Hopp til innhold

Rosenborg strålte mot Brann og satte tilskuerrekord: – Man får gåsehud

Over 11.000 hadde kjøpt billett til kampen mellom Rosenborg og Brann. Det betydde ny tilskuerrekord og publikum fikk valuta for pengene.

Football, Toppserien, Rosenborg - Brann

«Et bilde tå'n Ivers» runget over Lerkendal stadion i en ramme som Toppserien sjeldent har sett eller hørt tidligere.

– Det er veldig fint. Man får gåsehud. Dette fortjener spillerne, sa NRKs fotballekspert Carl Erik Torp.

Forrige tilskuerrekord var på Brann Stadion med 10.582 for én uke siden, men bergenslaget måtte se seg slått både på tribunen og på banen søndag.

Rosenborg - SK Brann i Toppserien

REKORD: Slik var Lerkendal kledd i oppgjøret mellom Rosenborg og Brann.

Foto: Geir Olsen / NTB

Rosenborg tok raskt tak i kampen på eget gress og slapp ikke til en eneste målsjanse i første omgang.

Etter 21. minutter kunne Synne Skinnes Hansen sikkert sende hvittrøyene opp i 1-0 etter et presist innlegg fra Anna Jøsendal.

– Det var «dritdigg» at den gikk inn. Herregud så sjukt gøy å score på Lerkendal. Jeg måtte ta en liten løperunde der, sier Skinnes Hansen til NRK.

– Det er et flott angrep, med to EM-spillere i hovedrollene. En perfekt avslutning, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith

Det ble kampens eneste scoring som betyr at Rosenborg befester sin tredjeplass i Toppserien. Brann er fortsatt på topp.

Ropte på hands

Rosenborg hadde de største sjansene i oppgjøret, men ting kunne fort sett annerledes ut om Brann-spillerne fikk det de ropte etter.

Mari Brattberg Lund skrudde inn et hjørnespark fra høyre og TV-bildene viste at Emilie Joramo var borti ballen med høyre hånd.

Flere Brann-spillere ropte på straffespark, men ble ikke hørt.

– Den er borti hånda, det kan vi hvert fall si, sa Torp.

Football, Toppserien, Rosenborg - Brann

TUNGT: Det ble en tøff dag på jobb for Brann og landslagsspiller Tuva Hansen.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Det var en svært irritert Brann-kaptein som møtte NRK etter kampen.

– Jeg er ikke fornøyd i dag. Det hjelper ikke hvis vi ikke setter sjansene våre og skaper flere sjanser. Det er rett og slett dårlig, sier Tuva Hansen.

– Vi kan ikke bare vinne. Sånn er det av og til. Gratulerer til Rosenborg med seieren i dag og all ære til de for det, sier Brann-trener Alexander Strauss.

– Ikke i nærheten av Brann Stadion

Med snaue 20 minutter igjen av kampen var det serieleder Brann som tok over og styrte kampen.

I det 72. minutt fant Bratberg Lund Thorvalsdottir fra 7-8 meters hold. En stor sjanse for innbytteren, som burde fått mer ut av sjansen.

I andre enden kunne Rosenborg økt sin ledelse. Maria Olsvik var nære på å skli inn 2-0 fra kloss hold før ballen endte hos Joramo som skjøt like utenfor.

Kampens siste sjanse sto et desperat bortelag for. Nora Eide Lie prøvde lykken og traff godt, men ballen snek seg like utenfor stolpen.

Football, Toppserien, Rosenborg - Brann

FOLKEFEST: Rosenborg-spillerne feirer med supporterne etter seieren.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Rosenborg annonserte tilskuerrekorden på 11.636 tilskuere allerede før kamp og i det 80. minutt bekreftet også speaker på Lerkendal tilskuerrekorden.

Rosenborg-kaptein Mali Næss mener at publikum som hadde møtt opp på Lerkendal bidro til en drømmestart på banen.

– Det er skikkelig artig. Du bare kjenner det gir et ekstra gir når de heier, så takk til dem, sier Næss.

Tuva Hansen ville ikke være med på at Rosenborg tok seieren på grunn av tilskuerne i ryggen.

– Det er ikke i nærheten av stemning på Brann Stadion. De har nok ikke fått noe derfra, dette er nok vår feil, sier Hansen

Siste nytt

 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Sky Sports: Juventus har akseptert United-bud på Rabiot

  Manchester United er enig med Juventus om en overgangssum for den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot, melder Sky Sports.

  Dermed ligger det an til at Rabiot blir Premier League-spiller i løpet av kort tid. Han kom gratis til Juventus fra Paris Saint-Germain i 2019 og har ett år igjen av kontrakten med Serie A-klubben.

  Ifølge Sky Sports skal Juventus være tilfreds med å selge Rabiot på nåværende tidspunkt. Den angivelige enigheten om en overgangssum åpner opp for at United kan forhandle med franskmannen om en kontrakt.

  United har lenge hatt som mål å forsterke sin sentrale midtbane. Klubben mistet dessuten Paul Pogba til nettopp Juventus tidligere i sommer.

  Premier League-klubben har også vært koblet til Barcelonas Frenkie de Jong i lengre tid. (NTB)

  Adrien Rabiot
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste