NRK Meny
Normal

Froome etter nesten-krasjen: – Contador presset grensene

Mens Rui Costa tråkket inn til overlegen etappeseier, var det dramatisk kamp mellom sammenlagtkanonene på 16. etappe av Tour de France.

Froome

Alberto Contador forsøkte å rykke fra Chris Froome opp den siste bakken - men uten hell.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Contador, Porte, Froome

Alberto Contador forsøkte seg på flere rykk i siste stigning, men Richie Porte tettet alle luker for Chris Froome. Spanjolen fortsatte angrepet i utforkjøringen, og der endte han i asfalten - like foran Froome.

Foto: JOEL SAGET / Ap

Chris Froome ble presset fra flere hold på siste stigning, og dramatikken fortsatte i den krevende utforkjøringen ned Col de Manse.

Alberto Contador ga full gass ut av hver eneste sving. Så gikk det galt. Plutselig lå spanjolen sprellende på bakken, og like bak fulgte en lite fornøyd Froome.

– Jeg synes Contador var litt uforsiktig og presset grensene da han forsøkte å kjøre fra oss, sier Froome i et intervju med dansk TV 2.

Froome ble tvunget til å kjøre utenfor asfalten for ikke å kjøre rett i Contador.

– Jeg synes han selv var skyld i velten, og satte meg i fare. Jeg er selvfølgelig ikke glad for det, sier Sky-rytteren.

Blodig kne

Contador

Slik så kneet til Contador ut etter etappen. Han la bildet ut på Twitter.

Foto: Skjermdump, Twitter.

Froome kom seg likevel helskinnet i mål, verre var det med Contador.

Etter etappen la spanjolen ut et bilde av det forslåtte og blodige kneet sitt på mikrobloggtjenesten Twitter.

– En intens dag, inkludert krasj. Slik er kneet nå. Håper det ikke er noe alvorlig. I morgen venter mer, skriver Contador på sin Twitter-konto.

Hyller Porte

Mens Contado kunne samarbeide med Roman Kreuizger, hadde Froome god nytte av hjelperytter Richie Porte på tirsdagens etappe. Porte var mannen som tettet luken da Contador, Kreuziger og Joaquim Rodriguez gang på gang angrep i siste stigning.

– Jeg var heldig som hadde Porte med meg. Jeg vet ikke hvor mange ganger han hentet luka, men det må ha vært minst ti ganger. Jeg er veldig heldig som har han med meg, sier Froome om hjelperytteren i et intervju vist på TV 2 etter etappen.

Porte var også mannen som dro Froome og Contador opp igjen til gruppen med de andre sammenlagtfavorittene slik at de kom samlet i mål.

Froome leder fortsatt i kampen om den gule trøya etter tirsdagens etappe. Bauke Mollema er 4.14 bak, mens Contador er 4,25 bak.

Overlegen seier

Rui

Rui Costa vant 16. etappe av Tour de France.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Mens dramatikken pågikk blant sammenlagtkanoene, var Movistar-rytter Rui Costa allerede i mål.

Portugiseren syklet inn til en overlegen etappeseier på etappen. I siste stigning rykket han fra 26-mannsbruddet han hadde vært en del av gjennom store deler av etappen.

– Jeg visste akkurat hva jeg måtte gjøre, og hvert sekund jeg tjente i stigningen var verdifullt i utforkjøringen. Jeg hadde nok styrke til å holde ut, sier Costa ifølge AP.

De andre klarte ikke å følge Costas tempo, og forspranget han skaffet seg holdt til at han de siste 15 kilometerne syklet solo og tråkket seg til etappeseier.

Bruddhissige ryttere

Den 16. etappen av årets Tour de France var på forhånd utpekt som en etappe der et brudd kunne gå helt inn. Derfor var også mange ryttere svært villige til å gå i brudd så fort starten gikk i Vaison-la-Romaine.

Peter Sagan og Jens Voigt var av rytterne som forsøkte seg, men sammen med 30 andre ryttere var hovedfeltet ikke interessert i å la bruddet gå. Dermed ble utbryterne rasket hentet inn igjen.

Kløden og Adam Hansen angrep på nytt, og etter hvert ble det dannet en tetgruppe på 26 ryttere. Blant dem var verdensmester og Thor Hushovds lagkamerat i BMC, Phillip Gilbert.

Costa rykket

Blel Kadri og Jean-Marc Marino forsøkte å rykke fra bruddet omtrent 35 km fra mål. Duoen fra AG2R og Sojasun opparbeidet seg en luke på 20 sekunder ned til resten av utbryterne.

Så stakk Movistar-rytter Costa fra restene av bruddet, innhentet de to i tet og fikk en luke på 40 sekunder. Da var det seks kilometer igjen til toppen av den siste stigningen.

Portugiseren holdt avstanden opp til toppen og der ledet han med 47 sekunder. Da gjensto bare 8 kilometer med nedoverbakke.

Ingen klarte å hente tette luken. Riblon, Leannesson, Coppel og Kløden kom på plassene bak, 42 sekunder etter vinneren.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag