Landslagsdebutanten sikret seier: – Det er ufattelig deilig

ELBASAN/OSLO (NRK): Innbytter Sigurd Rosted (23) kunne knapt fått en bedre landslagsdebut.

Rosted viser muskler i boksen hos Albania. Det er et godt slått hjørnespark fra Tarik, som treffer et regnvått norsk hår. Det er unggutten og innbytter Rosted som viser krefter på første stolpe. Han stusser ballen videre inn i lengste, hvor verken keeper eller spillere har mulighet til å plukke den. En fortjent ledelse for Norge, hvor dødball skulle bli oppskriften!

Laster innhold, vennligst vent..

Mandag berget 23-åringen seier over Albania på bortebane etter å ha kommet inn som innbytter for Håvard Nordtveit etter 63 minutter.

– Det er ufattelig deilig å score i debuten. Jeg kunne kanskje satt en til, men det er deilig. Det er sånt jeg lever for, sier han til TV 2.

– Det har ikke helt gått opp for meg at jeg ble matchvinner i debuten, innrømmer 23-åringen overfor NRK.

– 2018 blir et veldig bra år, legger han til.

Martin Ødegaard fikk spilletid for tredje gang under Lagerbäck. Han startet også mot Makedonia i november og fikk et innhopp mot Australia fredag. Mot Albania ble han byttet ut etter 74 minutter etter å ha spilt en godt gjennomført kamp.

– Dette var veldig deilig for hele laget. Vi har fått to seire og gode opplevelser nå. Det gir oss økt selvtillit, sier Ødegaard til NRK.

Håvard Nordtveit sier det er blitt morsomt å spille på det norske landslaget.

– Det er veldig gøy. Vi føler at vi endelig har knekt en kode. Vi burde ha scoret litt flere mål, men vi holdt nullen og vi vant. Det er utrolig gøy. Det lover godt, sier han.

Norge klart best

Det norske landslaget fikk en opptur etter 4-1-seieren over VM-klare Australia fredag. Mandag ventet Albania og rundt 5000 tilskuere i det øsende regnværet i Elbasan.

Norge var klart best i Albania. Bjørn Maars Johnsen hadde blant annet en kjempesjanse allerede etter tre minutter, men avslutningen gikk like utenfor. Og slik fortsatte det utover kampen. Enten endte skuddene rett utenfor, eller så klarerte vertenes rutinerte forsvar i siste liten.

Lagerbäcks Norge viste likevel flere fine tendenser til godt angrepsspill utover i omgangen. Både Johnsen, Tarik Elyounoussi og Mohamed Elyounoussi var involvert i flere målsjanser.

Også Birger Meling markerte seg i det norske forsvaret.

Sigurd Rosted

MATCHVINNER: Sigurd Rosted.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Godt plassert

Utover i 2. omgang økte den norske dominansen uten at målene kom.

Norge fikk en kjempemulighet da Tarik kom seg på skuddhold foran keeper Strakosha. Meling brukte hodet på returen, men avslutningen gikk i nettveggen.

Så - etter 70 minutter var det innbytter Sigurd Rosted som endelig fikk hull på den berømte byllen i sin a-landslagsdebut.

Gent-spilleren stod godt plassert da Tarik Elyounoussi slo sitt hjørnespark og stusset ballen videre i mål.

Med seieren har Norge brutt en fæl kamprekke på bortebane. Ifølge NTB var forrige borteseier mot et lag blant de 200 beste på FIFA-rankingen 3. september 2015 mot Bulgaria.

– To av to. Det er ikke hverdagskost for oss. Det er ikke noen tvil om at vi burde ha scoret flere mål, men når vi vinner, spiller det ikke like stor rolle, sier Markus Henriksen til NRK.

– Vi håper at vi kan fortsette slik ut 2018.

– Solid innsats

Landslagssjef Lars Lagerbäck berømmer det norske laget for innsatsen i kampen.

– Veldig solid innsats i dag, vi burde scoret flere mål, men det viktigste er at vi vinner. Dette var en bra prestasjon synes jeg, sier han til TV 2 etter kampen.

Også NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken er svært fornøyd med prestasjonene til det norske laget.

– Det er lenge siden vi har vært så dominante på bortebane, sier han.

– Vi har vært gode i dag, akkurat som vi var mot Australia. Det eneste negative i dag er at vi ikke har vært effektive nok.

– Dette har blitt noe å bygge videre på, sier Løken om det norske laget.

Mohammed Elyounoussi

GOD KAMP: Mohammed Elyounoussi hadde flere gode muligheter foran det albanske målet mandag.

Foto: Florion Goga / Reuters

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal