Hopp til innhold

Rumensk EM-seier etter ellevill avslutning: – En vaskeekte keepertabbe

Romania slo Spania 28–27 i håndball-EM fredag etter en bisarr scoring fra uvanlig langt hold kun sekunder før kampslutt i Skopje.

Spanske Esther Arrojería Arantzazistroke trodde nok hun hadde berget ett poeng for laget sitt da 27-27-scoringen hennes var et faktum med ni sekunder igjen å spille i den makedonske hovedstaden. Slik skulle det imidlertid ikke gå.'

Rumenerne svarte med et lynraskt avkast, og sekunder senere fyrte Bianca Maria Bazaliu av gårde et skudd fra svært langt hold. Den rumenske skytteren sto kun et fåtall meter inne på spanjolenes banehalvdel.

Ballen traff en forfjamset Spania-målvakt Maddi Aalla Rotaetxe og gikk i mål. Skuddet var heller ikke spesielt godt plassert.

– Rotaetxe klarer på en eller annen måte å slå den ballen i eget nett. Hun sover ikke godt i natt. Det er ikke ofte man snakker om keepertabber i håndball, men det der er en vaskeekte keepertabbe. Det skal ikke gå an, sa håndballekspert Ole Erevik under TV 3s sending fra kampen.

– Det er ikke noen hun gjør med vilje. Det er bare å synes synd på Rotaetxe, sa han også.

De rumenske spillerne jublet naturlig nok vilt da seieren var i boks.

– Det var flaks, og vi hadde flaksen på vår side. Vi må være glad for resultatet og situasjonen vi er i, sa Romanias Diana Ciuca i et intervju vist på TV 3 etter kampen.

Med seier ville Spania for alvor vært med i kampen om semifinaleplass. Nå ser det verre ut. Romania har kun to poeng så langt i hovedrunden.

Tidligere fredag tok Tyskland en enkel 36-28-seier mot Nederland. Tyskerne har også to poeng, det samme har Nederland.

(©NTB)

Romanias Alexandra Diana Badea under VM-kampen i hovedrunden mellom Sverige og Romania i Ciutat de Castelló.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Svak norsk dag i Lahti – Kobayashi vant etter avlyst finaleomgang

  Halvor Egner Granerud mislyktes totalt da han landet på 95 meter i verdenscuprennet i Lahti søndag. Ryoyu Kobayashi vant da finaleomgangen ble avlyst.

  Japaneren vant etter et hopp på 136,5 meter. Stefan Kraft tok andreplassen foran Karl Geiger på tredjeplassen.

  Granerud endte helt nede på en 46.-plass i konkurransen. Utfordrende forhold førte til at andreomgangen ble avlyst.

  26-åringen mente forholdene hadde skylden for det svake resultatet.

  – Jeg føler meg ganske sjanseløs i dag. Det er veldig surt, sa Granerud til Viaplay etter rennet.

  Johann André Forfang leverte imidlertid et greit hopp på 119 meter og tok niendeplassen i konkurransen. Kristoffer Eriksen Sundal strakte seg ned til 122 meter og endte på plassen bak.

  Robert Johansson ble nummer 21 og Daniel-André Tande nummer 24.

  Holmenkollen skifestival og Raw Air 2023
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Norge presset storfavoritten – tok første VM-sølv på 19 år

  De norske curlingkvinnene ga Sveits en tøff kamp i VM-finalen, men måtte til slutt se seg slått 3-6 av de regjerende verdensmesterne.

  - Når motstanderne klarer alle steinene er det vanskelig, men vi er fornøyde med hva vi leverer, sier skipper Marianne Rørvik til arrangøren etter finalen.

  Det norske laget bestående av nevnte Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye var det første norske kvinnelaget i en curling-VM-finale på nitten år. Etter det ble klart at det ble sølv, var Rørvik stolt over deres egen prestasjon.

  - Det har vært en uke som har vært over all forventing. Alle håper å komme til finalen og vinne, men vi hadde sluttspill som mål og å spille en finale var veldig morsomt, forteller Rørvik

  Som regjerende verdensmestere var Sveits storfavoritter før turneringen i svenske Sandviken. I VM har sveitserne gått ubeseiret frem til finalen, og styrket sitt favorittstempel.

  I finalen fulgte landene hverandre tett, og i den åttende omgangen utlignet Norge sveitsernes ledelse til 3–3 etter en strålende sistestein av Skaslien.

  Norge hadde en fordel med sistestein i siste omgang, og presset var dermed på Sveits før den niende og nest siste omgangen.

  De norske kvinnene gjorde jobben vanskelig for sveitserne, men med den siste steinen curlet sveitserne inn et viktig poeng og ledet 4–3 før den siste og avgjørende omgangen.

  Før Norges nest siste stein var kampen helt åpen, og det norske laget diskuterte mye hva de skulle gjøre, men prøvde seg på en dobbel uten å lykkes.

  Sveits svarte med å slå ut Norges stein og Norge kunne dermed best sikre seg ekstraomganger. Men Skasliens siste stein var altfor kort og dermed sikret Sveits sitt fjerde strake VM-gull.

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Medier: Foden har operert blindtarmen – mister landskamp

  Manchester City-stjernen Phil Foden må stå over Englands kamp mot Ukraina i EM-kvalifiseringen søndag etter at han måtte operere blindtarmen.

  Det melder flere engelske medier søndag.

  Daily Mail skriver at Foden skal ha følt seg uvel på trening lørdag og deretter fått påvist blindtarmbetennelse. Det gjør at han mister kampen mot Ukraina på Wembley søndag kveld.

  Det er også usikkert om han blir klar til Citys storkamp mot Liverpool i ligaen like etter landslagspausen.

  (©NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste