Hopp til innhold

Landslagsdebutanten sikret seier: – Det er ufattelig deilig

ELBASAN/OSLO (NRK): Innbytter Sigurd Rosted (23) kunne knapt fått en bedre landslagsdebut.

Rosted viser muskler i boksen hos Albania. Det er et godt slått hjørnespark fra Tarik, som treffer et regnvått norsk hår. Det er unggutten og innbytter Rosted som viser krefter på første stolpe. Han stusser ballen videre inn i lengste, hvor verken keeper eller spillere har mulighet til å plukke den. En fortjent ledelse for Norge, hvor dødball skulle bli oppskriften!

Laster innhold, vennligst vent..

Mandag berget 23-åringen seier over Albania på bortebane etter å ha kommet inn som innbytter for Håvard Nordtveit etter 63 minutter.

– Det er ufattelig deilig å score i debuten. Jeg kunne kanskje satt en til, men det er deilig. Det er sånt jeg lever for, sier han til TV 2.

– Det har ikke helt gått opp for meg at jeg ble matchvinner i debuten, innrømmer 23-åringen overfor NRK.

– 2018 blir et veldig bra år, legger han til.

Martin Ødegaard fikk spilletid for tredje gang under Lagerbäck. Han startet også mot Makedonia i november og fikk et innhopp mot Australia fredag. Mot Albania ble han byttet ut etter 74 minutter etter å ha spilt en godt gjennomført kamp.

– Dette var veldig deilig for hele laget. Vi har fått to seire og gode opplevelser nå. Det gir oss økt selvtillit, sier Ødegaard til NRK.

Håvard Nordtveit sier det er blitt morsomt å spille på det norske landslaget.

– Det er veldig gøy. Vi føler at vi endelig har knekt en kode. Vi burde ha scoret litt flere mål, men vi holdt nullen og vi vant. Det er utrolig gøy. Det lover godt, sier han.

Norge klart best

Det norske landslaget fikk en opptur etter 4-1-seieren over VM-klare Australia fredag. Mandag ventet Albania og rundt 5000 tilskuere i det øsende regnværet i Elbasan.

Norge var klart best i Albania. Bjørn Maars Johnsen hadde blant annet en kjempesjanse allerede etter tre minutter, men avslutningen gikk like utenfor. Og slik fortsatte det utover kampen. Enten endte skuddene rett utenfor, eller så klarerte vertenes rutinerte forsvar i siste liten.

Lagerbäcks Norge viste likevel flere fine tendenser til godt angrepsspill utover i omgangen. Både Johnsen, Tarik Elyounoussi og Mohamed Elyounoussi var involvert i flere målsjanser.

Også Birger Meling markerte seg i det norske forsvaret.

Sigurd Rosted

MATCHVINNER: Sigurd Rosted.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Godt plassert

Utover i 2. omgang økte den norske dominansen uten at målene kom.

Norge fikk en kjempemulighet da Tarik kom seg på skuddhold foran keeper Strakosha. Meling brukte hodet på returen, men avslutningen gikk i nettveggen.

Så - etter 70 minutter var det innbytter Sigurd Rosted som endelig fikk hull på den berømte byllen i sin a-landslagsdebut.

Gent-spilleren stod godt plassert da Tarik Elyounoussi slo sitt hjørnespark og stusset ballen videre i mål.

Med seieren har Norge brutt en fæl kamprekke på bortebane. Ifølge NTB var forrige borteseier mot et lag blant de 200 beste på FIFA-rankingen 3. september 2015 mot Bulgaria.

– To av to. Det er ikke hverdagskost for oss. Det er ikke noen tvil om at vi burde ha scoret flere mål, men når vi vinner, spiller det ikke like stor rolle, sier Markus Henriksen til NRK.

– Vi håper at vi kan fortsette slik ut 2018.

– Solid innsats

Landslagssjef Lars Lagerbäck berømmer det norske laget for innsatsen i kampen.

– Veldig solid innsats i dag, vi burde scoret flere mål, men det viktigste er at vi vinner. Dette var en bra prestasjon synes jeg, sier han til TV 2 etter kampen.

Også NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken er svært fornøyd med prestasjonene til det norske laget.

– Det er lenge siden vi har vært så dominante på bortebane, sier han.

– Vi har vært gode i dag, akkurat som vi var mot Australia. Det eneste negative i dag er at vi ikke har vært effektive nok.

– Dette har blitt noe å bygge videre på, sier Løken om det norske laget.

Mohammed Elyounoussi

GOD KAMP: Mohammed Elyounoussi hadde flere gode muligheter foran det albanske målet mandag.

Foto: Florion Goga / Reuters

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal