Landslagstreneren brast ut i gråt etter Røthes VM-gull

SEEFELD/OSLO (NRK): Landslagstrener Eirik Myhr Nossum måtte avbryte NRK-intervjuet da Sjur Røthe spurtet inn til gull. 30-åringen har hatt en lang vei til toppen.

RØRT: Røthes gull fremkalte mye følelser hos landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Sjur Røthe tok i dag sin første individuelle gullmedalje i et internasjonalt mesterskap, men at det skulle skje var derimot ingen selvfølge.

I fjor vurderte nemlig vossingen å legge opp som følge av lang tids sykdom. Det angrer han neppe på i dag.

– Jeg er utrolig, utrolig glad. Det er vanskelig å beskrive akkurat nå, sier Røthe til NRK.

Mye følelser

Og han var ikke den eneste som var utrolig glad. Landslagstrener, Eirik Myhr Nossum skulle fortelle om hvordan han opplevde oppløpet måtte han avbryte intervjuet. Suksessen til Røthe etter hans tunge vei tilbake til verdenstoppen fremkalte sterke følelser for treneren.

På forsøk nummer to klarte han derimot å sette ord på hvordan han opplevde gullet.

– Det er ekstremt stort. Med Martin på pallen og ... Vi gjennomfører et veldig godt løp. Jeg er superstolt, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Også gull- og sølvvinneren fra tidligere i dag jublet høyt da han passerte mållinjen først.

JUBEL: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg tror ikke det de ser når Røthe vinner.

Inn på oppløpet ble det jevnt. Røthe skjøt fart forbi Sundby, som hadde førsteposisjon inn på oppløpet. I spurten kom også Aleksandr Bolsjunov bakfra og knep andreplassen foran Sundby som ble nummer tre.

– Det er veldig rørende. Han var veldig langt nede i fjor. Han hadde mer vondt enn det vi var klar over, sier Randi Kirsten Røthe, moren til Sjur.

– At han skulle stå på toppen der er helt fantastisk og uvirkelig. Det må jeg si, sier faren, Steinar Røthe.

Se oppløpet under:

Bolsjunov

GULL: Røthe spurtet inn til seier.

Fornøyd Sundby

På damenes 15 km med skibytte avgjorde Therese Johaug rennet nesten fra start. Men på herresiden ble det langt jevnere.

Martin Johnsrud Sundby har aldri tatt en individuell gullmedalje i et internasjonalt mesterskap og selv om han lå godt an klarte han det ikke i dag heller. Men han var overraskende bli da han snakket med NRK etter målgang.

– Nei, vet du hva. Jeg er dritfornøyd. Det er nære på gull og det er nære på alt mulig rart egentlig. Det er så langt over det jeg har prestert resten av sesongen, og det å klare å få til det nå i VM er jeg fornøyd med, sier Sundby.

NORDIC-WORLD/

PALLEN: Det var to norske som kom på pallen på 30 km med skibytte. F.v. Aleksandr Bolsjunov, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: LISI NIESNER / Reuters

Klæbo og Iversen ga opp

I klassiskdelen var Alexandr Bolsjunov og Iivo Niskanen de to som dro på hardest, mens de fleste norske lå plassert litt bak i et relativt stort felt. Og på siste runden falt Emil Iversen overraskende fra.

Det samme gjorde Johannes Høsflot Klæbo. Og ifølge landslagstreneren var det en vurdering de gjorde da de så at de ikke klarte å henge med lenger.

– De har gitt opp. De har en viktig dag i morgen og de kunne nok ha presset enda hardere enda lengre, men sånn som det ser ut nå så er det ingen som tar inn noe på de i front og da ser jeg ingen grunn til å presse dem lengre enn de trenger, forteller Eirik Myhr Nossum til NRK underveis i løpet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland heng framleis med i teten

  Viktor Hovland gjekk tredje runde i PGA-turneringa i Wentworth i England på to slag under par, og er åtte under par samanlagt før siste runde.

  Han hadde fem birdiar og tre bogeyar på runden. Då han var ferdig, låg han på delt niandeplass, men ikkje alle var ferdige.

  Jon Rahm leier med 16 under par, framfor Danny Willett med 14 og Justin Rose med 13.

  Viktor Hovland
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • – Bra tempotrening, sa vinnaren

  Weldu Negash Gebretsadik var suverent best på 10 km under Oslo Maraton og vann på tida 29.21.

  – Bra tempotrening, sa Gebretsadik til NRK etter målgang.

  32-åringen skal springe maraton under VM i friidrett som opnar i slutten av neste veke.

  Gebretsadik kom til Norge frå Eritrea som asylsøkjar, og blei oppdaga då han trena ved asylmottaket i Hurdal. Han blei norsk statsborgar i 2017 etter personleg å ha spurt statsminister Erna Solberg om det. I august i fjor fekk han løyve til å konkurrere for Norge.

  Weldu Negash Gebretsadik
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Landslagskeeperen er tilbake

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er friskmeldt og tilbake i mål for serieleder LSK Kvinner. Hun måtte forlate banen med skade mot Klepp sist helg, og stod over mot Trondheims/Ørn på onsdag.

  LSK Kvinner møter Sandviken i toppkamp klokka 17.00. Kampen kan du se på NRK1 og nrk.no.

  Fiskerstrand
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal