NRK Meny
Normal

RBK tok sin sjette strake seier: – Det går på skinner

Rosenborg slo Viking 4-0 og trygget tabelltoppen i eliteserien fotball.

Jonas Svensson (tv) og Christian Gytkjær

NY RBK-seier: Jonas Svensson (t.v.) og Christian Gytkjær.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg tok sin sjette strake seier i eliteserien da Viking enkelt ble knust 4-0 på Lerkendal. RBK fikk få problemer mot Viking i Trondheim.

Guðmundur Thórarinsson

Guðmundur Thórarinsson scoret RBKs mål nummer tre.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Som regjerende mester går det fantastisk. Det er god kjemi i laget, og det går på skinner. Vi har kvalitetsspillere overalt. Det er en fornøyelse å være med på dette, sa Gytkjær til TV 2 etter kampen.

Trønderne kontrollerte tempoet på kampen. Serielederen gjorde det som var nødvendig for å sikre seg sin sjette seier på rad og ledelse i eliteserien med fire poeng til Molde, Odd og Brann.

– I dag var det solid over hele linjen. De som kommer inn kjenner spillestilen og rollene sine. Da er det ingen problem å bytte, og det er en styrke for oss, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Viking med få sjanser

Den regjerende seriemesteren spilte langt fra sin beste første omgang, men slapp Viking til svært få sjanser.

Det eneste Viking skapte kom etter at Bjørn Daniel Sverrisson vant ballen høyt i banen og sendte den til en umarkert Suleiman Abdullahi, men spissen nølte og ble hentet opp av RBKs midtstoppere.

Han fikk likevel kommet til avslutning, men skjøt utenfor.

Kapteinsscoring

Like etterpå gikk Rosenborg opp i ledelsen. Joachim Jørgensen felte Guðmundur Thórarinsson, og vertene fikk frispark.

Pål Andre Helland slo bra inn. Holmar Orn Eyjolfsson var først på ballen med leggen, og sleivsparket endte i nettet via stanga etter en halvtime.

I annen omgang startet Viking friskt, men så tok Rosenborg over. I det 58. minutt på en kontring fikk hjemmelaget uttelling.

Kaptein Mike Jensen satte fart og spilte ballen videre. Dansken fikk den tilbake i 16-meteren og banket ballen i mål fra spiss vinkel. Det var hans fjerde scoring for sesongen.

Rett før scoringen hadde Vikings kaptein Andre Danielsen tapt en duell etter å trukket seg. Jensen viste derimot ingen tegn til å nøle i motsatt ende.

Kollaps

15 minutter før slutt mistet Claes Kronberg ballen på egen halvdel i en duell med Jonas Svensson, som fant Thorarinsson i 16-meteren. Islendingen dro av Danielsen, som solgte seg totalt, og sendte ballen i motsatt hjørne.

Ni minutter før slutt mislyktes Karol Mets med et tilbakespill tre meter fra mål.

Svensson stjal ballen og trillet den til Christian Gytkjær, som enkelt laget kampens siste mål. Dermed endte det 4-0

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal