NRK Meny
Normal

Rugland scoret for Detroit Lions: – Følte meg rolig og behersket

DETROIT/OSLO (NRK.no): I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland.

Håvard Rugland

Håvard Rugland scoret også i sin andre kamp for NFL-laget Detroit Lions. Han kjemper om kickerplassen på laget.

Foto: David Richard / Ap

– Det er jo ikke særlig moro når laget taper, men jeg er fornøyd med å ha satt sparket som førte til field goal, sier Håvard Rugland til NRK.no etter 24-6-tapet mot Cleveland.

Nordmannen fikk kontrakt med NFL-klubben Detroit Lions etter hans sensasjonelle video på YouTube. Nordmannen har en tøff oppgave når han skal overbevise klubben om at han er rett mann på kickerplass fremfor veteran David Akers.

Rugland har likevel ikke gjort jobben lett for klubbledelsen, for 28-åringen har gjort jobben i sine to treningskamper for laget. I kampen mot Cleveland natt til fredag norsk tid, scoret han field goal fra 33 yards.

Ikke helt fornøyd

Rugland var på banen i noen sekunder i en kamp som varte rundt tre timer. Da han entret banen foran flere titallstusen tilskuere, var han rolig og satte field goal-forsøket sitt fra 33 yards.

– Jeg føler meg rolig og behersket i slike situasjoner, sier nordmannen.

Da han tok kick-off like etterpå, gikk det ikke like bra. Rugland sparket ikke like presist som han pleier, og ristet på hodet etter situasjonen. Nordmannen, som var helt uten spillerfaring i amerikansk fotball før han dro på prøvespill, var også nær å måtte takle i nattens kamp.

– Det er jeg klar for å gjøre når det skjer. Og det skjedde nesten i dag, sier han blidt.

I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland. Reporter: Hans Henrik Løken

Håvard Rugland om NFL kampen

Tre treff

I sin første treningskamp for laget leverte Rugland to field goals. Dermed står han med tre stykker på to kamper.

– Har du kommet til et punkt der du blir overrasket om du ikke får kontrakt?

– Så langt har jeg ikke tenkt, sier 28-åringen.

NFL-eksperter tror likevel det blir vanskelig for Rugland å bli med i den endelige troppen til Lions. 31. august skal den nåværende troppen være kuttet fra 90 til 53 spillere

– Det er ikke sannsynlig at Håvard Rugland klarer å danke ut Akers i kampen om å være kicker, men Rugland har oppnådd en kultstatus blant Lions-supporterne for sin «Kickalicious»-video, skrev journalisten Dave Birkett i sin vurdering før treningskampene.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

Dette er videoen som startet NFL-eventyret til Håvard Rugland.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal