Rosenborg til cupfinalen etter femmålsdrama

LERKENDAL (NRK): Etter et semifinaledrama av de sjeldne mot Stabæk er Rosenborg i cupfinalen igjen. Men Rosenborg virket preget av det tette høstprogrammet.

Rosenborg slo Stabæk 3-2 etter ekstraomganger og er klare for cupfinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Da Matthias Vilhjalmsson satte inn 3-2 fire minutter ut i første ekstraomgang hadde kampen snudd for tredje gang. Men det ble også siste gang etter en dramatisk kamp med fem scoringer der Stabæk så ut til å være på vei til cupfinale i 2. omgang.

Men til tross for flere enorme Stabæk-sjanser er Rosenborg klar for cupfinalen på Ullevaal i slutten av november. Og der kan laget ta sin tiende Kongepokal.

Søderlund scorer på straffe

UTLIGNINGEN: Alexander Søderlund satte inn straffesparket som sikret ekstraomganger på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er fantastisk. Det føltes som en lang kveld. Det var ikke en spesielt strålende kamp av oss. Vi er slitne etter en tøff uke. Stabæk var gode og la oss virkelig under press, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK rett etter kampslutt.

Han er imponert av laget etter at de klarte å snu kampen.

– Ikke minst etter at vi leder 1-0 og kommer under 1-2, med det kjøret vi har vært gjennom, sier Ingebrigtsen.

Spillerne var enormt lykkelig etter kampslutt. Og det gjaldt ikke minst matchvinner Matthias Vilhjalmsson.

– Jeg var heldig med at den fikk i mål Nå venter Ullevaal i november og det føles utrolig godt, sier han til NRK.

– Jeg er sliten og har vondt overalt. Så det er deilig at kampen er ferdig og at vi er klar for finalen, sier Ole Selnæs.

Sterk snuoperasjon

Alt lå til rette for at RBK skulle ta seg til nok en cupfinale da Pål André Helland hadde lobbet inn 1-0 etter en frekk kontring fra hjemmelaget, etter bare sju minutter av kampen.

Men Rosenborg så slitne ut i perioder av kampen og det virket som Stabæk ville mest gjennom store perioder av semifinalen.

Stabæk-trener Bob Bradley som måtte dra fra forrige bortekamp mot RBK med 0-1 i sekken, etter RBK-scoring på overtid, fikk ut det beste av sitt mannskap etter pause. Og da fikk Rosenborg det tøft.

Først fikk Stabæk uttelling etter 52 minutter da Muhamed Keita satte ballen i nettet etter nydelig angrep. Meling ble spilt fri ute til vesntre og fintet bort Selnæs, en av årets spillere i Eliteserien. Han slo inn til en umarkert Keita som enkelt kunne utligne hjemmelagets ledelse.

Deretter fikk bortelaget straffet etter at Skjelvik løp ned Stabæks Assante inne i 16-meteren. Nicolai Næss sto i mot en unison pipekonsert og satte ballen nydelig til høyre for keeper. Da var Stabæk på vei til cupfinalen for tredje gang.

Kampen snudde - igjen

Men dramatikken var ikke over og da Alexander Søderlund satte inn straffen RBK-fikk tildelt etter 76 minutter, til store protester, våknet hjemmelaget opp fra det som så ut som en tung kamputvikling.

Morten Morisbak var klar i omtalten av straffen og mente den var billig.

Men Stabæk-trener Bob Bradley tonet det hele ned og sa heller at han var stolt over laget sitt etter semifinaledramaet.

For selv etter utligningen var Luc Kassi svært nær å avgjøre kampen to minutter før full tid. Men fra spiss vinkel klarte André Hansen å slå unna til corner.

Og selv om Stabæk var svært nær utligning også etter Vilhjalmssons 3-2 scoring ble det ikke flere scoringer på Lerkendal. Dermed kan Oslo forberede seg til storinnrykk fra Trøndelag om cirka en måned.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal