Hopp til innhold

Rugland scoret for Detroit Lions: – Følte meg rolig og behersket

DETROIT/OSLO (NRK.no): I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland.

Håvard Rugland

Håvard Rugland scoret også i sin andre kamp for NFL-laget Detroit Lions. Han kjemper om kickerplassen på laget.

Foto: David Richard / Ap

– Det er jo ikke særlig moro når laget taper, men jeg er fornøyd med å ha satt sparket som førte til field goal, sier Håvard Rugland til NRK.no etter 24-6-tapet mot Cleveland.

Nordmannen fikk kontrakt med NFL-klubben Detroit Lions etter hans sensasjonelle video på YouTube. Nordmannen har en tøff oppgave når han skal overbevise klubben om at han er rett mann på kickerplass fremfor veteran David Akers.

Rugland har likevel ikke gjort jobben lett for klubbledelsen, for 28-åringen har gjort jobben i sine to treningskamper for laget. I kampen mot Cleveland natt til fredag norsk tid, scoret han field goal fra 33 yards.

Ikke helt fornøyd

Rugland var på banen i noen sekunder i en kamp som varte rundt tre timer. Da han entret banen foran flere titallstusen tilskuere, var han rolig og satte field goal-forsøket sitt fra 33 yards.

– Jeg føler meg rolig og behersket i slike situasjoner, sier nordmannen.

Da han tok kick-off like etterpå, gikk det ikke like bra. Rugland sparket ikke like presist som han pleier, og ristet på hodet etter situasjonen. Nordmannen, som var helt uten spillerfaring i amerikansk fotball før han dro på prøvespill, var også nær å måtte takle i nattens kamp.

– Det er jeg klar for å gjøre når det skjer. Og det skjedde nesten i dag, sier han blidt.

I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland. Reporter: Hans Henrik Løken

Håvard Rugland om NFL kampen

Tre treff

I sin første treningskamp for laget leverte Rugland to field goals. Dermed står han med tre stykker på to kamper.

– Har du kommet til et punkt der du blir overrasket om du ikke får kontrakt?

– Så langt har jeg ikke tenkt, sier 28-åringen.

NFL-eksperter tror likevel det blir vanskelig for Rugland å bli med i den endelige troppen til Lions. 31. august skal den nåværende troppen være kuttet fra 90 til 53 spillere

– Det er ikke sannsynlig at Håvard Rugland klarer å danke ut Akers i kampen om å være kicker, men Rugland har oppnådd en kultstatus blant Lions-supporterne for sin «Kickalicious»-video, skrev journalisten Dave Birkett i sin vurdering før treningskampene.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

Dette er videoen som startet NFL-eventyret til Håvard Rugland.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal