL / AP

Sjette runde hadde også storfint besøk. Arrangøren hadde invitert tidligere verdensmester Anatoly Karpov som hedersgjest. I tillegg til å overvære hele partiet, fikk han også æren av å utføre Anands første trekk.

Besøk sjakkformet og legg inn dine kommentarer!

Kramnik holdt 47 trekk i det sjette partiet. Han kunne vel strengt tatt ha gitt opp noen trekk tidligere, men sluttstillingens tale er i alle fall klar. Her var det bare å strekke labben slukøret over bordet!

Parti 6 sluttstilling

Siste nytt

 • Carlsen vant etter maratonparti

  Etter hele seks og en halv time klarte endelig Magnus Carlsen å ta innersvingen på Sergej Karjakin og vinne i Sinquefield Cup i sjakk i USA. – Jeg er veldig glad nå. Jeg gjorde alt, sa Carlsen i intervjuet etterpå ifølge NTB.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd