Rosted med selvmål mot RBK – så slo han selv tilbake

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Sarpsborg «måtte» slå serieleder Rosenborg for å holde liv i gullkampen, men i stedet festet trønderne grepet om tittelen.

Sarpsborg

I BEGGE ENDER: Sigurd Rosted sto for både mål og selvmål mot Rosenborg. Her fra kampen mot Vålerenga i mai.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en tam forestilling. Jeg synes vi gjør det vi skal i 1. omgang, og vi flytter rundt på dem og prøver å slite dem ut. Utover i 2. omgang blir vi slitne selv, også, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Siden Sogndal tok poeng fra Molde tidligere søndag, var utgangspunktet enkelt før toppkampen på Lerkendal: Serietoerne fra Østfold trengte tre poeng for å bevare spenning om seriegullet.

Sjansefattig

Seriefinalen ble imidlertid en søvndyssende affære med lavt tempo og få sjanser.

Meling

«MÅLGIVENDE»: Her feirer Alexander Gersbach 1-0-scoringen sammen med Birger Meling.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Først da Sigurd Rosted dukket opp, i begge ender, skulle supporterne få noe å juble over.

Midtstopperen forsøkte å klarere et innlegg fra Alexander Gersbach, men ballen gikk i eget nett – rett foran føttene til Nicklas Bendtner.

Ti minutter senere gjorde 23-åringen opp for seg ved å dunke inn utligningen. Birger Meling mistet først ballen på vei fremover, og gjestene slo flere innlegg før Krepin Diatta klarte å finne Rosted ved femmeteren.

– Rosenborg er gode og har mye ball, men vi er for unøyaktige i dag. Vi kan bedre, sier Rosted, som mener gulltoget har gått.

– De (Rosenborg) kommer nok til å vinne, men vi tenker bare på oss selv uansett.

– Må gå på en kjempesmell

Det som kunne blitt en fartsfylt jakt på seier fra begge leire, ble i steden en tam avslutningen preget av to lag som ikke ønsket å tape.

Ingebrigtsen innrømmer også at kampprogrammet har gitt slitne bein. Torsdag ble Vardar slått 3-1 i europaligaen.

– Vi evner ikke å angripe med det trykket vi håper på. Vi må beklage det, men det var tungt den siste halvtimen, sier Ingebrigtsen.

Sarpsborg 08 drar hjem med et sterkt bortepoeng, men Rosenborg fortsatt har god kontroll - med ni poengs ledelse.

– Noen må vinne resten. Det er seks kamper igjen, og vi må gå på en kjempesmell, noe vi ikke tror skjer. Men det er jo ikke over før det er teoretisk umulig, sier RBK-sjefen.

En vrien bortekamp mot venter Tromsø etter landslagspausen. Deretter kamper mot Brann (b) og Stabæk (h).

Sarpsborg skal på sin side ta imot Stabæk neste runder, før møter med Sogndal (b) og Sandefjord (h).

– Det er for langt opp. Rosenborg er for solide. De spiller sin tredje kamp på én uke, og likevel merker vi at det er mye kvalitet i det laget. Vi gjør en god forsvarsjobb, men Rosenborg er det beste laget, sier Bakke til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal