NRK Meny
Normal

Røthe sliter med nedsatt syn og svimmelhet

Sjur Røthe ilagt treningsforbud etter en betennelse på regnbuehinnen.

Sjur Røthe

PROBLEMER MED ØYET: – Pupillen er litt stor og jeg ser litt skummel ut av og til, ler Røthe.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Røthe pådro seg regnbuehinnebetennelse på det ene øyet like før høydeoppholdet i Val Senales nylig, og ble sendt til lege under treningsoppholdet.

Betennelsen fører blant annet til nedsatt syn og krever rask behandling.

– Jeg har litt tåkesyn på det ene øyet og innimellom sliter jeg med å holde balansen. Pupillen er litt stor og jeg ser litt skummel ut innimellom, forteller Røthe.

– Blir litt amputert

Nå har en øyespesialist beordret femmilsvinneren fra Holmenkollen om å ta det med ro den neste uken. Røthe er derfor ilagt treningsforbud på de hardeste øktene like før verdenscupstarten i Kuusamo.

– Jeg må la øyet og kroppen gjøre jobben til jeg er frisk igjen, sier han.

27. - 29. november er det verdenscuppremiere i langrenn i Kuusamo, og Røthe innrømmer at skaden ødelegger noe av oppkjøringen.

– Det blir litt amputert, selvfølgelig. Jeg går glipp av en del hardøkter og noen timer med trening. Men jeg tror det skal gå greit. Jeg må ha frisk kropp for å prestere, kommenterer han.

Vant omdiskutert renn

– Det er vel ikke ideelt like før verdenscupstart?

– Jeg får ikke gjort så mye med det, så jeg prøver å ikke bruke så mye krefter på det, sier Røthe, som til tross for problemene med øyet gikk inn til seier på 15 km klassisk under sesongåpningen på Beitostølen.

Riktignok etter at Martin Johnsrud Sundby ble diskvalifisert på grunn av skøyting.

Martin Johnsrud Sundby var rasket av samtlige på dagens klassiske distanse, men ble disket for skøyting. Reporter: Morten Stenberg.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal