Rosenborg sjanseløse mot Leipzig: – Det var gutter mot menn

Rosenborg er i trøbbel i Europa League-gruppespillet. Torsdag kveld ble trønderne tidvis utspilt av RB Leipzig. Dommen fra både eksperten, kapteinen og treneren er tøff.

Rosenborg

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Rosenborg-spillerne fortviler etter en scoring av

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Keeper André Hansen måtte nemlig hente tre baller ut av eget nett da Bundesligas sjette beste lag så langt denne sesongen kom på besøk til Lerkendal.

– Langt stykke opp

Issam Jebalis sene redusering for trønderne fikk pent lite å si. Det ble 3-1-tap. Rosenborg står med to strake tap på like mange kamper i Europa League-gruppespillet og ligger desidert sist i gruppe B.

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Skuffet over at vi er så langt unna. Og skuffet over prestasjonen, sier Rosenborg-kaptein Mike Jensen til NRK.

Han mener de er langt unna på stort sett alt og mener det handler om både form og spillermateriell. TV 2-ekspert Jesper Mathisen er langt på vei enig og er enda tøffere i sin dom over det Rosenborg leverte.

– Det var gutter mot menn. Leipzig var mye bedre enn Rosenborg, som har vist i disse to kampene at de har et langt stykke opp til de bedre lagene i Europa, sier han i en oppsummering under kanalens Europa League-sending.

Han omtaler Rosenborgs prestasjon som en skuffende forestilling og poengterte at tyskerne sparte flere av sine aller beste spillere.

– Jeg trodde Rosenborg skulle skape mer trykk fremover og være mer med i banespillet. Dette minnet mer om en første runde i cupen enn en kamp i Europa League, sier Mathisen.

– Vi hadde ikke sjanse

Europaleague gruppespill 2018: Rosenborg - Leipzig (1-3).

SVARTE FOR SEG: RBK-trener Rini Coolen møtte pressen etter 3-1-tapet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Leipzig tok tak i kampen fra start av og allerede etter 12 minutter hadde Jean-Kevin Augustin scoret deres første mål. Ibrahima Konaté økte like etter pause, mens Matheus Cunha på mange måter avgjorde det hele etter bare 61 minutter.

I det 79. minutt scoret Issam Jebali Rosenborgs eneste mål for kvelden og det endte i et fullt fortjent 3-1-tap.

– Det var nivåforskjell på lagene. Vi hadde ikke sjanse til å klare noe i dag, sier RBK-trener Rini Coolen på pressekonferansen etter kampen.

Han mener laget hadde en grei start og at måten trønderne spilte på viste seg å ikke være god nok til slutt. Selv om gjestene fra Tyskland manglet flere av sine stjerner lider også Rosenborg av skadesituasjonen i klubben.

– Det hadde vært lettere dersom vi hadde hatt alle spillerne tilgjengelig. Men det var ikke bra nok og vi fikk en bekreftelse på at det å spille på dette nivået er annerledes, sier nederlenderen videre.

Siste nytt

 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Ruud falt på verdensrankingen

  Casper Ruud faller fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis. Han er nå nummer 98. Ruuds 94.-plass på den forrige rankingen var karrierebeste og første gang 20-åringen var inne blant de 100 beste.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Kristoffersen-rettssak denne uken

  Henrik Kristoffersens sponsorstrid med Norges Skiforbund skal opp for Oslo tingrett tirsdag. Kristoffersen har ønsket å bruke Red Bulls logo på hjelmen, noe NSF har nektet ham siden Telenor er forbundets sponsor. Kristoffersen krever 15 millioner av forbundet.

  VM alpint 2019 Åre storslalåm
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal