Søderlund snudde kampen for Rosenborg: – Vi er vant til å være på førsteplass

Sarpsborg 08 var det beste laget – men kun i én omgang. Så viste Rosenborg hvorfor de topper eliteserien.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Sarpsborg 08.

FEMTE SEIER PÅ RAD: Alexander Søderlund blir gratulert av Birger Meling etter 2–1 målet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi vil være på førsteplass. Vi er vant til det, og det er fantastisk, sier Alexander Søderlund til NRK.

Rosenborg hadde en gyllen mulighet til å stikke litt ifra i gullstriden etter at Brann ikke greide mer enn 1–1 mot Sandefjord tidligere på kvelden.

Søndagens seier mot Sarpsborg 08 betyr at RBK nå er fire poeng foran Brann på tabellen.

– Det er fantastisk. Jeg fikk høre det like før kampen, men vi hadde nok med å fokusere på vår egen kamp. Det er fortsatt en lang vei å gå, men vi ser bra ut og må fortsette å vinne, sier RBK-sjef Rini Coolen.

Hadde plan C på lager

Det var imidlertid gjestene som ledet kampen etter de 45 første minuttene på Lerkendal etter at Patrick Mortensen sendte Sarpsborg i ledelsen etter et knapt kvarter.

Vertene styrket så angrepet sitt med Yann-Erik de Lanlay til andre omgang, og etter 66 minutter kom den uunngåelige utligningen. Skuddet fra Jonathan Levi gikk via en motspiller og keeper Aleksandr Vasjutin var dermed totalt utspilt.

– Vi hadde diskutert plan C også hvis vi ikke fikk målet raskt nok, men det holdt med plan B. Vi så ikke på hva som hadde skjedd i pausen, kun hva som skulle skje fremover, forteller Coolen.

Endelig for Søderlund

Og åtte minutter senere kunne endelig Alexander Søderlund gjøre slutt på måltørken da han banket ballen i mål, før innbytter de Lanlay ordnet 3–1 fem minutter før ordinær tid.

– Det er alltid deilig å score, men det viktigste er at vi klarer å snu det og vinner kampen. Det er veldig sterkt etter en litt tung førsteomgang, sier Søderlund.

– Føler du det har vært mye fokus på at du må score?

– Jeg føler ikke det har vært så mye fokus på det i det hele tatt, men nå leser ikke jeg så mye aviser heller, svarer spissen og flirer.

Neste runde tar serielederne turen til Molde, mens Brann fortsetter gulljakten i Tromsø, men allerede onsdag møter Rosenborg Vålerenga i NM.

– Beina har vært overraskende bra. Selv om jeg begynner å bli litt eldre så holder de godt. Jeg imponert. Det er klart det hjelper med et mål, og vi får håpe det kommer mer fremover for det har vært litt smalt med målpoeng i det siste, sier Søderlund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal