Hopp til innhold

Roses opp i skyene etter NFL-debuten

Håvard «Kickalicious» Rugland (28) scoret to «field goals» av to mulige i sin aller første kamp i amerikansk fotball natt til lørdag.

Håvard Rugland i NFL-debuten

Håvard Rugland traff midt mellom målstengene på begge forsøkene han fikk til å vise seg frem. Da stod jubelen i taket.

Foto: NTB Scanpix

  • Se Håvard Ruglands to field goals her! (ekstern lenke)

– La oss alle gi Rugland en stor applaus for en imponerende fotballdebut, skriver lokalavisen Pride of Detroit etter nattens Rugland-oppvisning i USA.

Håvard Rugland, 28-åringen fra Rogaland som har fått sjansen som NFL-kicker etter å ha lagt ut en video på youTube, fikk i natt sin aller første kamp for sitt Detroit Lions.

Riktignok bare en treningskamp, men amerikanerne omtaler det likefullt som en offisiell NFL-kamp.

Håvard Rugland

Håvard Rugland med et gledesrop etter å ha satt et field goal midt mellom målstengene.

Foto: Leon Halip / Getty Images

Og med 65.000 ivrige supportere på tribunen, med alles øyne rettet mot seg, innfridde nordmannen så til de grader.

– Utrolig lettelse

Først med et «field goal» fra 49 yards. Deretter med nok et «field goal» fra 50 yards. Scoring på to av to forsøk. Ruglands totale seks poeng bidro til å gi Lions en 26-17-seier over New York Jets.

– Det var en utrolig lettelse å se den første gå inn. Nå vil jeg bare ha flere kamper, sier Rugland til den ventende pressen.

Rugland ble så glad over sitt første mål at han nesten glemte å ta «kick-off» for Lions. I amerikansk fotball er det kickerens jobb å få spillet i gang igjen etter en scoring.

– Jeg var i skyene, og lagkameratene var så glad på mine vegne. Jeg holdt på glemme det. Det var en lagkamerat som måtte minne meg på å starte kampen igjen, sier Rugland.

Gleden var lett å spore i ansiktet på den blide vestlendingen. Etter det første field goalet jublet både han og lagkameratene hemningsløst, og publikum på tribunen - som har lagt sin elsk på det norske youTube-fenomenet - var i ekstase over å se nordmannen lykkes.

– Han er ekte vare

– «Kickalicious» er ekte vare, var Detroit-journalist Carlos Monarrez aller første kommentar da han skulle oppsummere kampen.

Lokalpressen lot seg imponere over Ruglands venstreslegge. Han har lenge vært en kulthelt blant Lions' supportere, men mange var nok forberedt på at nordmannens manglende erfaring ville påvirke ham i den stressende kampsituasjonen.

Men Rugland svarte med å sette begge forsøkene midt mellom målstengene. Spesielt den siste var imponerende. Det var lite tid igjen på klokken, og Rugland måtte treffe for å sikre seier for Lions.

Også treneren lot seg imponere:

– Håvard Rugland har potensial til å bli en kvalitetsspiller i NFL. Han har forbedret seg mye. Du må være godt forberedt for å sette «field goals» fra 50 yards. Spesielt nummer to var imponerende. Den traff han veldig bra, sa Lions-trener Jim Schwartz på pressekonferansen etter kampen.

Tøff konkurranse

Rugland kjemper en innbitt kamp mot veteranen David Akers om å bli Detroit Lions' faste kicker i den kommende NFL-sesongen. Fredagens kamp var lagets første oppkjøringskamp til seriespillet som starter i september.

Akers, med lang erfaring som NFL-kicker, satte også sine to «field goal»-forsøk i kampen. Akers er favoritt til å bli valgt som Lions' kicker, men Rugland har fortsatt sjansen dersom han fortsetter å imponere.

Tre treningskamper gjenstår før NFL-laget til Lions blir tatt ut. Troppen skal slankes fra 89 spillere til 53. Det er trolig bare plass til én kicker.

Lions første seriekamp denne sesongen er mot Minnesota Vikings 8. september.

Rugland hylles av lagkameratene

Rugland ble løftet opp og gratulert av flere lagkamerater etter å ha satt det første forsøket midt mellom målstengene.

Foto: faksimile / NFL.com

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal