Rosenborg ute etter straffedrama da Helland gjorde dette

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Regjerende cupmester Rosenborg ble slått ut cupen etter straffesparkkonkurranse mot 1. divisjonslaget Aalesund.

Helland utvist etter grisetakling

Se taklingen til Helland som resulterte i rødt kort.

– Jeg følte gutta var løver, utrolig godt kjempet. Det er helt fantastisk, sier Aalesund-trener Lars Bohinen til NRK etter kampen.

NRK møter en skuffet Stig Inge Bjørnebye etter cuptapet.

– Det er en skuffelse, spesielt ut ifra hvordan kampen var. Det var totalt enveiskjøring. Vi skulle avgjort dette her mye før, sier Rosenborgs sportslige leder.

– Anser du dette som et arbeidsuhell, eller en del av et mønster?

– Litt begge deler. Vi har slitt mye i motgang i år. Det ser langt bedre ut nå, en helt annen energi enn det vi hadde i starten. Sånn sett var Tromsø-kampen og kampen i dag arbeidsuhell. Men samtidig må du sette det sammen som en del av et mønster, hvor vi ikke har hatt den flyten og den motgangen som vi er vant til.

Grisetakling av Helland

I cupseieren over 3. divisjonslaget Tiller den 22. mai fikk Pål André Helland sin forrige kamp fra start for Rosenborg. 29-åringen har vært frustrert over den manglende spilletiden siden.

Onsdag fikk Helland en sjelden sjanse fra start for Rosenborg i cupkampen mot Aalesund. Den sjansen brukte han svært dårlig.

Etter 32 minutter grisetaklet Helland Aalesund spiller Nenass, og fikk direkte rødt kort av dommer Ola Hobber Nilsen.

– Det er ingen tvil om det røde kortet. Hodeløs takling av Helland, som går inn med knottene i altfor høy hastighet. Merkelig av Helland, kommenterte NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Se alle høydepunktene fra cuprunden her.

To røde kort før pause

Kun to minutter senere gikk det fra vondt til verre for Rosenborg.

Sondre Brunstad Fet kom seg fri på høyresiden etter svakt backspill av Birger Meling. Inne i feltet fant han Niklas Castro, som bredsidet ballen i hjørnet fra tolv meters hold.

På overtid i første omgang fikk Aalesunds David Kristian Olafsson sitt andre gule kort, og dermed hadde dommer Nilsen vist ut to spillere før pause.

Rosenborg produserte flere gode sjanser i den andre omgangen, og etter 82 minutter kom utligningen. Tore Reginiussen satte en retur fra Aalesund-keeper Andreas Lie i mål fra kloss hold.

Søderlund ble syndebukk

Det ble ikke flere mål i ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger.

Det ble ingen mål i ekstraomgangene, til tross for flere muligheter til Rosenborg. Men kampen gikk dermed til straffesparkkonkurranse.

Der skåret Aalesund på sine fem straffer, mens Alexander Søderlund ble syndebukken med sin bom for Rosenborg.

Dermed har Aalesund slått ut både Molde og Rosenborg av cupen i løpet av en uke.

Slik spilles kvartfinalene i cupen:

KFUM – Odd

Ranheim – Fram Larvik

Mjøndalen – Haugesund

Aalesund – Viking

• VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

– Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

cLJZ5U40J_M
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

– Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)