NRK Meny
Normal

Vurderer å droppe Tour de Ski for NM

Mens alle andre har Tour de Ski som årets store mål, sikter Sjur Røthe (23) seg inn mot NM.

Røthe

SER MOT NM: Norgesmesterskapet på ski denne sesongen blir så spesielt for Sjur Røthe at han kan komme til å droppe Tour de Ski.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Faktisk er Norgesmesterskapet på ski i slutten av januar så viktig for Røthe at han dropper hele Tour de Ski om han tror det kan ødelegge medaljeplanene for NM.

Viktig NM

Grunnen er enkel. NM går på Voss, stedet han er født og oppvokst. Topplasseringer der vil være av svært stor betydning for unge Røthe.

– Skal jeg reise ned til Tour de Ski, skal jeg være med å kjempe om topp 10. Da er det liksom verdt å reise ned. Hvis ikke er det veldig mye tid og krefter som går, uten at man sitter igjen med så mye i etterkant, sier Røthe til NRK.

Søndag viste han klasse ved å gå Norges 3. lag inn til 2. plass på verdenscupstafetten på Sjusjøen. Bare Northug var sterkere i spurten.

Må bli raskere

Men det er sprint som er problemet for den unge vossingen. Der har han, ifølge seg selv, en lang vei å gå.

Med 85.-plass i fredagens sprintprolog var han et hav unna å kvalifisere seg til finalerundene på langrennssportens formel 1-distanse. Heller ikke i det tilsvarende løpet i fjor kom han videre i den samme konkurransen, og da taper han mye i sammendraget i forhold til de sterkeste sammenlagtfavorittene.

– Jeg tror jeg har tatt noen steg i klassisk i år. Jeg må opp et par hakk der skal det være noen vits i å reise til Tour de Ski, sier Røthe.

– Og hvis ikke sprintformen får en oppsving?

– Da kommer det et NM på hjemmebane som betyr ganske mye rett i etterkant av touren. Jeg får sannsynligvis aldri gått et NM på Voss igjen. Og da håper jeg jo å sende hjem disse andre på søndagen og sitte igjen med medaljer selv.

Viktige sprinter

Tour de Ski 2011/2012 innledes med en prolog på 3,75 kilometer med individuell start, altså noe i nærheten av en vanlig sprintprolog. Det skal også gås to vanlige sprinter, i klassisk og fri.

Her er det mange bonuspoeng å hente - eller eventuelt tape.

– Hvis Petter Northug stikker av med seieren i en sprint så har han ett minutt i bonussekunder pluss kanskje 10-15 sekunder på prologen. Da sitter en litt med skjegget i postkassa. Det går ikke an å ta inn igjen, sier Røthe.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag