Kickalicious sendt hjem uten NFL-kontrakt

Håvard Rugland sitt 24-timers prøvespill i Detroit Lions endte foreløpig uten kontrakt med NFL-klubben.

Håvard Rugland

Håvard Rugland ble på kort varsel invitert på et nytt prøvespill hos NFL-klubben Detroit Lions. 24-timers-oppholdet endte foreløpig uten kontrakt.

Foto: Leon Halip / Afp

Det var søndag 29-åringen fra Ålgård reiste tilbake til USA for et nytt prøvespill. Nå bekrefter Ruglands manager at rogalendingen returnerer til Norge.

– Dette var et 24-timers prøvespill. Reglene sier at Detroit Lions ikke kan holde på spillere mer enn i 24 timer. Enten må de signere kontrakt slik at han kan bli lengre, eller så må de sende ham hjem. Håvard kommer hjem til Norge i løpet av et par dager, sier manager Kevin Skabo til NRK.

Vil sjekke ut formen

Rugland ble i sommer vraket til fordel for kickeren David Akers da Lions kuttet antall spillere i troppen.

– Håvard fikk beskjed på forhånd om at Akers mest sannsynlig spiller ut sesongen. Dette prøvespillet var med tanke på framtida. De vil passe på at Håvard er i den formen han skal være. Og at han har de kvalitetene som trengs for å bli en NFL-kicker, fortsetter Skabo.

Etter at Akers misbrukte en field-goal fra 31 yards nylig, bestemte Lions seg for å invitere flere andre kickere på trening. I tillegg til Rugland ble også Olindo Mare og Justin Medlock invitert på prøvespill.

David Birkett, journalist i Detroit Free Press, tror Rugland ble invitert kun for å vekke vinnerinnstinktet i Akers.

– Det var bare en treningsøkt de hadde i går. Det var tre kickere på prøvespill til en slags advarsel for deres nåværende kicker for å få ham til å skjerpe seg, skriver Birkett i en e-post til NRK.no.

Drar tilbake på nyåret

– Mest sannsynlig blir ingen av kickerne signert. Dette var et forsøk på å få en oversikt over hva som er tilgjenlig for Lions neste sesong, sier Skabo, som sier at Rugland langt i fra har gitt opp NFL-drømmen.

– Håvard er likevel fornøyd. Han føler en veldig tillit når han blir invitert over slik på kort varsel. Han tar de mulighetene han får, og det har han gjort denne gangen også. Han kommer til å fortsette å trene hjemme. Sannsynligvis drar han tilbake til USA på nyåret for å trene der borte og vere klar til eventuelt nye prøvespill, sier Kevin Skabo.

Siste nytt

 • United mot Northampton eller Derby

  Manchester United skal ut mot enten Northampton eller Derby i 5. runde av FA-cupen. Regjerende mester Manchester City møter Sheffield Wednesday. Det ble klart da 5. rundekampene ble trukket mandag.

  Slik spilles 5. rundekampene:

  Sheffield Wednesday – Manchester City, Reading/Cardiff – Sheffield United, Chelsea – Shrewsbury/Liverpool, West Bromwich – Newcastle/Oxford, Leicester – Coventry/Birmingham, Northampton/Derby – Manchester United, Southampton/Tottenham – Norwich, Portsmouth – Bournemouth/Arsenal.

  MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.
  Foto: CARL RECINE / REUTERS
 • – Føltes som om verden raste

  Frida Karlsson sier hun er usikker på om hun hadde kommet gjennom den tunge tiden etter startnekten uten familiens støtte.

  I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

  Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene, men i et intervju med Aftonbladet i forbindelse med mandagens svenske idrettsgalla setter hun ord på egen reaksjon etter startnekten.

  – Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sier Karlsson til avisen.

  VNLNV7faqr8
  Foto: Terje Pedersen / NTB scan

Sendeplan

Kl. Program Kanal