Rosenborg sjanseløse mot Leipzig: – Det var gutter mot menn

Rosenborg er i trøbbel i Europa League-gruppespillet. Torsdag kveld ble trønderne tidvis utspilt av RB Leipzig. Dommen fra både eksperten, kapteinen og treneren er tøff.

Rosenborg

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Rosenborg-spillerne fortviler etter en scoring av

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Keeper André Hansen måtte nemlig hente tre baller ut av eget nett da Bundesligas sjette beste lag så langt denne sesongen kom på besøk til Lerkendal.

– Langt stykke opp

Issam Jebalis sene redusering for trønderne fikk pent lite å si. Det ble 3-1-tap. Rosenborg står med to strake tap på like mange kamper i Europa League-gruppespillet og ligger desidert sist i gruppe B.

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Skuffet over at vi er så langt unna. Og skuffet over prestasjonen, sier Rosenborg-kaptein Mike Jensen til NRK.

Han mener de er langt unna på stort sett alt og mener det handler om både form og spillermateriell. TV 2-ekspert Jesper Mathisen er langt på vei enig og er enda tøffere i sin dom over det Rosenborg leverte.

– Det var gutter mot menn. Leipzig var mye bedre enn Rosenborg, som har vist i disse to kampene at de har et langt stykke opp til de bedre lagene i Europa, sier han i en oppsummering under kanalens Europa League-sending.

Han omtaler Rosenborgs prestasjon som en skuffende forestilling og poengterte at tyskerne sparte flere av sine aller beste spillere.

– Jeg trodde Rosenborg skulle skape mer trykk fremover og være mer med i banespillet. Dette minnet mer om en første runde i cupen enn en kamp i Europa League, sier Mathisen.

– Vi hadde ikke sjanse

Europaleague gruppespill 2018: Rosenborg - Leipzig (1-3).

SVARTE FOR SEG: RBK-trener Rini Coolen møtte pressen etter 3-1-tapet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Leipzig tok tak i kampen fra start av og allerede etter 12 minutter hadde Jean-Kevin Augustin scoret deres første mål. Ibrahima Konaté økte like etter pause, mens Matheus Cunha på mange måter avgjorde det hele etter bare 61 minutter.

I det 79. minutt scoret Issam Jebali Rosenborgs eneste mål for kvelden og det endte i et fullt fortjent 3-1-tap.

– Det var nivåforskjell på lagene. Vi hadde ikke sjanse til å klare noe i dag, sier RBK-trener Rini Coolen på pressekonferansen etter kampen.

Han mener laget hadde en grei start og at måten trønderne spilte på viste seg å ikke være god nok til slutt. Selv om gjestene fra Tyskland manglet flere av sine stjerner lider også Rosenborg av skadesituasjonen i klubben.

– Det hadde vært lettere dersom vi hadde hatt alle spillerne tilgjengelig. Men det var ikke bra nok og vi fikk en bekreftelse på at det å spille på dette nivået er annerledes, sier nederlenderen videre.

Siste nytt

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana