Hopp til innhold

Rösler nær sensasjonelt opprykk: – Det er et eventyr

Da Uwe Rösler signerte for Fleetwood Town i fjor fikk han beskjed om å berge plassen. Nå kjemper den vesle klubben for opprykk til Championship.

Uwe Rosler

TOMMEL OPP: Fleetwood-manager Uwe Rösler kan smile om dagen. Miniputten ligger på en overraskende 3. plass i League One.

Foto: Rebecca Naden / Reuters

– Jeg er privilegert som får holde på med dette. «Life is good», sier Rösler til NRK.

Og det har han god grunn til å mene. For Rösler flyter på en sensasjonell medgangsbølge hos miniputten Fleetwood Town i League One.

Det så imidlertid ikke like lyst ut da tyskeren fikk sparken på kontroversielt vis fra prestisjejobben i Leeds i 2015.

Berget så vidt plassen i fjor

I fjor sommer vendte Rösler imidlertid tilbake til fotballen hos Fleetwood. Og resten er – som det heter – «historie».

For klubben, som forrige sesong berget plassen så vidt i League One, kjemper nå om opprykk til Championship. Ganske imponerende for en klubb som debuterte i det profesjonelle ligasystemet i England så seint som 2012/2013-sesongen.

Fleetwood-manager Uwe Rosler

INTET SKJEGG I POSTKASSA: Uwe Rösler og Fleetwood har overgått alle forhåndstips i League One.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

– Det er et eventyr. Vi er en liten klubb med et lite budsjett, som spiller mot storheter som Sheffield United, Bolton og Millwall. Men vi har funnet vår måte å spille på, sier Rösler.

Det har gitt 20 seirer denne sesongen og en foreløpig 3. plass på tabellen. Avstanden opp til direkte opprykk er sju poeng, men de har samtidig seks poengs klaring i playoff-sonen med fem kamper igjen.

– Da jeg signerte i fjor sommer ble jeg bedt om å berge plassen. Så vi har overprestert, det er ingen tvil om, medgir Rösler.

– Det er kanskje en sensasjon, men vi er også gode. Det er en god kjemi i spillertroppen og støtteapparatet, og vi har en fornuftig klubbeier, sier han.

Rösler vil likevel ikke snakke om mulighetene for Championship-spill neste sesong.

– Jeg har vært i flere playoff-runder, og snakker gjerne om det. Men vi er ikke klare for playoff ennå, og det er derfor dårlig karma å snakke om det.

– Men vi skal beholde roen og gjøre det vi kan, understreker Rösler.

Koples til Norwich

Röslers suksess smaker utvilsomt godt etter den turbulente tiden i Leeds. Men 49-åringen vil ikke snakke om noen revansje.

Highbury Stadium

BESKJEDNE KÅR: Byen Fleetwood er mest kjent for å være hjembyen til Fisherman's Friend. Denne sesongen har det imidlertid vært fotballfest på Highbury Stadium.

Foto: Andrew Yates / Reuters

– Karrieren min taler for seg selv. Bortsett fra Leeds, så har jeg en seiersprosent på over 40 prosent i alle klubbene jeg har trent. De tallene er imponerende.

– Men det er selvsagt viktig å jobbe igjen, og oppnå suksess, påpeker Rösler.

Suksessen med Fleetwood, som i gjennomsnitt samler vel 3000 tilskuere på hjemmekampene, er selvsagt blitt lagt merke til i England.

Flere engelske medier, som Mirror, har den siste uken meldt at Norwich ønsker Rösler som ny sjef.

– Det er kun spekulasjoner. Jeg opplevde også å bli koplet til andre klubber etter fremgangen i Brentford og Wigan, sier han med sedvanlig ro.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal