Rosenborg overkjørt i Europaliga-åpningen: – Vi skaper null sjanser

Rosenborg var heldige som bare tapte 0–1 borte mot LASK. – Vi var skikkelig dårlige, sier trener Eirik Horneland.

Bjørn Maars Johnsen

SLET: Bjørn Maars Johnsen og Rosenborg slet med å skape sjanser i Østerrike.

Foto: Reinhard Eisenbauer / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Bortekampen mot LASK har vært sett på som en nøkkelkamp for Rosenborg i Europaligaen. Sporting og PSV er ventet å være de sterkeste lagene i trøndernes gruppe, og RBK trengte derfor tre poeng i Østerrike. Det ble en vanskelig oppgave etter at LASK-kaptein James Holland ga østerrikerne en fortjent ledelse på overtid i den første omgangen.

– Smått utrolig at det bare står 1–0 og ikke 2-0, sa NRKs kommentator Olav Traaen.

Trener Eirik Horneland ba pressen forvente et offensivt Rosenborg på bortebane, men RBK var ikke i nærheten av å score mot et godt hjemmelag. LASK beholdt ledelsen hele veien og vant 1–0. Horneland var svært skuffet etter kampen.

– I dag er det tynn suppe. Vi spiller en skikkelig dårlig fotballkamp. Vi slipper til mange sjanser og produserer ingenting. Det er skuffende, fortalte Horneland på pressekonferansen rett etter kampslutt.

Austria Soccer Europa League

SJANSEFATTIG: Trener Eirik Horneland spådde et offensivt Rosenborg, men det viste seg å være vanskelig å skape sjanser i Østerrike.

Foto: Ronald Zak / AP

Slet med å skape sjanser

LASK dominerte ikke like mye i andre halvdel av oppgjøret, men Rosenborg slet med å skape målsjanser i Østerrike.

– Det har vært fem-seks sjanser for hjemmelaget, men ingen for Rosenborg, sa NRKs kommentator etter 70 minutter.

– Jeg er overrasket over at vi håndterer kampen så dårlig. Det var et høyt stressnivå ute på banen og vi spiller altfor dårlig, avsluttet Horneland.

Rosenborg-spillerne følte på mye frustrasjon på vei ut i spillerbussen etter kampen.

– Vi skulle helst hatt tre poeng her i kveld. Ett poeng minst. Det er mange kamper igjen, men dette var for dårlig, fastslo Even Hovland til NRK.

PSV Eindhoven slo Sporting 3–2 på hjemmebane i Nederland. Det betyr at nederlenderne topper gruppen foran Lask, Sporting og Rosenborg etter første runde i gruppespillet. PSV reiser til Lerkendal 3. oktober for neste gruppespillkamp.

Rosenborg har bare vunnet én av sine 19 siste gruppekamper i Europa – mot makedonske Vardar Skopje i 2017.

Siste nytt

 • Dønnum må stå over mot Aalesund

  Vålerengas Aron Dønnum må stå over en kamp etter å ha fått karantene for sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund 4. juli.

  – Det er selvfølgelig kjipt, jeg føler jeg skuffer gutta. Må tydeligvis passe på litt hva jeg sier i etterkant av kamper, sier Dønnum til Nettavisen etter dommen kom tirsdag.

  Uttalelsene kom etter at Vålerenga og Aalesund hadde spilt uavgjort 2-2. Vålerenga måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann etter at Samuel Adekugbe angivelig hadde filmet seg til sitt andre gule kort.

  Aron Dønnum mot Aalesund
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Glesnes vann - Deila tapte

  Jakob Glesnes spela heile kampen då Philadelphia slo David Beckhams Inter Miami 2-1 i turneringa «MLS is back» i natt. Philadelphia har vunne begge sine kampar hittil, og er klar for utslagsrundane.

  For New York City, med Ronny Deila som trenar, gjekk det ikkje like bra. Dei tapte 1-3 for Orlando, og har tapt begge sine kampar. Dermed må dei slå Inter Miami måndag for å ha sjanse til å gå vidare.

  «MLS is back» er eit gruppespel som skal leie fram til sluttspel med cuprundar. MLS-sesongen er avkorta og endra på grunn av pandemien.

  Jakob Glesnes, Philadelphia Union
  Foto: Peter Casey / Reuters
 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal