NRK Meny
Normal

Vurderer å droppe Tour de Ski for NM

Mens alle andre har Tour de Ski som årets store mål, sikter Sjur Røthe (23) seg inn mot NM.

Røthe

SER MOT NM: Norgesmesterskapet på ski denne sesongen blir så spesielt for Sjur Røthe at han kan komme til å droppe Tour de Ski.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Faktisk er Norgesmesterskapet på ski i slutten av januar så viktig for Røthe at han dropper hele Tour de Ski om han tror det kan ødelegge medaljeplanene for NM.

Viktig NM

Grunnen er enkel. NM går på Voss, stedet han er født og oppvokst. Topplasseringer der vil være av svært stor betydning for unge Røthe.

– Skal jeg reise ned til Tour de Ski, skal jeg være med å kjempe om topp 10. Da er det liksom verdt å reise ned. Hvis ikke er det veldig mye tid og krefter som går, uten at man sitter igjen med så mye i etterkant, sier Røthe til NRK.

Søndag viste han klasse ved å gå Norges 3. lag inn til 2. plass på verdenscupstafetten på Sjusjøen. Bare Northug var sterkere i spurten.

Må bli raskere

Men det er sprint som er problemet for den unge vossingen. Der har han, ifølge seg selv, en lang vei å gå.

Med 85.-plass i fredagens sprintprolog var han et hav unna å kvalifisere seg til finalerundene på langrennssportens formel 1-distanse. Heller ikke i det tilsvarende løpet i fjor kom han videre i den samme konkurransen, og da taper han mye i sammendraget i forhold til de sterkeste sammenlagtfavorittene.

– Jeg tror jeg har tatt noen steg i klassisk i år. Jeg må opp et par hakk der skal det være noen vits i å reise til Tour de Ski, sier Røthe.

– Og hvis ikke sprintformen får en oppsving?

– Da kommer det et NM på hjemmebane som betyr ganske mye rett i etterkant av touren. Jeg får sannsynligvis aldri gått et NM på Voss igjen. Og da håper jeg jo å sende hjem disse andre på søndagen og sitte igjen med medaljer selv.

Viktige sprinter

Tour de Ski 2011/2012 innledes med en prolog på 3,75 kilometer med individuell start, altså noe i nærheten av en vanlig sprintprolog. Det skal også gås to vanlige sprinter, i klassisk og fri.

Her er det mange bonuspoeng å hente - eller eventuelt tape.

– Hvis Petter Northug stikker av med seieren i en sprint så har han ett minutt i bonussekunder pluss kanskje 10-15 sekunder på prologen. Da sitter en litt med skjegget i postkassa. Det går ikke an å ta inn igjen, sier Røthe.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal