NRK Meny
Normal

- For god til at det blir superduell

Vebjørn Rodal mener duellen mellom Abubaker Kaki og David Rudisha på 800 meter egentlig ikke er særlig spennende. Til det er Rudisha (21) for god.

Video Friidrett: Diamond League 14:14 27.08.10

Følg sendingen fra Brüssel fra 19.55 i kveld.

- Jeg tror ikke det blir noen duell i dag. Rudisha vinner dette som han vil. Han har et nivå som Kaki ikke kan være med på, sier Vebjørn Rodal til NRKsport.no.

Fredag kveld skal Diamond League-sirkuset avgjøres i Brüssel. Blant duellene som på forhånd er spådd å bli blant stevnets høydepunkter, er den mellom Abubaker Kaki og David Rudisha.

Sistnevnte satte verdensrekord på distansen i Berlin sist søndag med tiden 1.41,09, et sekund raskere enn den personlige rekorden til Kaki.

- Jeg tror 1,40 er mulig, og det er det jeg tenker på. Det er det som er målet med karrieren min, sier den ferske verdensrekordholderen til NRK.

Video: Se intervjuet med Rudisha

Video Slettet rekord

Vebjørn Rodal som TV-kommentator

Tidligere 800 meter-løper, nå NRK-ekspert, Vebjørn Rodal. Her sammen med Lars Lystad og Karen Marie Ellefsen tidligere i år.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
- Grisegod på 400 meter

Det er Rudisha som leder Diamond League-duellen, og Kaki må vinne i Brüssel for å ha mulighet til å kuppe sammenlagtseieren.

Og på tross av at Rudisha trolig heller vil spare det seriøse rekordforsøket til et stevne i Rieti på søndag, tror ikke Rodal at Kaki har noen mulighet til å ta Rudisha i den formen han er i nå.

- Rudisha har ekstremt gode ressurser fartsmessig. Han er jo grisegod på 400 meter også, sier Rodal.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook

Ubetalelig videoreportasje : Abubaker Kaki baker kake!

Video ABUBAKER-KAKI-040610-WS_MXF_Innboks.MP4

Her er Lystads høydepunkter

NRK-kommentator Lars Lystad er på plass i Brüssel i forkant av kveldens stevne, der det deles ut dobbel dose Diamond League-poeng ettersom det er den siste konkurransen i serien.

Han trekker frem tre høydepunkter i stevnet i tillegg til 800-meterduellen.

** Duellen mellom Lolo Jones (USA) og Pricilla Lopes-Schliep på 100 meter hekk. De ligger likt i kampen om diamantpotten, men Lopes-Schliep har vist en bedre form i det siste. I tillegg er Christina Vukicevic også med.

** På 100 meter for menn får vi ikke duellen mellom de tre store (Asafa Powell, Usain Bolt og Tyson Gay). Men sistnevnte har vist storform i det siste, og har gått ut med at han kan pynte på sin egen personlige rekord på 9,69.

** Andreas Thorkildsen har samlet 22 av 24 poeng så langt i Diamond League-sirkuset. Spennende å se om han klarer å vinne også den siste duellen mot de andre spydkanonene.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal