Landslagstreneren brast ut i gråt etter Røthes VM-gull

SEEFELD/OSLO (NRK): Landslagstrener Eirik Myhr Nossum måtte avbryte NRK-intervjuet da Sjur Røthe spurtet inn til gull. 30-åringen har hatt en lang vei til toppen.

RØRT: Røthes gull fremkalte mye følelser hos landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Sjur Røthe tok i dag sin første individuelle gullmedalje i et internasjonalt mesterskap, men at det skulle skje var derimot ingen selvfølge.

I fjor vurderte nemlig vossingen å legge opp som følge av lang tids sykdom. Det angrer han neppe på i dag.

– Jeg er utrolig, utrolig glad. Det er vanskelig å beskrive akkurat nå, sier Røthe til NRK.

Mye følelser

Og han var ikke den eneste som var utrolig glad. Landslagstrener, Eirik Myhr Nossum skulle fortelle om hvordan han opplevde oppløpet måtte han avbryte intervjuet. Suksessen til Røthe etter hans tunge vei tilbake til verdenstoppen fremkalte sterke følelser for treneren.

På forsøk nummer to klarte han derimot å sette ord på hvordan han opplevde gullet.

– Det er ekstremt stort. Med Martin på pallen og ... Vi gjennomfører et veldig godt løp. Jeg er superstolt, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Også gull- og sølvvinneren fra tidligere i dag jublet høyt da han passerte mållinjen først.

JUBEL: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg tror ikke det de ser når Røthe vinner.

Inn på oppløpet ble det jevnt. Røthe skjøt fart forbi Sundby, som hadde førsteposisjon inn på oppløpet. I spurten kom også Aleksandr Bolsjunov bakfra og knep andreplassen foran Sundby som ble nummer tre.

– Det er veldig rørende. Han var veldig langt nede i fjor. Han hadde mer vondt enn det vi var klar over, sier Randi Kirsten Røthe, moren til Sjur.

– At han skulle stå på toppen der er helt fantastisk og uvirkelig. Det må jeg si, sier faren, Steinar Røthe.

Se oppløpet under:

Bolsjunov

GULL: Røthe spurtet inn til seier.

Fornøyd Sundby

På damenes 15 km med skibytte avgjorde Therese Johaug rennet nesten fra start. Men på herresiden ble det langt jevnere.

Martin Johnsrud Sundby har aldri tatt en individuell gullmedalje i et internasjonalt mesterskap og selv om han lå godt an klarte han det ikke i dag heller. Men han var overraskende bli da han snakket med NRK etter målgang.

– Nei, vet du hva. Jeg er dritfornøyd. Det er nære på gull og det er nære på alt mulig rart egentlig. Det er så langt over det jeg har prestert resten av sesongen, og det å klare å få til det nå i VM er jeg fornøyd med, sier Sundby.

NORDIC-WORLD/

PALLEN: Det var to norske som kom på pallen på 30 km med skibytte. F.v. Aleksandr Bolsjunov, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: LISI NIESNER / Reuters

Klæbo og Iversen ga opp

I klassiskdelen var Alexandr Bolsjunov og Iivo Niskanen de to som dro på hardest, mens de fleste norske lå plassert litt bak i et relativt stort felt. Og på siste runden falt Emil Iversen overraskende fra.

Det samme gjorde Johannes Høsflot Klæbo. Og ifølge landslagstreneren var det en vurdering de gjorde da de så at de ikke klarte å henge med lenger.

– De har gitt opp. De har en viktig dag i morgen og de kunne nok ha presset enda hardere enda lengre, men sånn som det ser ut nå så er det ingen som tar inn noe på de i front og da ser jeg ingen grunn til å presse dem lengre enn de trenger, forteller Eirik Myhr Nossum til NRK underveis i løpet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal