Tungt for RBK etter ydmykende tap: – Vi er langt unna der vi skal være

Seriemester Bodø/Glimt viste at de er Norges beste lag i Eliteserien denne sesongen da de slo Rosenborg hele 5-1 på Aspmyra søndag.

Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Rosenborg

GLIMT-JUBEL: Glimt-spillerne slo Rosenborg hele 5-1 søndag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Vi er langt unna der vi skal være, innrømmer Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred til Eurosport etter RBKs tredje tap på rad.

– Det har vært sånn i to, tre kamper nå, det vil seg ikke rett og slett, så da er jeg litt frustrert, forteller han.

Glimt, som allerede er seriemester, har på sin side imponerende 71 poeng etter 26 spilte kamper. Bodø/Glimt satte søndag også ny målrekord i Eliteserien med 90 mål.

– Det er et jævla godt lag. De scorer på sine sjanser, og vi scorer ikke på våre. Vi er nødt å score på sjansene. Vi må score mål, sier en oppgitt Erlend Dahl Reitan.

Eliteserien fotball 2020: Bod¯/Glimt - Rosenborg

Det ville seg ikke for RBK mot Glimt, laget gikk på sitt tredje strake tap.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Med fire kamper igjen av sesongen må Rosenborg jobbe hardt for å finne vinnerformen hvis de skal utfordre Vålerenga og Molde om en «pallplass».

– Det blir fryktelig pinlig. Vi går opp i liminga til slutt, sier Pål André Helland til NRK.

– Men all honnør til Glimt, de ser mer ut som et lag enn oss akkurat nå.

– Selvtilliten blir svak

Molde hadde ingen særlig større problemer med å sikre seg tre poeng i kampen om seriesølvet med 3-1 over Haugesund.

Trønderne ligger dermed åtte poeng bak i kampen om andreplassen.

Vålerenga greide ikke å utnytte muligheten til å dra fra trønderne da de møtte Sarpsborg 08. Kampen endte til slutt 1-1, og VIF er nå to poeng foran RBK, som er på 4.-plass.

– Spillerne blir preget av at de kommer bak og brenner sjanser. Det henger sammen. Selvtilliten blir veldig svak, sier RBK-trener Åge Hareide.

– Vi må jobbe steinhardt for å komme oss ut av denne sesongen her på en fornuftig måte, legger han til overfor Eurosport.

Nye målrekorder

Bodø/Glimt er allerede seriemester, men viste likevel ingen tegn til å hvile på laurbærene søndag.

Philip Zinckernagel serverte landsmann Kasper Junker til 1-0 etter 14 minutter, før han vartet opp med sin 17. målgivende for sesongen like etterpå.

Da var det Ola Solbakken som var i andre enden, og 22-åringen lempet ballen lekkert over André Hansen i Rosenborg-buret.

Etter 78 minutter havnet også Zinckernagel på scoringslisten, da innlegget hans trillet hele veien inn i mål. Målet markerte ny målrekord i Eliteserien.

Dino Islamovic prikket inn et trøstemål for gjestene minutter senere, før innbytter Vegard Leikvoll Moberg økte Bodø/Glimts målrekord til 89 mål.

Eliteserien fotball 2020: Bod¯/Glimt - Rosenborg

Seriemesterne ble behørig hyllet på hjemmebane søndag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Dra på fest igjen

Minuttet senere satte Morten Konradsen inn hjemmelagets 90. mål for sesongen. Med det knuste de gulkledde Rosenborgs målrekord fra 1997 på 87 mål.

– Jeg tror vi bare skal dra på fest igjen. Hvis vi spiller sånn her etter å ha vært ute og drukket, må vi bare gjøre det igjen, kommenterer Philip Zinckernagel til Eurosport etter kampen, som legger til:

Resultatet lyver nok en smule. Jeg synes Rosenborg gjør en fin innsats, men vi var gode i omstillingene. Vi har hellet med oss på min scoring. Vi har litt flaks i dag, forteller han.

Andre kamper:
Mjøndalen – Stabæk: 0-1
Kristiansund – Strømsgodset: 2-1
Molde – Haugesund: 3-1
Vålerenga – Sarpsborg 08: 1-1

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Historisk VM-uttak

  Sportssjef Ivar Stuan har tatt ut den første norske kvinnelige VM-troppen i kombinert. Det er trioen Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund og Marte Leinan Lund.

  – Dette er et historisk VM-uttak. For første gang skal kvinnene konkurrere i kombinert, og vi ser veldig frem til dette. Denne kvinnetrioen er alle medaljekandidater i VM. Dette har de vist i helgas kontinentalcup og i verdenscuprennet i Ramsau før jul, sier Stuan i pressemeldinga.

  To plasser er fortsatt ledige i den kvinnelige troppen.

  Hos herrene har Jørgen Graabak fått grønt lys etter helgas verdenscuprenn i Ramsau. Fra før er Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro tatt ut. Ytterlige tre plasser vil fylles seinere.

  Gyda Westvold Hansen
 • Ber FIS vurdere ny Bolsjunov-straff

  Det finske Skiforbundet har sendt en forespørsel til FIS hvor de ber dem vurdere om straffen Bolsjunov fikk var riktig etter søndagens stafett, skriver det finske Skiforbundet i en pressemelding.

  På oppløpet i kampen om 2.-plassen gikk den finske ankermannen, Joni Mäki, først inn på oppløpet, og Bolsjunov følte han ble sperret. Russeren svarte med å slå etter Mäki, før han etter målgang krasjet inn i finnen.

  Russlands lag ble disket, men finnene ber nå om en ny vurdering av straffen til Bolsjunov.

  Verdenscup Lahti
  Foto: Markku Ulander / NTB
 • Verdenscupen avsluttes i Norge

  Verdenscupsesongen for Therese Johaug og resten av langrennseliten avsluttes med renn på Lillehammer i mars.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag.

  Verdenscupfinalen skulle etter planen gått i Beijing, men måtte avlyses som følge av viruspandemien.

  Lillehammer skulle på sin side hatt verdenscuprenn før jul, men også de ble utsatt. Årsaken var at norske myndigheter ikke åpnet for unntak fra innreise- og karantenebestemmelsene.

  Nå blir det renn i mjøsbyen fra 19. til 21. mars. FIS opplyser torsdag at rennprogrammet for avslutningshelgen vil bli offentliggjort så fort det er klart.

  Fra regjeringshold er det samtidig understreket at unntaket som nå foreligger kan bli trukket tilbake dersom smittesituasjonen forverrer seg.

  Russiske Tjumen hadde også søkt om å få overta verdenscupavslutningen i langrenn, men Lillehammer trakk imidlertid det lengste strået.

  Therese Johaug
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal