Landslagstreneren brast ut i gråt etter Røthes VM-gull

SEEFELD/OSLO (NRK): Landslagstrener Eirik Myhr Nossum måtte avbryte NRK-intervjuet da Sjur Røthe spurtet inn til gull. 30-åringen har hatt en lang vei til toppen.

RØRT: Røthes gull fremkalte mye følelser hos landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Sjur Røthe tok i dag sin første individuelle gullmedalje i et internasjonalt mesterskap, men at det skulle skje var derimot ingen selvfølge.

I fjor vurderte nemlig vossingen å legge opp som følge av lang tids sykdom. Det angrer han neppe på i dag.

– Jeg er utrolig, utrolig glad. Det er vanskelig å beskrive akkurat nå, sier Røthe til NRK.

Mye følelser

Og han var ikke den eneste som var utrolig glad. Landslagstrener, Eirik Myhr Nossum skulle fortelle om hvordan han opplevde oppløpet måtte han avbryte intervjuet. Suksessen til Røthe etter hans tunge vei tilbake til verdenstoppen fremkalte sterke følelser for treneren.

På forsøk nummer to klarte han derimot å sette ord på hvordan han opplevde gullet.

– Det er ekstremt stort. Med Martin på pallen og ... Vi gjennomfører et veldig godt løp. Jeg er superstolt, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Også gull- og sølvvinneren fra tidligere i dag jublet høyt da han passerte mållinjen først.

JUBEL: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg tror ikke det de ser når Røthe vinner.

Inn på oppløpet ble det jevnt. Røthe skjøt fart forbi Sundby, som hadde førsteposisjon inn på oppløpet. I spurten kom også Aleksandr Bolsjunov bakfra og knep andreplassen foran Sundby som ble nummer tre.

– Det er veldig rørende. Han var veldig langt nede i fjor. Han hadde mer vondt enn det vi var klar over, sier Randi Kirsten Røthe, moren til Sjur.

– At han skulle stå på toppen der er helt fantastisk og uvirkelig. Det må jeg si, sier faren, Steinar Røthe.

Se oppløpet under:

Bolsjunov

GULL: Røthe spurtet inn til seier.

Fornøyd Sundby

På damenes 15 km med skibytte avgjorde Therese Johaug rennet nesten fra start. Men på herresiden ble det langt jevnere.

Martin Johnsrud Sundby har aldri tatt en individuell gullmedalje i et internasjonalt mesterskap og selv om han lå godt an klarte han det ikke i dag heller. Men han var overraskende bli da han snakket med NRK etter målgang.

– Nei, vet du hva. Jeg er dritfornøyd. Det er nære på gull og det er nære på alt mulig rart egentlig. Det er så langt over det jeg har prestert resten av sesongen, og det å klare å få til det nå i VM er jeg fornøyd med, sier Sundby.

NORDIC-WORLD/

PALLEN: Det var to norske som kom på pallen på 30 km med skibytte. F.v. Aleksandr Bolsjunov, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: LISI NIESNER / Reuters

Klæbo og Iversen ga opp

I klassiskdelen var Alexandr Bolsjunov og Iivo Niskanen de to som dro på hardest, mens de fleste norske lå plassert litt bak i et relativt stort felt. Og på siste runden falt Emil Iversen overraskende fra.

Det samme gjorde Johannes Høsflot Klæbo. Og ifølge landslagstreneren var det en vurdering de gjorde da de så at de ikke klarte å henge med lenger.

– De har gitt opp. De har en viktig dag i morgen og de kunne nok ha presset enda hardere enda lengre, men sånn som det ser ut nå så er det ingen som tar inn noe på de i front og da ser jeg ingen grunn til å presse dem lengre enn de trenger, forteller Eirik Myhr Nossum til NRK underveis i løpet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Frisk Asker med drømmestart

  Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4–3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga. Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom lagene spilles lørdag.

  Kvartfinale NM sluttspillet i ishockey.(Lillehammer - Frisk Asker (3-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ruud ute av Miami Open

  Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

  Ruud tapte 6-3, 1-6, 2–6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller.

  Ruud.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mjelde og Chelsea slo PSG

  Maren Mjelde og Chelsea vant 2–0 hjemme i det første av to kvartfinaleoppgjør i mesterligaen mot Paris Saint-Germain.

  Mjelde spilte hele kampen. Verken klubbvenninnen Maria Thorisdottir eller PSGs Andrine Hegerberg var med i sine lags kamptropper.

  Maren Mjelde.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal