NRK Meny
Normal

NFL-stjerne: – Han aner ikke hva han begir seg ut på

YouTube-sensasjonen Håvard Rugland hylles for sin presise venstrefot i Detroit, men hans største rival, David Akers, føler seg ikke truet.

Lions Football Havard Rugland

Håvard Rugland har blitt en kulthelt i USA og Detroit Lions. Ålgård-mannen bruker mye tid etter treningene på å skrive autografer til fansen.

Foto: Paul Sancya / Ap

David Akers

David Akers – her avbildet under Super Bowl i februar.

Foto: JAMIE SQUIRE / Afp

– Har han talent? Absolutt. Vet han hva han begir seg ut på? Absolutt ikke, sier Detroit Lions David Akers til nyhetsbyrået AP om norske Håvard Rugland.

Rugland, som fikset NFL-karriere og ett års kontrakt med Detroit Lions på grunn av YouTube-videoen «Kickalicious», har blitt populær blant Detroit-fansen. Ifølge nyhetsbyrået poserer nordmannen på bilder og skriver autografer etter hver eneste trening.

Det er kanskje ikke så rart: Rugland har ikke bommet på ett av sine elleve forsøk i kamplignende situasjoner under treningsleiren til laget i sommer.

Men – dessverre for «Kickalicious» – har man har bare én kicker i NFL, og David Akers er favoritt til å vinne den interne duellen.

Amerikaneren har vært kicker i NFL siden 1999, og er hentet inn for å erstatte nylig pensjonerte Jason Hanson. NFL-profilen frykter ikke nykommeren fra Norge.

– Han er veldig fersk, men beinet hans er kraftig nok for NFL Det viktigste for han nå er å få erfaring – fordi det har han lite av, sier 38 år gamle Akers.

Godkjent av gutta

Lions-manager Martin Mayhew forteller at han må se Rugland i en oppkjøringskamp før han bestemmer seg for hvem som blir kickeren denne sesongen.

– Han har gjort en imponerende jobb, men vi må ikke ta av helt ennå, sier Mayhew ifølge nyhetsbyrået AP.

Lokalpressen og fansen ser imidlertid ut til å ha Rugland-feber. Nordmannen ble nylig trukket frem av lokalavisen Detroit Free Press i kategorien «Player to watch».

Lagkameratene begynner også å få øynene opp for 28-åringen.

– Han karen som sparker som en hest? Han er godkjent. Kickalicious er ekte. Han er ikke bare en internettsensasjon, sier Nate Burleson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lions Minicamp Football Havard Rugland

Håvard Rugland sparker ikke bare ovale baller på trening. Her leker han seg med hva vi nordmenn liker å kalle en «ordentlig» fotball.

Foto: Paul Sancya / Ap

– Surrealistisk

Rugland forteller at han synes alt oppstyret rundt han er surrealistisk.

– For ett år siden sparket jeg alene i Norge. Og nå er jeg plutselig her!

28-åringen priser seg lykkelig over at han lagde YouTube-videoen september i fjor. Nå er den sett over 4,5 millioner ganger.

– Men da jeg var på prøvespill kunne jeg ikke bare gi dem en link til YouTube-videoen for å få jobben. Jeg måtte vise at jeg kunne sparke i virkeligheten, sier han.

Detroit Lions åpner sesongen mot Minnesota Vikings 8. september. Ruglands fremtid i klubben blir trolig avgjort i slutten av august.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm