NRK Meny
Normal

Vurderer å droppe Tour de Ski for NM

Mens alle andre har Tour de Ski som årets store mål, sikter Sjur Røthe (23) seg inn mot NM.

Røthe

SER MOT NM: Norgesmesterskapet på ski denne sesongen blir så spesielt for Sjur Røthe at han kan komme til å droppe Tour de Ski.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Faktisk er Norgesmesterskapet på ski i slutten av januar så viktig for Røthe at han dropper hele Tour de Ski om han tror det kan ødelegge medaljeplanene for NM.

Viktig NM

Grunnen er enkel. NM går på Voss, stedet han er født og oppvokst. Topplasseringer der vil være av svært stor betydning for unge Røthe.

– Skal jeg reise ned til Tour de Ski, skal jeg være med å kjempe om topp 10. Da er det liksom verdt å reise ned. Hvis ikke er det veldig mye tid og krefter som går, uten at man sitter igjen med så mye i etterkant, sier Røthe til NRK.

Søndag viste han klasse ved å gå Norges 3. lag inn til 2. plass på verdenscupstafetten på Sjusjøen. Bare Northug var sterkere i spurten.

Må bli raskere

Men det er sprint som er problemet for den unge vossingen. Der har han, ifølge seg selv, en lang vei å gå.

Med 85.-plass i fredagens sprintprolog var han et hav unna å kvalifisere seg til finalerundene på langrennssportens formel 1-distanse. Heller ikke i det tilsvarende løpet i fjor kom han videre i den samme konkurransen, og da taper han mye i sammendraget i forhold til de sterkeste sammenlagtfavorittene.

– Jeg tror jeg har tatt noen steg i klassisk i år. Jeg må opp et par hakk der skal det være noen vits i å reise til Tour de Ski, sier Røthe.

– Og hvis ikke sprintformen får en oppsving?

– Da kommer det et NM på hjemmebane som betyr ganske mye rett i etterkant av touren. Jeg får sannsynligvis aldri gått et NM på Voss igjen. Og da håper jeg jo å sende hjem disse andre på søndagen og sitte igjen med medaljer selv.

Viktige sprinter

Tour de Ski 2011/2012 innledes med en prolog på 3,75 kilometer med individuell start, altså noe i nærheten av en vanlig sprintprolog. Det skal også gås to vanlige sprinter, i klassisk og fri.

Her er det mange bonuspoeng å hente - eller eventuelt tape.

– Hvis Petter Northug stikker av med seieren i en sprint så har han ett minutt i bonussekunder pluss kanskje 10-15 sekunder på prologen. Da sitter en litt med skjegget i postkassa. Det går ikke an å ta inn igjen, sier Røthe.

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn