NRK Meny
Normal

Rösler nær sensasjonelt opprykk: – Det er et eventyr

Da Uwe Rösler signerte for Fleetwood Town i fjor fikk han beskjed om å berge plassen. Nå kjemper den vesle klubben for opprykk til Championship.

Uwe Rosler

TOMMEL OPP: Fleetwood-manager Uwe Rösler kan smile om dagen. Miniputten ligger på en overraskende 3. plass i League One.

Foto: Rebecca Naden / Reuters

– Jeg er privilegert som får holde på med dette. «Life is good», sier Rösler til NRK.

Og det har han god grunn til å mene. For Rösler flyter på en sensasjonell medgangsbølge hos miniputten Fleetwood Town i League One.

Det så imidlertid ikke like lyst ut da tyskeren fikk sparken på kontroversielt vis fra prestisjejobben i Leeds i 2015.

Berget så vidt plassen i fjor

I fjor sommer vendte Rösler imidlertid tilbake til fotballen hos Fleetwood. Og resten er – som det heter – «historie».

For klubben, som forrige sesong berget plassen så vidt i League One, kjemper nå om opprykk til Championship. Ganske imponerende for en klubb som debuterte i det profesjonelle ligasystemet i England så seint som 2012/2013-sesongen.

Fleetwood-manager Uwe Rosler

INTET SKJEGG I POSTKASSA: Uwe Rösler og Fleetwood har overgått alle forhåndstips i League One.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

– Det er et eventyr. Vi er en liten klubb med et lite budsjett, som spiller mot storheter som Sheffield United, Bolton og Millwall. Men vi har funnet vår måte å spille på, sier Rösler.

Det har gitt 20 seirer denne sesongen og en foreløpig 3. plass på tabellen. Avstanden opp til direkte opprykk er sju poeng, men de har samtidig seks poengs klaring i playoff-sonen med fem kamper igjen.

– Da jeg signerte i fjor sommer ble jeg bedt om å berge plassen. Så vi har overprestert, det er ingen tvil om, medgir Rösler.

– Det er kanskje en sensasjon, men vi er også gode. Det er en god kjemi i spillertroppen og støtteapparatet, og vi har en fornuftig klubbeier, sier han.

Rösler vil likevel ikke snakke om mulighetene for Championship-spill neste sesong.

– Jeg har vært i flere playoff-runder, og snakker gjerne om det. Men vi er ikke klare for playoff ennå, og det er derfor dårlig karma å snakke om det.

– Men vi skal beholde roen og gjøre det vi kan, understreker Rösler.

Koples til Norwich

Röslers suksess smaker utvilsomt godt etter den turbulente tiden i Leeds. Men 49-åringen vil ikke snakke om noen revansje.

Highbury Stadium

BESKJEDNE KÅR: Byen Fleetwood er mest kjent for å være hjembyen til Fisherman's Friend. Denne sesongen har det imidlertid vært fotballfest på Highbury Stadium.

Foto: Andrew Yates / Reuters

– Karrieren min taler for seg selv. Bortsett fra Leeds, så har jeg en seiersprosent på over 40 prosent i alle klubbene jeg har trent. De tallene er imponerende.

– Men det er selvsagt viktig å jobbe igjen, og oppnå suksess, påpeker Rösler.

Suksessen med Fleetwood, som i gjennomsnitt samler vel 3000 tilskuere på hjemmekampene, er selvsagt blitt lagt merke til i England.

Flere engelske medier, som Mirror, har den siste uken meldt at Norwich ønsker Rösler som ny sjef.

– Det er kun spekulasjoner. Jeg opplevde også å bli koplet til andre klubber etter fremgangen i Brentford og Wigan, sier han med sedvanlig ro.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Bekreftet: Får OL-bronsen lørdag

  Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottar sine bronsemedaljer lørdag, bekrefter IOC. Det er første gang noensinne at en medaljeseremoni blir arrangert for andre gang. Det skjer etter at russiske Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt i doping. – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten til NRK.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin