Hopp til innhold

Målfest da Rosenborg snudde kampen mot Haugesund

Det var et fotballdrama av de sjeldne som utspilte seg på Lerkendal søndag kveld. Tre sene scoringer sørget for at det var Rosenborg som kunne juble ved kampslutt.

gamst

Morten Gamst Pedersen ropte av glede da seieren var sikret. Han scoret Rosenborgs siste mål i kampen

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
jensen

Mike Jensen jubler for en av sine scoringer.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg ledet 2-0 til pause, men da andre omgang var halvspilt stod det plutselig 3-2 til Haugesund. Etter å ha blitt sjokkert av gjestene våknet derimot trønderne igjen og snudde kampen tilbake i sin favør med to raske scoringer.

Ti minutter før slutt punkterte Rosenborg kampen som aldri sluttet å overraske. Morten Gamst Pedersen satte RBKs femte mål for kvelden da han skrudde en corner rett i mål.

– Jeg tror det var en artig kamp for folk å se på, det er godt at publikum får litt underholdning, sa Morten Gamst Pedersen til NRK etter kampen.

Også Gamst Pedersens trener, Per Joar Hansen, tror publikum likte det de fikk se på Lerkendal.

– Vi scorer fem mål og spiller feiende flott angrepsfotball. Vi har øst inn mål i det siste, sa "Perry" ved kampslutt.

Ledet 2-0 til pause

Det var en kaotisk kamp der det lenge så ut til at Rosenborg skulle cruise inn til seier. Rosenborg kjemper i toppen av eliteserien, mens Haugesund sliter i andre enden av tabellen. Og lenge så det ut som Rosenborg skulle få en lett trepoenger.

Allerede etter fire minutter ga Mike Jensen Rosenborg ledelsen. Sju minutter senere puttet måltyven Alexander Søderlund sitt sjette mål for sesongen.

Rosenborg var det førende laget i første omgang, men Jostein Grindhaug må ha sagt noen magiske ord i pausen. For da lagene kom ut på banen igjen sjokkerte gjestene Rosenborg.

Snudde på 15 minutter

På 15 minutter snudde Haugesund kampen og lenge så det ut til at det var de som skulle vinne.

Rogalendingene spilte seg fint gjennom Rosenborgs forsvar og til slutt var det Christian Gytkjær som headet inn sitt sjette mål for sesongen.

– Vi viste at det ville bli full fur i kampen om vi fikk det ene målet, sier Haugesund-trener, Jostein Grindhaug.

Ti minutter senere utlignet Haugesund ved Maic Sema som banket ballen i mål bak Alexander Lund Hansen.

Etter 66 minutter var snuoperasjonen et faktum. Christian Gytkjær fikk så vidt kontroll på et innlegg fra Bamberg og fikk kranglet ballen i mål.

– Jeg trodde nesten ikke på det da de snudde kampen. Vi startet og avsluttet godt, men vi må evaluere hva som gikk galt i perioden imellom, sa Mike Jensen til NRK i intervjusonen etter kamp.

Plutselig stod det 5-3

Rosenborg har siden eliteserien startet vært kjent som et lag som kan vippe det hele i sin favør i de siste minuttene kampen. Søndag viste de at de fortsatt har den egenskapen og snudde kampen tilbake med tre raske scoringer. Mike Jensen puttet sitt andre for kvelden, Riku Riski plasserte ballen lekkert i lengste hjørne og Morten Gamst Pedersen skrudde hjørnesparket rett i mål.

Med det resultatet beholder Rosenborg tredjeplassen og ligger sju poeng bak Molde som leder. Brann vant tidligere i dag og klartet med det forbi Haugesund, som nå ligger på 15. plass på tabellen.

Siste nytt

 • Rovanperä ble verdensmester – Solberg nummer fem

  Finske Kalle Rovanperä kunne søndag juble for VM-seier i WRC-klassen etter at han vant Rally New Zealand. Oliver Solberg havnet på 5.-plass.

  Det gjenstår to VM-runder av årets sesong, men Rovanperä sikret seg tittelen med triumfen i New Zealand. Etter 17 fartsprøver skilte deg 34 sekunder ned til franske Sébastien Ogier.

  Den 22 år gamle finnen er nå historiens yngste VM-vinner i rally. Ikonet Colin McRae hadde den tidligere rekorden. Han var 27 år da han tok tittelen i 1995.

  Estiske Ott Tänak, som lå på nærmest i VM-sammendraget før helgens runde, endte på tredjeplass i New Zealand og kunne med det ikke hindre Rovanperä.

  Norsk-svenske Oliver Solberg kjørte inn til en femteplass, 3.55 minutter bak Rovanperä. Solberg kjørte rallyet for første gang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB
 • Ruuds overmann til topps i Sør-Korea

  Japanske Yoshihito Nishioka slo overraskende canadiske Denis Shapovalov i finalen i ATP 250-turneringen i Sør-Korea og tok sin første ATP-tittel på fire år.

  27-åringen vant med sifrene 6-4, 7-6 (7-5) i den sørkoreanske hovedstaden Seoul søndag morgen norsk tid. Nishioka står nå med to ATP-triumfer etter at han tok sin første i kinesiske Shenzheni september 2018.

  Shapovalov var fjerdeseedet i turneringen og hadde ikke tapt ett eneste sett før finalen. Nishioka slo ut femteseedede Daniel Evans i 1. runde før landsmann Taro Daniel ble slått i annen runde. I kvartfinalen storspilte Nishioka da han slo den norske stjernen Casper Ruud 6-2, 3-6, 6-2.

  Ruud var førsteseedet i turneringen og storfavoritt til tittelen.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • 129 døde i opptøyer på fotballkamp

  I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen.

  Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

  Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia. To av de døde skal være politimenn.

  Fotballtilhengere stormer banen i Malang 1. okt 2022
  Foto: Yudha Prabowo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste