NRK Meny
Normal

– Vi vant fortjent

Rosenborgs medaljehåp lever etter at trønderlaget snudde kampen mot Bodø/Glimt og vant 3-1 i fredagens eliteseriekamp.

rosenborg

2-1 jubel etter scoring av Pål André Helland (nr.2 fv) under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Glimt på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var utrolig deilig. Vi trengte å få satt inn 2-1 så mye som vi kjørte kampen. Det var vanvittig deilig å score foran kjernen, seier Pål André Helland til TV2.

Helland satte inn Rosenborgs 2-1-scoring i andre omgang.

Rosenborg tok sin sjette strake hjemmeseier da trønderlaget snudde og vant 3-1 over Bodø/Glimt i fredagens eliteseriekamp.

Jan Halvor Halvorsens gutter kom til Lerkendal uten nerver etter å ha spilt et par gode kamper og fått god avstand til nedrykkslagene. Rosenborg gikk hardt ut for å styre kampen på eget gress.

Selvmål

Etter 37 minutter hadde Mikkel Diskerud et godt forsøk, men skuddet gikk i Londaks høyre stolpe.

Også Glimt hadde et par visitter oppe hos Daniel Orlund, men ikke farligere enn at svensken ryddet opp. Bodø/Glimt var det første laget som fikk mål.

Den tidligere RBK-spilleren Trond Olsen satte fart igjennom feltet etter en kort corner. Skuddet hans fra spiss vinkel gikk via Tore Reginiussen og satte Orlund ut av spill.

Gjestene fra nord hadde muligheten til å øke ledelsen ved Papa Alioune Ndiaye etter 65 minutter, men skuddet gikk rett på målvakten. Rosenborg fikk gå i angrep, og denne gangen klarte Riku Riski å finne nettmaskene. Det var finnens sjuende seriemål for sesongen.

Straffe

Dommer Svein Erik Edvartsen er kjent for å dømme mange straffer. Kampen på Lerkendal var ikke noe unntak, men det var ingen tvil denne gangen da Svensson ble hektet av Dominic Chatto på vei igjennom.

Pål Andre Helland var sikker fra ellevemeteren og sendte RBK opp i ledelsen med sitt første mål for sesongen.

Tre minutter før slutt var Dane Richards nær ved å utligne til 2-2, men i stedet la Tomas Malec på til 3-1 på overtid. Det var slovakens første mål i RBK-trøya. Kampen på Aspmyra i vår endte med poengdeling etter 2-2.

– Vi vant fortjent. Det er selvsagt marginer det går på, men kampen levde helt inn. Vi burde jo ha avgjort tidligere, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Besiktas sikret gruppeseieren

  Felipe ga Porto ledelsen borte mot Besiktas i mesterligaen, men Talisca berget 1-1 og dermed gruppeseier i gruppe G for det tyrkiske storlaget én kamp før slutt. Spartak Moskva så ut til å vinne mot Maribor, men bunnlaget i gruppe E klarte 1-1.

  Besiktas
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Tari leder junior-VM i sjakk

  Den norske sjakkspilleren Aryan Tari leder junior-VM i sjakk etter at 8 av 11 runder er unnagjort. Tirsdag slo han russeren Grigorij Oparin med svarte brikker. 18-åringen fra Lier står med seks seire og to remis så langt.

  Aryan Tari
  Foto: Tarjei J. Svensen / Sjakkbloggen.no
 • Zlatan på benken fra start

  Zlatan Ibrahimovic starter ikke onsdagens mesterligakamp mot Basel, men får en plass på benken. Det bekreftet manager José Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

  – Han er ikke klar for å starte ennå, sier han.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: ANDREW YATES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn