Fem ganger Søderlund, fem ganger Konradsen – Rosenborg til Europa

Med fem kvalifiseringsscoringer hver har Alexander Søderlund og Anders Konradsen sørget for at det blir europeisk gruppespill for Rosenborg - og minst 86 nye millioner i klubbkassa. Og mesterligadrømmen lever.

Alexander Søderlund

DEN SØTE HEVNEN: Alexander Søderlund har i mesterligakvalifiseringen vist seg fram som den målscoreren Rosenborg trenger.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det føles kjempebra. Det var litt rufsete i første omgang, men vi klarer å heve oss til andre omgang, og viser at vi har noe her å gjøre, så det var artig, sier Alexander Søderlund til NRK, men artig har det ikke alltid vært for «Søder».

«F... off, Søder. Reis hjem med FKH.»

Det var ett av de skriftlige budskapene fra Lerkendel-tribunen etter Rosenborgs 16.-maikamp mot Haugesund.

Man kan trygt si at spissen har gitt svar på tiltale.

Han scoret én gang i første kvalifiseringsrunde til mesterligaen mot Linfield og et nytt i andre kvalifiseringsrunde mot BATE Borisov.

Det ble ytterligere to i bortekampen mot Maribor i tredje kvalifiseringsrunde. Og selvfølgelig scoret Søderlund også da Rosenborg slo Maribor 3-1 på Lerkendal tirsdag kveld og avanserte med 6-2 sammenlagt.

Det betyr at Rosenborg i verste fall havner i gruppespillet europaligaen. Noe som gir store inntekter.

RBK får 50 millioner kroner i «trøstepremie» dersom laget ryker ut mot Dinamo Zagreb, i tillegg til at hvert lag mottar 29 millioner kroner bare for deltakelsen i europaligaens gruppespill. Med inntekter fra de første kvalifiseringsrundene betyr det at RBK får minst 86 millioner kroner fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for deltakelse i europaligaen, iføge NTB.

Men de har også sjansen til å komme inn i gruppespillet i mesterligaen for første gang siden 2007 - og tjene enda mer. Uefa gir nemlig hver klubb 152 millioner for mesterligaspill, og mer vil det bli (se faktaboks under).

Trønderne møter Dinamo Zagreb i fjerde og siste kvalifiseringsrunde til mesterligaen etter at kroatene vant 4-0 over Ferencvaros og 5-1 sammenlagt.

Konradsen

MYE Å FEIRE: Mike Jensen kunne gratulere Anders Konradsen med to nye mål.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Ble enige i pausen

Maribor var det klart beste laget i første omgang, og ledet 1-0 til pause. Rosenborg var svake og virket nervøse bakover.

– Vi ble enige i pausen at vi ikke kunne være bekjent av første omgang. Det møtte tross alt opp 18.000, men vi snudde det i andre omgang, sier Alexander Søderlund.

For oppgjøret endret karakter etter Søderlunds utligning i andre omgang.

– Jeg føler vi har god kontroll da. Scoringer setter preg på kamper. Vi hadde relativt god kontroll derifra og ut, smiler Søderlund som med resten av laget er i superform etter marerittstarten i begynnelsen av sesongen.

– Det er klart det er deilig, Vi hadde en forferdelig start på sesongen. Det var sykt egentlig, men med hardt arbeid har vi snudd det, sier Søderlund.

– Stolte

Æren må Søderlund definitivt dele med Anders Konradsen, som har vist seg som en særdeles målfarlig midtbanespiller så langt i kvalifiseringsspillet.

Etter to nye mål tirsdag kveld, står også Konradsen med fem kvalikmål til nå.

– Jeg er nok i mitt livs form. Dert er bare å nyte det, sier Konradsen.

– I første omgang er vi nervøse og vi hang ikke sammen verken offensivt eller defensivt, men andre omgang er slik vi vil ha det. Vi tettet avstandene og da ble det vanskeligere for dem å angripe, sier Konradsen til TV 2.

– Nå skal vi spille «play off» til mesterligaen og det er vi stolte av. Men så er det slik at vi alltid ønsker mer. Så får vi se om vi har det i oss å ta det siste steget, sier trener Eirik Horneland.

Siste nytt

 • Fire personer pågrepet i Bulgaria

  Bulgarsk politi har gått til pågripelse av fire personer mistenkt for å stå bak de rasistiske tilropene på tribunen i kampen mellom Bulgaria og England mandag.

  – Det jobbes med å identifisere de øvrige personene som sto bak opptrinnet, opplyser det bulgarske politiet til Sky Sports.

  EM-kvalifiseringskampen ble avbrutt to ganger av kampens dommer i 1. omgang på grunn av publikums rasistiske tilrop mot engelske spillere. I tillegg viser bilder fra kampen at flere bulgarske tilhengere gjorde nazihilsen under kampen.

  Den ubehagelige episoden i kampen fikk allerede tirsdag følger. Den bulgarske fotballpresidenten valgte å gå av som følge av hendelsen i Sofia etter at Bulgarias statsminister anmodet om det. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har dessuten startet sin egen etterforskning mot det bulgarske fotballforbundet. (NTB)

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Skadetrøbbel for Solskjær

  Ole Gunnar Solskjær får hektiske dager med å stable et slagkraftig lag på beina til Manchester Uniteds hjemmemøte mot serieleder Liverpool søndag. Skadelisten er lang. Elleve spillere er enten definitivt ute eller usikre foran stormøtet søndag.

  Paul Pogba, Anthony Martial, Aaron Wan Bissaka, Luke Shaw, Victor Lindelöf, Jesse Lingard, Phil Jones og Eric Bailly er enten ute eller usikre. Alle manglet i troppen mot Newcastle forrige runde, viser opptellingen Manchester Evening News har gjort.

  Diogo Dalot startet i Newcastle, men haltet av banen i annen omgang. 17-åringen Mason Greenwood måtte melde forfall til Englands U21-tropp dagen etter. (NTB)

  Premier League - Newcastle United v Manchester United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Uavgjort mellom Sverige og Spania

  Sverige hadde lenge seieren i sin hule hånd etter at veteranen Marcus Berg satte inn 1-0 for svenskene i starten av andreomgang. Robin Olsen hadde en strålende kamp i Sveriges mål, men på overtid utlignet Rodrigo til 1-1 for Spania

  Euro 2020 Qualifier - Group F - Sweden v Spain
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal