Kaptein Jensen om RBK-innsatsen: – Vi var elendige

(Molde – Rosenborg 1-0) Vi må tilbake til 4. juni for å finne sist gang Rosenborg tapte mot norsk motstand. Men mot erkerivalen tok en imponerende rekke uten tap slutt. Det gikk inn på seiersvante trøndere.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

MISFORNØYD: Mike Jensen, her fra kampen mot Molde på Aker Stadion søndag kveld.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For en dødball fra Magnus Wolff Eikrem og et påfølgende hodestøt fra Vegard Forren for etter 41 minutter var nok til at Molde vant toppkampen. Det ble ingen flere scoringer på Aker Stadion. Seieren var også fullt forjent basert på spill og sjanser.

Ikke rart RBK-kaptein Mike Jensen var svært lite fornøyd med lagets forestilling søndag kveld.

– De spilte en god kamp og god fotball. Vi var elendige. Vi fremstår ikke som et lag i dag. Det som skuffer meg mest er det vi gjør med ballen. Vi klarer ikke sette sammen to pasninger i første omgang. Vi virker «shaky». Banen er glatt, men det mangler litt. Og det er klart, som kaptein så må jeg ta ansvar for en stor del av denne kampen. Det er på mange parametre vi er skuffende, sier Mike Jensen til Eurosport.

– De kjører over oss

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

SKUFFET: Tore Reginiussen i pressesonen etter kampen mot Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Resultatet gjør at Molde kan juble for bronseplass på tabellen med seks serierunder igjen. Trolig trekker man et lettelsens sukk i Bergen også. Resultatet gjør at gullkampen i aller høyeste grad lever dersom Brann vinner mot Tromsø mandag.

Skulle det skje skiller bare ett poeng mellom Rosenborg og bergenserne i kampen om gullet.

– Det var veldig dårlig. Vi er ikke i nærheten av noe som helst. Vi taper fortjent og det er veldig skuffende. Ikke minst for de som har tatt turen fra Trondheim. De fortjente bedre enn dette, sier RBK-midtstopper Tore Reginiussen til NRK.

Han sier laget var forberedt på at Molde kom til å forsøke å åpne med et stort trykk på dem, men erkjenner at de ikke hang med da kampen ble blåst i gang. Reginiussen mener de bare ga bort ballen hver gang de vant den.

– Vi får ikke etablert noe spill og bare tar imot. Det er skuffende. Da blir det tungt. De kjører over oss i perioder, sier han - og svarer at Rosenborg i gullkampen må fokusere på å avgjøre det hele selv i stedet for å tenke på Brann mot Tromsø mandag.

– Vi var elendige

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

GLAD MANN: Ole Gunnar Solskjær, her i pressesonen etter kampen mot Rosenborg.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

I Molde-leiren var det naturligvis stor glede. De står med tre strake seire etter den imponerende trønder-skalpen.

– Vi var ekstremt gode i dag, sier Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han melder, med et smil om munnen, at han skulle ønske at laget punkterte kampen tidligere slik at de fikk slappet av på benken. Det skjedde ikke, men han fastslår at de gjorde en fantastisk prestasjon.

– Vi er jo nærmere 5-0 enn de er 1-1. Vi skaper mye, sier han.

Ikke tapt på 118 dager

Trønderne har – til tross for store skadeproblemer de siste ukene – vist en utrolig stabilitet de siste fire månedene. Vi må tilbake til 4. juni sist de tapte for norsk motstand, den gangen 2-1 for Tromsø på Alfheim. Det er 118 dager siden.

Ti kamper har det blitt i Eliteserien hvor ni har gitt seier og én endt med uavgjort. I tillegg har Rosenborg tatt seg videre i cupen og Europa League. Men mot Molde ble det bråstopp.

Tafatt Rosenborg

Den første omgangen var preget av full dominans fra hjemmelaget og fire minutter før pause tok de ledelsen fortjent. Magnus Wolff Eikrem slo et frispark inn i boksen. Der var midtstopper Vegard Forren sterkeste og stanget inn 1-0.

Etter hvilen ble det ikke veldig mye mer sving over gjestene fra Trondheim. I stedet hadde Molde en rekke muligheter til å doble. Men hverken Eirik Hestad, Erling Braut Håland, Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain og Ruben Gabrielsen klarte å sette inn den avgjørende scoringen.

Rosenborg klarte på sin side aldri å mobilisere noen ordentlig trykk mot Molde-målet de siste minuttene. Dermed ebbet kampen ut i en fullt fortjent Molde-seier.

– Det er en god følelse for en trønder. Det er veldig fortjent. Vi er best kampen gjennom og det kunne blitt mye mer. For min del er det greit at det blir null baklengs og én på kontoen. Det har blitt for lite mål på meg i år, sier en smilende matchvinner Forren til NRK.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

FEIRET: Molde-spillerne er godt fornøyd etter 1-0-scoringen mot Rosenborg søndag kveld.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Guardiola er imot lukket superliga

  Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han personlig er imot en lukket superliga der ingen kan rykke ned.

  – Det er ikke sport hvis suksessen er garantert. Det er ikke sport hvis det ikke gjør noe om man taper, sa han under en digital pressekonferanse tirsdag.

  Guardiola uttalte videre at han ikke vet mer enn det som sto i pressemeldingen fra klubbene.

  – Noen timer i forkant fikk jeg beskjed om at det skulle komme en pressemelding. Og den er der, men ingen snakker om detaljene, hva de tenker å gjøre og skape. Det er situasjonen vi har nå, sa City-sjefen.

  Han la ikke skjul på at han ikke likte tanken på en eksklusiv liga der 15 faste klubber er med hvert år og ikke står i fare for å ryke ut.

  – Det er ikke riktig at suksessen er garantert for noen, utvalgte klubber. Og det er det inntrykket jeg får av denne pressemeldingen, kommenterte han.

  Spanjolen understreket samtidig at superligaen fortsatt ikke er en realitet, men «bare en pressemelding».

  – Vi må alle jobbe de neste dagene for å få dem til å fortelle oss mest mulig. Hvorfor er disse lagene blitt valgt? Hvorfor er ikke Ajax, med fire europeiske titler, med der? Hvorfor må de kvalifisere seg. De må fortelle oss dette, fortsatte Guardiola.

  City-manageren mener også det er urettferdig å kritisere ham og andre ansatte i klubben som ikke har vært en del av superliga-planleggingen.

  – Det er urettferdig mot alle som jobber i klubben, i denne tøffe situasjonen (pandemien). De må komme med en klar uttalelse om hvorfor dette skjer, sa Guardiola.

  Pep Guardiola
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Vil ha statue av legende fjernet

  Barnebarnet til Liverpools managerlegende Bill Shankly raser mot klubbens superligaplaner og ber om at statuen av bestefaren fjernes fra Anfield.

  Det uttaler Chris Carline (39) til lokalavisen Liverpool Echo. Hans bestefar Bill Shankly er en av tidenes mest suksessrike Liverpool-managere og en evig helt i klubben.

  – Jeg vet at bestefaren min blir sitert mer enn noen gang nå, og det er helt riktig, for det som skjer nå, kunne ikke vært lenger unna det han ønsket for denne klubben, sier Carline, som til daglig er direktør i Shankly Hotel og også driver veldedighetsstiftelsen i Shanklys navn.

  Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • KBK låner ut målvakt

  Keeperen Serigne Mor Mbaye skal spele for Sogndal på lån frå Kristiansund komande fotballsesong. Det går fram av nettsida til KBK. Senegalesaren kom til KBK i 2015, men har og vore på andre utlån. Han har 14 eliteserie- og fire cupkampar for Kristiansund, der Sean McDermott har vore førstevalet.

  Serigne Mor Mbaye
  Foto: Kristiansund BK

Sendeplan

Kl. Program Kanal