Målfest da Rosenborg snudde kampen mot Haugesund

Det var et fotballdrama av de sjeldne som utspilte seg på Lerkendal søndag kveld. Tre sene scoringer sørget for at det var Rosenborg som kunne juble ved kampslutt.

gamst

Morten Gamst Pedersen ropte av glede da seieren var sikret. Han scoret Rosenborgs siste mål i kampen

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
jensen

Mike Jensen jubler for en av sine scoringer.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg ledet 2-0 til pause, men da andre omgang var halvspilt stod det plutselig 3-2 til Haugesund. Etter å ha blitt sjokkert av gjestene våknet derimot trønderne igjen og snudde kampen tilbake i sin favør med to raske scoringer.

Ti minutter før slutt punkterte Rosenborg kampen som aldri sluttet å overraske. Morten Gamst Pedersen satte RBKs femte mål for kvelden da han skrudde en corner rett i mål.

– Jeg tror det var en artig kamp for folk å se på, det er godt at publikum får litt underholdning, sa Morten Gamst Pedersen til NRK etter kampen.

Også Gamst Pedersens trener, Per Joar Hansen, tror publikum likte det de fikk se på Lerkendal.

– Vi scorer fem mål og spiller feiende flott angrepsfotball. Vi har øst inn mål i det siste, sa "Perry" ved kampslutt.

Ledet 2-0 til pause

Det var en kaotisk kamp der det lenge så ut til at Rosenborg skulle cruise inn til seier. Rosenborg kjemper i toppen av eliteserien, mens Haugesund sliter i andre enden av tabellen. Og lenge så det ut som Rosenborg skulle få en lett trepoenger.

Allerede etter fire minutter ga Mike Jensen Rosenborg ledelsen. Sju minutter senere puttet måltyven Alexander Søderlund sitt sjette mål for sesongen.

Rosenborg var det førende laget i første omgang, men Jostein Grindhaug må ha sagt noen magiske ord i pausen. For da lagene kom ut på banen igjen sjokkerte gjestene Rosenborg.

Snudde på 15 minutter

På 15 minutter snudde Haugesund kampen og lenge så det ut til at det var de som skulle vinne.

Rogalendingene spilte seg fint gjennom Rosenborgs forsvar og til slutt var det Christian Gytkjær som headet inn sitt sjette mål for sesongen.

– Vi viste at det ville bli full fur i kampen om vi fikk det ene målet, sier Haugesund-trener, Jostein Grindhaug.

Ti minutter senere utlignet Haugesund ved Maic Sema som banket ballen i mål bak Alexander Lund Hansen.

Etter 66 minutter var snuoperasjonen et faktum. Christian Gytkjær fikk så vidt kontroll på et innlegg fra Bamberg og fikk kranglet ballen i mål.

– Jeg trodde nesten ikke på det da de snudde kampen. Vi startet og avsluttet godt, men vi må evaluere hva som gikk galt i perioden imellom, sa Mike Jensen til NRK i intervjusonen etter kamp.

Plutselig stod det 5-3

Rosenborg har siden eliteserien startet vært kjent som et lag som kan vippe det hele i sin favør i de siste minuttene kampen. Søndag viste de at de fortsatt har den egenskapen og snudde kampen tilbake med tre raske scoringer. Mike Jensen puttet sitt andre for kvelden, Riku Riski plasserte ballen lekkert i lengste hjørne og Morten Gamst Pedersen skrudde hjørnesparket rett i mål.

Med det resultatet beholder Rosenborg tredjeplassen og ligger sju poeng bak Molde som leder. Brann vant tidligere i dag og klartet med det forbi Haugesund, som nå ligger på 15. plass på tabellen.

Siste nytt

 • Superduoen til semifinale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i verdsserieturneringa i sandvolleyball i mexicanske Cancun etter 2-0-siger over Arthur/Guto måndag.

  Etter å ha vunne innleiinga av turneringa, sparte ikkje den norske superduoen på noko i kvartfinalen. Dei vann til slutt med settsifra 21-14 og 21-14.

  Dermed skal duoen til semifinale som blir spela natt til tysdag. Der møter dei den tsjekkiske duoen Perusic/Schweiner som slo russiske Semenov/Leshukov 2-1.

  Turneringa er den første nordmennene spelar på halvanna år. Mol har slite med skade i fleire månader.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / Fivb / NTB
 • Klopp: - Eg har ikkje endra meining

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar på at han framleis ikkje er tilhengar av planane om ein ny europeisk superliga i fotball.

  Det sa tyskaren då han blei intervjua av Sky Sports før Premier League-møtet med Leeds.

  Klopp har tidlegare uttrykt skepsis mot planane om ein lukka europeisk superliga.

  – Eg har ikkje endra meining. Eg høyrde om dette for første gong i går. Vi har fått litt informasjon, men ikkje mykje, for å være ærleg. Det er mest det ein meir eller mindre kan lese om i aviser, sa Klopp før kampen måndag.

  – Vi har ikkje vore involvert i nokon prosessar, verken eg eller spelarane. Vi visste ikkje om det. No er fakta ute, så får vi sjå korleis det utviklar seg, sa Klopp.

  Jürgen Klopp
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Handball-sluttspelet er avlyst

  Handballen kuttar sluttspelet i eliteserien, på grunn av korona-restriksjonanen.

  Forbundet håpar å avslutte sesongen med ein finalekamp mellom Vipers og Storhamar i kvinneklassen i løpet av mai. Forbundet håper også å kunne avvikle cupfinalen mellom Vipers og Sola.

  I klassen for menn blir sluttspelet heilt avlyst. Der håpar forbundet å kunne avvikle tre kvalifiseringskampar om opprykk.

  I begge klassene blir det 14 klubbar neste sesong.

  Vipers Henny Ella Reistad under eliteseriekampen i håndball mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal