NRK Meny
Normal

Rotet bort seieren

Suzann Pettersen ledet årets første Major-turnering lenge, men akkurat som sist helg klarte hun ikke å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest.

Suzann Pettersen depper over at seieren røk
Foto: Chris Carlson / AP

Med bogey på det 15. hullet, dobbeltbogey på det påfølgende hullet og enda en bogey på hull nummer 17, somlet den norske jenta bort seieren og rundt to millioner kroner i prispenger.

Inntil hun møtte veggen med fire hull igjen, ledet hun den gjeve turneringen Kraft Nabisco Championship i California.

Med to slag over par på den fjerde og avgjørende runden ble det
likevel en sterk delt annenplass på Pettersen, som etter hull nummer 14 hadde tre slags ledelse, men plutselig begynte å drive svært rufsete. Før det siste hullet trengte hun en birdie for å tvinge fram omspill med Morgan Pressel, men det vanskelige par 5-hullet krevde et slag for mye. Pressel vant dermed turneringen.

- Jeg er lei meg, veldig lei meg. Forrige uke vant jeg annenplassen, nå var annenplassen et tap, sa hun til VG.


Hun forklarer tapet med at hun var meget spent. 

- Men jeg føler jeg bør ha erfaring med slike situasjoner fra Solheim Cup. Riktignok ble jeg svært hardt straffet for et par smådårlige utslag, men jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å fullføre.


Den norske jenta gikk tredjerunden ett slag under par og tok fatt på finalerunden i tet sammen med Se Ri Pak fra Sør-Korea.

Sammen med Meaghan Francella (USA) spilte de to i lederballen på Mission Hills Country Club. 

Pettersen var nær ved å bli den første kvinnelige norske golferen som vant en LPGA-turnering i golf forrige helg, men endte til slutt på annenplass etter at Lorena Ochoa fra Mexico avsluttet sterkt og vant to slag foran Tutta i Arizona.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm