NRK Meny
Normal

Rossignol-sjefen gir Kristoffersen full støtte: – Galskap om OL ryker

Skigiganten Rossignol vil gjøre alt de kan for at deres «deres nummer én», Henrik Kristoffersen, får all den støtten han kan få i konflikten med skiforbundet.

SKI-ALPINE-MEN-WORLD-SLALOM

SEIER: Henrik Kristoffersen kjører for skigiganten Rossignol. Her etter seieren i slalåmen i Schladming i januar.

Foto: ERWIN SCHERIAU / AFP

– Henrik er vår nummer en, og er veldig viktig for oss. Vi støtter ham 100 prosent, sier direktør Angelo Maina i Rossignol Group til NRK.

«Racing-sjefen» opplyser at han har snakket med Norges Skiforbund for å bli informert om den pågående konflikten mellom Kristoffersen og alpinlandslaget.

– Akkurat nå er ting vanskelig mellom Henrik og forbundet. Men vi er ikke involvert i denne «situasjonen», forteller Maina.

– Men jeg håper på en løsning på konflikten, til det beste, for både løperen, og skiforbundet, fortsetter skiprodusent-sjefen.

– Vil gi det beste utstyret

Kristoffersen trener alene, og er inntil videre utestengt fra landslagssamlinger og treninger med resten av laget. Årsaken er blant annet at 22-åringen ikke vil skrive under på utøverkontrakten til Norges Skiforbund.

Henrik Kristoffersen har kjørt på Rossignol siden han var ni år gammel, og har utviklet et nært og tett forhold til skileverandøren. Skigiganten bruker store økonomiske muskler på nordmannen og betaler blant annet for den anerkjente servicemannen Phillipe «Yul» Petitjean, som følger Kristoffersen verden rundt.

– Dette forandrer ingenting for oss. Vi gir han den støtten han fortjener som vår nummer én, sier Rossignol-sjefen.

– Vi tester mye, både med Henrik og med servicemannen, for å gi han det beste utstyret på alle mulige snøforhold, og i alle situasjoner, fortsetter Maina.

Phillipe

VIKTIG MANN: Phillipe «Yul» Petitjean er Henrik Kristoffersens faste servicemann.

– Galskap om OL ryker

I verste fall kan neste års OL ryke dersom Kristoffersen ikke signerer utøverkontrakten.

Rælingen-karen må skrive under for å kunne være en del av landslaget – og for å få norsk lisens slik at han kan konkurrere for Norge i OL og verdenscupen til vinteren.

Men Rossignol-sjefen tviler på at OL ryker.

– En løper som Henrik kan ikke bli hjemme, det er galskap om det skjer, men jeg tror ikke det blir tilfelle. Det er til alles interesse at det blir en løsning, mener Maina.

– Fortsatt ung

19 år gammel ble Kristoffersen tidenes yngste mannlige medaljevinner i olympisk alpint med bronse i slalåm i Sotsji. I 2016 vant han slalåmverdenscupen, og han er Norges mestvinnende i verdenscupen i slalåm gjennom tidene.

– Han er fortsatt ung, og vi har ikke så mange løpere som Henrik i verdenscupen. Vi ser hvert år at han har potensial til å vinne slalåmcupen, sier Maina.

Rossignol-sjefen opplyser at han vil ta kontakt med Kristoffersen-leiren i løpet av kort tid.

Henrik Kristoffersens pappa, Lars Kristoffersen, sier til NRK at han ikke ønsker å gi noen kommentar til saken på nåværende tidspunkt.

– Vi har forståelse for at Henriks skiprodusent er engasjert, men har ingen kommentar utover det, skriver sportssjef for alpinlandslaget, Claus Ryste i en tekstmelding til NRK fredag.

Siste nytt

 • Haaland, ikkje Håland

  Stortalentet Erling Braut Haaland skriv ikkje lenger etternamnet sitt med bokstaven å, men med to a-ar. Det bekreftar Molde-spissen til VG. Haaland har denne sommaren vore sterkt linka til den austerrikske klubben Red Bull Salzburg.

  Eliteserien fotball 2018, Molde - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Marchisio gir seg etter 25 år

  Etter 25 år i samme klubb gir Claudio Marchisio seg i Juventus. 32-åringen fikk med seg 389 kamper og 38 mål i Juventus-trøya. Underveis i karrieren har han vært utlånt til Empoli (2007/08). Hvor ferden går videre er ikke kjent.

  Juventus Claudio Marchisio
  Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp
 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett