NRK Meny
Normal

Rugland scoret for Detroit Lions: – Følte meg rolig og behersket

DETROIT/OSLO (NRK.no): I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland.

Håvard Rugland

Håvard Rugland scoret også i sin andre kamp for NFL-laget Detroit Lions. Han kjemper om kickerplassen på laget.

Foto: David Richard / Ap

– Det er jo ikke særlig moro når laget taper, men jeg er fornøyd med å ha satt sparket som førte til field goal, sier Håvard Rugland til NRK.no etter 24-6-tapet mot Cleveland.

Nordmannen fikk kontrakt med NFL-klubben Detroit Lions etter hans sensasjonelle video på YouTube. Nordmannen har en tøff oppgave når han skal overbevise klubben om at han er rett mann på kickerplass fremfor veteran David Akers.

Rugland har likevel ikke gjort jobben lett for klubbledelsen, for 28-åringen har gjort jobben i sine to treningskamper for laget. I kampen mot Cleveland natt til fredag norsk tid, scoret han field goal fra 33 yards.

Ikke helt fornøyd

Rugland var på banen i noen sekunder i en kamp som varte rundt tre timer. Da han entret banen foran flere titallstusen tilskuere, var han rolig og satte field goal-forsøket sitt fra 33 yards.

– Jeg føler meg rolig og behersket i slike situasjoner, sier nordmannen.

Da han tok kick-off like etterpå, gikk det ikke like bra. Rugland sparket ikke like presist som han pleier, og ristet på hodet etter situasjonen. Nordmannen, som var helt uten spillerfaring i amerikansk fotball før han dro på prøvespill, var også nær å måtte takle i nattens kamp.

– Det er jeg klar for å gjøre når det skjer. Og det skjedde nesten i dag, sier han blidt.

I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland. Reporter: Hans Henrik Løken

Håvard Rugland om NFL kampen

Tre treff

I sin første treningskamp for laget leverte Rugland to field goals. Dermed står han med tre stykker på to kamper.

– Har du kommet til et punkt der du blir overrasket om du ikke får kontrakt?

– Så langt har jeg ikke tenkt, sier 28-åringen.

NFL-eksperter tror likevel det blir vanskelig for Rugland å bli med i den endelige troppen til Lions. 31. august skal den nåværende troppen være kuttet fra 90 til 53 spillere

– Det er ikke sannsynlig at Håvard Rugland klarer å danke ut Akers i kampen om å være kicker, men Rugland har oppnådd en kultstatus blant Lions-supporterne for sin «Kickalicious»-video, skrev journalisten Dave Birkett i sin vurdering før treningskampene.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

Dette er videoen som startet NFL-eventyret til Håvard Rugland.

Siste nytt

 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Bronsemedalje på Hvas

  Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge