Tror på Packers-kontrakt etter fantom-prøvespill

NFL-askeladden Håvard Rugland (28) leverte nylig sitt klart beste prøvespill. Nå er han kun en skade unna å få sjansen som NFL-spiller, tror han.

Håvard Rugland har tatt steget fra YouTube-sensasjon til å ha en reell sjanse til å bli kicker i NFL. Og det på under 1 år. Se intervju med han her. Reporter: Hans Henrik Løken Foto: Christian Grotnes

NFL-Rugland tror på nye sjanser

Håvard Rugland

Håvard Rugland ble kuttet fra Detroit Lions, men like etter briljerte han på prøvespill for selveste Green Bay Packers.

Foto: Leon Halip / Afp

– Green Bay var uten tvil mitt beste prøvespill. Jeg hadde vel 27 spark, og endte med én bom fra 55 yards. Og det fikset jeg rett etterpå. Jeg fikk voldsomt masse skryt etterpå, sier Håvard Rugland til NRK.no.

Rugland er tilbake i Norge, men NFL-eventyret er ikke nødvendigvis over for Youtube-sensasjonen.

– Jeg la inn gode aksjer

Rett etter vrakingen fra Detroit Lions fikk han nemlig beskjed om å pakke sakene og stille på prøvespill hos NFL-giganten Green Pay Packers.

På bare 40 timers varsel leverte nordmannen varene i den NFL-gale byen.

– Jeg vet jeg ga et godt inntrykk og la inn gode aksjer. Jeg er faktisk voldsomt fornøyd. Etterpå fikk jeg en full fysisk test. De sjekket hele kroppen min. Det er alltid et godt tegn etter du har vært på prøvespill, sier Rugland.

Nå ligger alt til rette for at nordmannen kan få en telefon fra enten Packers eller en annen NFL-klubb allerede denne sesongen.

– Det er ingen garantier i denne sporten, men det hørtes sånn ut. Jeg vet jeg ga et godt inntrykk og at de likte det de så. Har kickeren deres, Mason Crosby, en god sesong, kommer det ingenting. Men blir han skadet, så vet man ikke. Jeg tror jeg la inn gode aksjer. De hadde hatt scouter på alle kampene jeg hadde spilt, sier 28-åringen selvsikkert.

– Det er mer aktuelt med en jobb i NFL enn gamlejobben, fortsetter mannen, som jobbet som miljøterapeut så sent som i januar i år.

Mener han var på høyde med stjerne-kicker

Crosby

Mason Crosby er Green Bay Packers kicker denne sesongen. Om 29-åringen blir skadet håper Håvard Rugland at klubben vil hyre nordmannen som erstatter.

Foto: ANDY LYONS / Afp

Rugland fortalte samtidig for første gang om vrakingen fra Detroit lions-troppen. Like før sesongstart fikk han beskjed om at han måtte forlate laget.

Stjernespilleren David Akers ble foretrukket på lagets eneste kicker-plass, selv om Rugland følte han var fullt på høyde med veteranen.

– Begge to hadde treffprosent på over 90 i hele sesongoppkjøringen. Jeg føler jeg fikk gitt ham bedre kamp enn det han forventet, sier Rugland.

Detroit valgte til slutt å gå for det sikre kortet fremfor Youtube-sensasjonen fra Ålgård utenfor Stavanger.

– Det lå i kortene at så lenge David Akers var skadefri og leverte, kom de til å gå for ham.

I forsesongen fortalte Rugland at han var forberedt på å bli kuttet fra troppen, men innrømmer at han ble skuffet da vrakingen var et faktum.

– Hvert lag har en kar som gir beskjeden. Det er alltid kjedelig. Jeg visste ikke at det skulle bli den dagen, men det var på grunn av en skade at jeg hadde fått beskjed om at jeg skulle spille enste kamp, så derfor var det litt ekstra overraskende.

Lions ville beholde Rugland - ble nektet

Det bitreste var at Detroit Lions faktisk søkte ligaen om å få beholde 28-åringen i en såkalt «international practice squad», der spillerne først og fremst har som jobb å gi NFL-spillerne i troppen motstand på trening.

– Lions søkte, fikk ikke innvilget av ligaen. Det var kanskje det bitreste for meg, sier Rugland, og forklarer nærmere:

– Et NFL-lag kan søke om å ha en ekstra spiller hvis han er internasjonal, som blir satt på «practice squad». Du blir behandlet som en practice squad-spiller, men går utenfor salary cap. Jeg kunne vært med på mye av sesongen deres, så det er bittert.

Rugland hevder han kunne signert for lag i den nasjonale, canadiske ligaen, og collegefotball-ligaen i USA.

– Men det er ikke aktuelt for meg. Jeg har ikke tid til å låse meg fast i en fireårskontrakt i for eksempel collegefotball. Jeg skal til NFL.

– Men du føler at du leverte godt på prøvespill i Green Bay Packers. Har du tro på at det blir NFL-spill denne sesongen?

– Får jeg telefonen, så får jeg den. Jeg er venstrefot, så da er jeg uaktuell for ganske mange klubber, men jeg skal trene hardt og prøve å bli så god som mulig.

Håvard Ruglands skrytevideo på YouTube har fått mye oppmerksomhet. 27-åringens fantastiske tilslag og triksskudd har resultert i invitasjon til USA og amerikansk fotball.

Se NRKs reportasje om Håvard Rugland.

Siste nytt

 • Ødegaard med målgivende i cupen

  Martin Ødegaard var nest sist på 2–0-målet da Real Sociedad slo Espanyol 2–0 i den spanske cupen onsdag kveld. Aleksander Isak og Ander Barrenetxea gjorde målene for Real Sociedad, som nå er videre til åttedelsfinalen i cupen.

  Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Må stenge dopinglaboratorium

  Verdas Antidopingbyrå (Wada) har beordra at dopinglabatoriet i Moskva blir stengt. Det kjem som ein fylgje av at Wada i førre månad utestengde Russlands antidopingbyrå. Stenging av laboratoriet kan medføre at det det blir vanskelegare og dyrare å teste russiske utøvarar i forkant av OL i Tokyo.

  Russland olympiske hovudkvarter
  Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP
 • Griezmann reddet Barcelona

  Barcelona lå lenge under 0–1 mot nivå tre-laget Ibiza i den spanske cupen onsdag kveld. Men Antoine Griezmann scoret to ganger, det siste målet fire minutter på overtid, og sikret 2–1-seier og cupavansement for katalanerne.

  Antoine Griezman
  Foto: Josep Lago / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal