NRK Meny
Normal

Rosenborg rotet seg ut av Europa

Rosenborg hadde seieren inne mot St.Etienne på Lerkendal, men igjen ødela et unødvendig straffespark for trønderne mot franskmennene.

Rosenborg er ute Europa

UNØDVENDIG STRAFFE: Ole Kristian Selnæs laget en unødvendig straffe som sendte Rosenborg ut av Europa.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det så veldig bra ut for Rosenborg etter 79 minutter på Lerkendal. Hjemmelaget ledet 1-0 og kunne holdt fyr i håpet om viderespill.

Men som i bortekampen mot St.Etienne ga de bort et unødvendig straffespark mot slutten kampen.

– Vi har kastet fire poeng ut av vinduet, vi skal ikke legge skjul på det. Vi har gitt dem to unødige straffer. Vi skulle hatt straffe og de rødt kort, sa Pål André Helland til Adresseavisen.

Da klokken bikket 80 minutter slengte Ole Kristian Selnæs seg ned feltet i forsøk på en takling. Den bommet han fullstendig på. Straffe til bortelaget, som de satte sikkert i mål.

– En soleklar «dive», sa midtbanespilleren til Adresseavisen etter kampen.

Straffemålet ble også det siste. Dermed kunne bortelaget juble for avensement og hjemmelaget deppe for at de er ute av Europa-eventyret.

Stolpeskudd fra Selnæs

Bortelaget startet kampen best på Lerkendal. Grønntrøyene presset et ustabilt RBK-lag, som ikke var helt klare fra start.

Det tok likevel ikke lang tid før hjemmelaget skulle få fart på sakene. Den første store sjansen skulle Ole Kristian Selnæs stå for. Etter en pasning fra Mikkelsen fikk midtbanegenerealen skyte fritt fra omtrent 25 meter. Skuddet gikk innom en St.Etienne-spiller og rett i stolpen.

Redning på strek

Bare minutter senere fra RBK frempå igjen, men igjen skulle de være centimetre unna scoring. Midtstopper Eyjólfsson fikk hodet på ballen etter en corner, men forsøket ble reddet på streken.

Rett før pause skulle dog trønderne få hull byllen. Etter en duell som Helland tapte i feltet var Søderlund først på ballen og satte den kontrollert bak keeperen. 1-0.

Ga bort seieren

Den andre omgangen var preget av et spill som vaiet frem og tilbake foran begge kassene. Bortelaget var farlig frempå ved noen anledninger, men Lund Hansen i RBK-målet holdt gjestene unna.

Men en god Lund Hansen holdt ikke helt for RBK. Etter 80 minutter var Selnæs korttenkt i feltet da han felte en av bortelagets spillere. Straffe. Og 1-1.

Og det ble også sluttresultatet. Dette betyr at franskmennene er klare for viderespill, mens RBK er ute av Europa med bare to poeng på fem kamper.

Rosenborg har igjen Dnipro Dnipropetrovsk borte.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal