NRK Meny
Normal

Rosted med selvmål mot RBK – så slo han selv tilbake

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Sarpsborg «måtte» slå serieleder Rosenborg for å holde liv i gullkampen, men i stedet festet trønderne grepet om tittelen.

Sarpsborg

I BEGGE ENDER: Sigurd Rosted sto for både mål og selvmål mot Rosenborg. Her fra kampen mot Vålerenga i mai.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en tam forestilling. Jeg synes vi gjør det vi skal i 1. omgang, og vi flytter rundt på dem og prøver å slite dem ut. Utover i 2. omgang blir vi slitne selv, også, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Siden Sogndal tok poeng fra Molde tidligere søndag, var utgangspunktet enkelt før toppkampen på Lerkendal: Serietoerne fra Østfold trengte tre poeng for å bevare spenning om seriegullet.

Sjansefattig

Seriefinalen ble imidlertid en søvndyssende affære med lavt tempo og få sjanser.

Meling

«MÅLGIVENDE»: Her feirer Alexander Gersbach 1-0-scoringen sammen med Birger Meling.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Først da Sigurd Rosted dukket opp, i begge ender, skulle supporterne få noe å juble over.

Midtstopperen forsøkte å klarere et innlegg fra Alexander Gersbach, men ballen gikk i eget nett – rett foran føttene til Nicklas Bendtner.

Ti minutter senere gjorde 23-åringen opp for seg ved å dunke inn utligningen. Birger Meling mistet først ballen på vei fremover, og gjestene slo flere innlegg før Krepin Diatta klarte å finne Rosted ved femmeteren.

– Rosenborg er gode og har mye ball, men vi er for unøyaktige i dag. Vi kan bedre, sier Rosted, som mener gulltoget har gått.

– De (Rosenborg) kommer nok til å vinne, men vi tenker bare på oss selv uansett.

– Må gå på en kjempesmell

Det som kunne blitt en fartsfylt jakt på seier fra begge leire, ble i steden en tam avslutningen preget av to lag som ikke ønsket å tape.

Ingebrigtsen innrømmer også at kampprogrammet har gitt slitne bein. Torsdag ble Vardar slått 3-1 i europaligaen.

– Vi evner ikke å angripe med det trykket vi håper på. Vi må beklage det, men det var tungt den siste halvtimen, sier Ingebrigtsen.

Sarpsborg 08 drar hjem med et sterkt bortepoeng, men Rosenborg fortsatt har god kontroll - med ni poengs ledelse.

– Noen må vinne resten. Det er seks kamper igjen, og vi må gå på en kjempesmell, noe vi ikke tror skjer. Men det er jo ikke over før det er teoretisk umulig, sier RBK-sjefen.

En vrien bortekamp mot venter Tromsø etter landslagspausen. Deretter kamper mot Brann (b) og Stabæk (h).

Sarpsborg skal på sin side ta imot Stabæk neste runder, før møter med Sogndal (b) og Sandefjord (h).

– Det er for langt opp. Rosenborg er for solide. De spiller sin tredje kamp på én uke, og likevel merker vi at det er mye kvalitet i det laget. Vi gjør en god forsvarsjobb, men Rosenborg er det beste laget, sier Bakke til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge