Vurderer å droppe Tour de Ski for NM

Mens alle andre har Tour de Ski som årets store mål, sikter Sjur Røthe (23) seg inn mot NM.

Røthe

SER MOT NM: Norgesmesterskapet på ski denne sesongen blir så spesielt for Sjur Røthe at han kan komme til å droppe Tour de Ski.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Faktisk er Norgesmesterskapet på ski i slutten av januar så viktig for Røthe at han dropper hele Tour de Ski om han tror det kan ødelegge medaljeplanene for NM.

Viktig NM

Grunnen er enkel. NM går på Voss, stedet han er født og oppvokst. Topplasseringer der vil være av svært stor betydning for unge Røthe.

– Skal jeg reise ned til Tour de Ski, skal jeg være med å kjempe om topp 10. Da er det liksom verdt å reise ned. Hvis ikke er det veldig mye tid og krefter som går, uten at man sitter igjen med så mye i etterkant, sier Røthe til NRK.

Søndag viste han klasse ved å gå Norges 3. lag inn til 2. plass på verdenscupstafetten på Sjusjøen. Bare Northug var sterkere i spurten.

Må bli raskere

Men det er sprint som er problemet for den unge vossingen. Der har han, ifølge seg selv, en lang vei å gå.

Med 85.-plass i fredagens sprintprolog var han et hav unna å kvalifisere seg til finalerundene på langrennssportens formel 1-distanse. Heller ikke i det tilsvarende løpet i fjor kom han videre i den samme konkurransen, og da taper han mye i sammendraget i forhold til de sterkeste sammenlagtfavorittene.

– Jeg tror jeg har tatt noen steg i klassisk i år. Jeg må opp et par hakk der skal det være noen vits i å reise til Tour de Ski, sier Røthe.

– Og hvis ikke sprintformen får en oppsving?

– Da kommer det et NM på hjemmebane som betyr ganske mye rett i etterkant av touren. Jeg får sannsynligvis aldri gått et NM på Voss igjen. Og da håper jeg jo å sende hjem disse andre på søndagen og sitte igjen med medaljer selv.

Viktige sprinter

Tour de Ski 2011/2012 innledes med en prolog på 3,75 kilometer med individuell start, altså noe i nærheten av en vanlig sprintprolog. Det skal også gås to vanlige sprinter, i klassisk og fri.

Her er det mange bonuspoeng å hente - eller eventuelt tape.

– Hvis Petter Northug stikker av med seieren i en sprint så har han ett minutt i bonussekunder pluss kanskje 10-15 sekunder på prologen. Da sitter en litt med skjegget i postkassa. Det går ikke an å ta inn igjen, sier Røthe.

Siste nytt

 • Lippi blir landslagssjef for Kina

  Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  AFP_1GU5VG
  Foto: STR / AFP
 • Finland sendte Sverige ut av VM

  Finland scoret etter bare et minutt i kvartfinalen i ishockey-VM, men Sverige slo tilbake og ledet 3-1. Finnene snudde igjen kampen og vant 4-3. Dermed er de klare for semifinale, hvor de møter Russland. Canada og Tsjekkia møtes i den andre semien.

  X01548
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Johannessen og Rød nærmere gull

  Gøran Johannessen scoret seks mål da Flensburg-Handewitt slo Stuttgart 30-20 og tok et nytt steg mot tysk seriegull i håndball.

  Laget tok sin 30. seier på 32 seriekamper. Det gjenstår to seriekamper av sesongen.

  Magnus Rød scoret fem mål.

  f
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal