Rosenborg overkjørt i Europaliga-åpningen: – Vi skaper null sjanser

Rosenborg var heldige som bare tapte 0–1 borte mot LASK. – Vi var skikkelig dårlige, sier trener Eirik Horneland.

Bjørn Maars Johnsen

SLET: Bjørn Maars Johnsen og Rosenborg slet med å skape sjanser i Østerrike.

Foto: Reinhard Eisenbauer / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Bortekampen mot LASK har vært sett på som en nøkkelkamp for Rosenborg i Europaligaen. Sporting og PSV er ventet å være de sterkeste lagene i trøndernes gruppe, og RBK trengte derfor tre poeng i Østerrike. Det ble en vanskelig oppgave etter at LASK-kaptein James Holland ga østerrikerne en fortjent ledelse på overtid i den første omgangen.

– Smått utrolig at det bare står 1–0 og ikke 2-0, sa NRKs kommentator Olav Traaen.

Trener Eirik Horneland ba pressen forvente et offensivt Rosenborg på bortebane, men RBK var ikke i nærheten av å score mot et godt hjemmelag. LASK beholdt ledelsen hele veien og vant 1–0. Horneland var svært skuffet etter kampen.

– I dag er det tynn suppe. Vi spiller en skikkelig dårlig fotballkamp. Vi slipper til mange sjanser og produserer ingenting. Det er skuffende, fortalte Horneland på pressekonferansen rett etter kampslutt.

Austria Soccer Europa League

SJANSEFATTIG: Trener Eirik Horneland spådde et offensivt Rosenborg, men det viste seg å være vanskelig å skape sjanser i Østerrike.

Foto: Ronald Zak / AP

Slet med å skape sjanser

LASK dominerte ikke like mye i andre halvdel av oppgjøret, men Rosenborg slet med å skape målsjanser i Østerrike.

– Det har vært fem-seks sjanser for hjemmelaget, men ingen for Rosenborg, sa NRKs kommentator etter 70 minutter.

– Jeg er overrasket over at vi håndterer kampen så dårlig. Det var et høyt stressnivå ute på banen og vi spiller altfor dårlig, avsluttet Horneland.

Rosenborg-spillerne følte på mye frustrasjon på vei ut i spillerbussen etter kampen.

– Vi skulle helst hatt tre poeng her i kveld. Ett poeng minst. Det er mange kamper igjen, men dette var for dårlig, fastslo Even Hovland til NRK.

PSV Eindhoven slo Sporting 3–2 på hjemmebane i Nederland. Det betyr at nederlenderne topper gruppen foran Lask, Sporting og Rosenborg etter første runde i gruppespillet. PSV reiser til Lerkendal 3. oktober for neste gruppespillkamp.

Rosenborg har bare vunnet én av sine 19 siste gruppekamper i Europa – mot makedonske Vardar Skopje i 2017.

Siste nytt

 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain
 • Syrstad Engens Wolfsburg vant

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Wolfsburg da de i dag vant 6-0 mot nederlandske Twente i den første av to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. Returoppgjøret i Nederland spilles 30. oktober.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal