NFL-stjerne: – Han aner ikke hva han begir seg ut på

YouTube-sensasjonen Håvard Rugland hylles for sin presise venstrefot i Detroit, men hans største rival, David Akers, føler seg ikke truet.

Lions Football Havard Rugland

Håvard Rugland har blitt en kulthelt i USA og Detroit Lions. Ålgård-mannen bruker mye tid etter treningene på å skrive autografer til fansen.

Foto: Paul Sancya / Ap

David Akers

David Akers – her avbildet under Super Bowl i februar.

Foto: JAMIE SQUIRE / Afp

– Har han talent? Absolutt. Vet han hva han begir seg ut på? Absolutt ikke, sier Detroit Lions David Akers til nyhetsbyrået AP om norske Håvard Rugland.

Rugland, som fikset NFL-karriere og ett års kontrakt med Detroit Lions på grunn av YouTube-videoen «Kickalicious», har blitt populær blant Detroit-fansen. Ifølge nyhetsbyrået poserer nordmannen på bilder og skriver autografer etter hver eneste trening.

Det er kanskje ikke så rart: Rugland har ikke bommet på ett av sine elleve forsøk i kamplignende situasjoner under treningsleiren til laget i sommer.

Men – dessverre for «Kickalicious» – har man har bare én kicker i NFL, og David Akers er favoritt til å vinne den interne duellen.

Amerikaneren har vært kicker i NFL siden 1999, og er hentet inn for å erstatte nylig pensjonerte Jason Hanson. NFL-profilen frykter ikke nykommeren fra Norge.

– Han er veldig fersk, men beinet hans er kraftig nok for NFL Det viktigste for han nå er å få erfaring – fordi det har han lite av, sier 38 år gamle Akers.

Godkjent av gutta

Lions-manager Martin Mayhew forteller at han må se Rugland i en oppkjøringskamp før han bestemmer seg for hvem som blir kickeren denne sesongen.

– Han har gjort en imponerende jobb, men vi må ikke ta av helt ennå, sier Mayhew ifølge nyhetsbyrået AP.

Lokalpressen og fansen ser imidlertid ut til å ha Rugland-feber. Nordmannen ble nylig trukket frem av lokalavisen Detroit Free Press i kategorien «Player to watch».

Lagkameratene begynner også å få øynene opp for 28-åringen.

– Han karen som sparker som en hest? Han er godkjent. Kickalicious er ekte. Han er ikke bare en internettsensasjon, sier Nate Burleson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lions Minicamp Football Havard Rugland

Håvard Rugland sparker ikke bare ovale baller på trening. Her leker han seg med hva vi nordmenn liker å kalle en «ordentlig» fotball.

Foto: Paul Sancya / Ap

– Surrealistisk

Rugland forteller at han synes alt oppstyret rundt han er surrealistisk.

– For ett år siden sparket jeg alene i Norge. Og nå er jeg plutselig her!

28-åringen priser seg lykkelig over at han lagde YouTube-videoen september i fjor. Nå er den sett over 4,5 millioner ganger.

– Men da jeg var på prøvespill kunne jeg ikke bare gi dem en link til YouTube-videoen for å få jobben. Jeg måtte vise at jeg kunne sparke i virkeligheten, sier han.

Detroit Lions åpner sesongen mot Minnesota Vikings 8. september. Ruglands fremtid i klubben blir trolig avgjort i slutten av august.

Siste nytt

 • Gulliksen tok historisk v-cupseier

  Geir Gulliksen ble søndag den første norske rytteren i historien som vant en verdenscupkonkurranse i sprangridning. Etterpå måtte han til legesjekk.

  Sammen med hesten VDL Groep Quatro tok Gulliksen seieren i Göteborg Horse Show.

  Han kom også i fokus under premieutdelingen. Da ble veteranens hest skremt, hvilket endte med at Gulliksen falt av rett før æresrunden skulle begynne. 60-åringen kom imidlertid helskinnet fra fallet.

  Gulliksen
  Foto: Bjorn Larsson Rosvall / AP
 • Målfest da Arsenal slo Everton

  Arsenal slo Everton 3-2 i Premier League søndag kveld.

  Calvert-Lewin scoret med et brassespark for bortelaget før minuttet var spilt.

  Deretter scoret Arsenal to, før Everton utlignet før pause.

  I andre omgang ble Aubameyang tomålsscorer da han satte inn 3-2 og sikret seieren.

  Arsenal ligger nå på niendeplass på tabellen. De har ikke tapt siden desember.

  Premier League - Arsenal v Everton
  Foto: David Klein / Reuters
 • Vipers tapte i meisterligaen

  Vipers gjekk på 30-35 tap i den viktige bortekampen mot Esbjerg i meisterligaen. Det ser nå tøft ut med avansement frå gruppespelet med fire poeng opp til CSM Bucuresti. Kristiansands-laget har framleis ein teoretisk moglegheit om dei vinn dei to siste kampane. Marta Tomac blei toppscorar med ti mål, medan Kristine Breistøl scora åtte mål for Esbjerg.

  Marta Tomac
  Foto: John Randeris / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal