Hopp til innhold

Iversen kaller treneren barnslig etter Krogh-uttalelse: – Han har avslørt seg

ØSTERSUND (NRK): Etter den råsterke pallplassen til Finn-Hågen Krogh lørdag, uttalte Arild Monsen at det viser at trenerne gjorde helt rett i å ta ham med i den omdiskuterte norske Ski Tour-troppen. Emil Iversen reagerer kraftig og misliker trenerens «hovering».

Iversen og Monsen

I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Emil Iversen og sprintlandslagstrener Arild Monsen, her avbildet under årets sesong.

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For selv om Sjur Røthe vant 15 kilometeren i skøyting på første Ski Tour-etappe, Simen Hegstad Krüger jublet for en andreplass, var dagens mann i Østersund Finn-Hågen Krogh.

Han gliste trolig bredest av samtlige i målområdet.

Et råsterkt comeback i en sesong der alt er snudd på hodet på noen få uker. Krogh hadde nesten ingen resultater å vise til før han klinket til med et NM-gull på Konnerud for to uker siden. Så fulgte han opp med en syvendeplass fra startnummer 64 på 15 kilometeren i Falun sist helg.

Derfor var det svært spennende om Krogh kom til å få gå Ski Tour 2020. Og det nesten ut av intet.

_VOMD_MbL34

SEIERSPALLEN: Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Finn-Hågen Krogh, her etter lørdagens 15 kilometer i Østersund.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

– Riktig avgjørelse

Mandag denne uken fikk han og resten av utøverne svaret. 29-åringen fra Alta var inne og satte løpere som Sindre Bjørnestad Skar og Didrik Tønseth hjemme. Det samme ble skjebnen til Jan Thomas Jenssen.

Etter rennet lørdag var sprintlandslagstrener Arild Monsen klokkeklar. Han uttalte at han synes Krogh med lørdagens løp viste at han fortjente en plass på laget. Han la ytterligere til:

– Jeg skal ikke være hovmodig (overdrevent stolt, journ.anm.). Jeg er glad, og de som mente det var en feil avgjørelse … Det så i hvert fall ut som en ganske riktig avgjørelse i dag, sier Monsen.

Monsen sier også at det har vært et visst trykk i forbindelse med Ski Tour-uttaket. Han forteller at han synes det er greit med meninger, men «han registrerer at enkelte som noen mente ikke var kvalifisert, ikke gjorde skam på seg».

uDuQlL-I_fA

GODT FORHOLD: Mellom Finn-Hågen Krogh og Arild Monsen, her etter at førstnevnte gikk inn til NM-gull på Konnerud for noen uker siden.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Freste mot Monsen

Emil Iversen er glad på Kroghs vegne. Han sier ingen har tvilt på sprinteren og at Krogh definitivt har gitt svar på tiltale.

Men når Iversen får høre at sprinttrener Monsen rettferdiggjorde Ski Tour-uttaket etter målgang lørdag, blir han alvorlig.

– Det høres veldig barnslig ut av Monsen. Men han kan være barnslig, sier trønderen - og fortsetter:

– Hvis han kommer hit og hoverer over det... Da har han avslørt seg selv. Finn fortjente å gå, men andre fortjente også å gå. Det er problemet, og da hørtes det rart ut det han sier.

oSTRDkLcVVU

Emil Iversen, her underveis på lørdagens 15 kilometer i Østersund.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Iversens reaksjon kommer etter det NRK forstår i en tid der uttaket har vært omdiskutert i landslagsmiljøet.

Iversen understreker og gjentar at Krogh naturligvis har noe i den norske troppen å gjøre.

– Men Monsen avslører at han hadde en finger med i spillet for å få inn Finn-Hågen. Det er jo sønnen til Arild Monsen, sier trønderen, og sikter til at treneren og eleven har et veldig nært forhold og samarbeid.

Har glemt uttaket

Krogh selv var strålende fornøyd med en sjelden pallplass i verdenscupen. Når det gjelder uttaket, forstår han at hans navn var blant de siste som ble diskutert i den norske Ski Tour-troppen.

– Det er veldig jevnt om plassene og klart, vi har mange som sitter hjemme som også kunne gjort det veldig bra. De siste norske plassene er så jevne, så uansett hvem som blir tatt ut, kommer de til å gjøre det bra. Heldigvis klarer jeg å levere bra på en dag som passer meg veldig bra, sier Krogh.

– Hva betyr det å bevise at du fortjener plassen?

– Akkurat det betyr ikke så mye, det artigste er å gå gode skirenn. Når man er tatt ut, er alt styret rundt glemt for min del, da er det fokus på det som er.

Arild Monsen bekrefter at det har vært interne reaksjoner på uttaket av Krogh.

– Vi hadde et lite tilfelle som jeg ikke vil kommentere, men det jobber vi med, det ligger i våre verdier å skape godt miljø i et team. Og det ligger en liten tommelfingerregel der, eller ikke bare liten: de kan mene det er riv ruskende gale uttak og være sinte og sure på oss som trenere ei stund, men de må ha respekt for uttaket og ikke gå på person, for det er ikke noen god måte å bygge et lag på, sier Monsen til NRK.

RAKK DET AKKURAT: Sjur Røthe rakk akkurat å krysse inn på oppløpet tidsnok til at han ikke måtte snu og gå tilbake.

Fornøyd Røthe

Selve rennet ble spennende fra start til slutt. De største profilene, og de aller fleste norske, sørget for at lederstriden bølget frem og tilbake gjennom sen ettermiddag og kveld i nydelige forhold i Østersund.

Selv om Krogh åpnet sterkt og lenge lå i tet, måtte han til slutt gi tapt for både Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger. Duoen gjorde opp om seieren i en svært nervepirrende duell.

Til slutt var det Røthe som gikk til topps. Det skilte bare 1,7 sekunder mellom vossingen og Lyn-løperen i mål.

– Det er deilig. Jeg har vært veldig nære før i år, og har hatt ekstremt lyst til å vinne skirenn. Jeg klarte det et par ganger i fjor, og hadde et håp om å klare det i år, sier Sjur Røthe til NRK etter å ha tatt sesongens første seier.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal