Hopp til innhold

Rumensk EM-seier etter ellevill avslutning: – En vaskeekte keepertabbe

Romania slo Spania 28–27 i håndball-EM fredag etter en bisarr scoring fra uvanlig langt hold kun sekunder før kampslutt i Skopje.

Spanske Esther Arrojería Arantzazistroke trodde nok hun hadde berget ett poeng for laget sitt da 27-27-scoringen hennes var et faktum med ni sekunder igjen å spille i den makedonske hovedstaden. Slik skulle det imidlertid ikke gå.'

Rumenerne svarte med et lynraskt avkast, og sekunder senere fyrte Bianca Maria Bazaliu av gårde et skudd fra svært langt hold. Den rumenske skytteren sto kun et fåtall meter inne på spanjolenes banehalvdel.

Ballen traff en forfjamset Spania-målvakt Maddi Aalla Rotaetxe og gikk i mål. Skuddet var heller ikke spesielt godt plassert.

– Rotaetxe klarer på en eller annen måte å slå den ballen i eget nett. Hun sover ikke godt i natt. Det er ikke ofte man snakker om keepertabber i håndball, men det der er en vaskeekte keepertabbe. Det skal ikke gå an, sa håndballekspert Ole Erevik under TV 3s sending fra kampen.

– Det er ikke noen hun gjør med vilje. Det er bare å synes synd på Rotaetxe, sa han også.

De rumenske spillerne jublet naturlig nok vilt da seieren var i boks.

– Det var flaks, og vi hadde flaksen på vår side. Vi må være glad for resultatet og situasjonen vi er i, sa Romanias Diana Ciuca i et intervju vist på TV 3 etter kampen.

Med seier ville Spania for alvor vært med i kampen om semifinaleplass. Nå ser det verre ut. Romania har kun to poeng så langt i hovedrunden.

Tidligere fredag tok Tyskland en enkel 36-28-seier mot Nederland. Tyskerne har også to poeng, det samme har Nederland.

(©NTB)

Romanias Alexandra Diana Badea under VM-kampen i hovedrunden mellom Sverige og Romania i Ciutat de Castelló.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

 • Berge avgjorde på overtid for Sheffield United – møter Tottenham

  Billy Sharp og Sander Berge scoret på overtid da Sheffield United slo Wrexham 3-1 i en dramatisk omkamp i FA-cupen. Tottenham venter i neste runde.

  Berge og hans lagkamerater får hjemmekamp i åttedelsfinalen 1. mars.

  Gjestene fra nivå fem skapte trøbbel for hjemmelaget, og storscoreren Paul Mullin skaffet to straffespark. Det første knallet han i nettaket til 1-1, men det neste så han Adam Davies redde da han skulle sette inn gjestenes ledermål.

  Det gikk mot ekstraomganger, men to minutter på overtid misset Wrexham-stopper Max Cleworth fullstendig da han skulle stoppet et langt framspill, og Sharp var gjennom. Dermed ledet hjemmelaget.

  Et par minutter senere i overtiden satte Berge 3-1 i krysset fra spiss vinkel etter en kontring.

  Rett før kjempetabben hadde Cleworth flaks som ikke fikk straffe mot seg da han stoppet et skudd fra Oliver Norwood med armen.

  Paul Ahmedhodzic scoret hjemmelagets første mål i det 50. minutt, for han lagde straffen som slapp Wrexham inn i kampen.

  Sander Berge
  Foto: Jon Super / AP
 • Hardt ut mot den tyrkiske ligaen etter jordskjelvet: – Jeg kan ikke fatte det

  Fredrik Gulbrandsen landet i dag på norsk jord etter å ha havnet midt oppi jordskjelvet i Tyrkia.

  På Instagram og på Twitter har den norske spissen skrevet hvordan han opplevde situasjonen.

  – Jeg lå og sov i leiligheten min i 15. etasje da hele bygget begynte å riste. Jeg var sikker på at dette var slutten, skriver Gulbrandsen.

  Den tyrkiske fotballigaen har valgt å utsette all ligaspill i en uke. Det mener Gulbrandsen er altfor lite.

  – Jeg kan ikke fatte hvordan vi skal spille fotball mens folk kjemper for livet i området der jordskjelvet fant sted. Jeg får fortsatt tilbakeblikk fra da skjelvet skjedde. Jeg er traumatisert.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen vant etter armageddon mot Erigaisi

  Magnus Carlsen måtte ha armageddon for å slå indiske Arjun Erigaisi i semfinalen i sesongåpningen av Champions Chess Tour.

  Han møter onsdag Hikaru Nakamura i første finale i turneringen, men det spesielle turneringssystemet betyr at vinneren vil trenge nok en seier, og taperen fortsatt ha en mulighet til å nå til topps.

  Det første partiet mot Erigaisi vant Carlsen etter 50 trekk. Det andre endte i remis etter 48 trekk, mens Erigaisi vant det tredje partiet med svarte brikker etter en tabbe av nordmannen. Det siste partiet endte med remis slik at det hele måtte avgjøres i armageddon.

  Spilleren med hvite brikker har lengre tid på klokka, mens spilleren med svart vil stå igjen som vinner om det blir remis. Carlsen fikk svarte brikker og klarte å få det nødvendige overtaket. Partiet endte med remis og dermed seier til Carlsen etter 52 trekk.

  Carlsen spiller fra Toronto i Canada hjemme hos sin venn Eric Hansen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste