Kaptein Jensen om RBK-innsatsen: – Vi var elendige

(Molde – Rosenborg 1-0) Vi må tilbake til 4. juni for å finne sist gang Rosenborg tapte mot norsk motstand. Men mot erkerivalen tok en imponerende rekke uten tap slutt. Det gikk inn på seiersvante trøndere.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

MISFORNØYD: Mike Jensen, her fra kampen mot Molde på Aker Stadion søndag kveld.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For en dødball fra Magnus Wolff Eikrem og et påfølgende hodestøt fra Vegard Forren for etter 41 minutter var nok til at Molde vant toppkampen. Det ble ingen flere scoringer på Aker Stadion. Seieren var også fullt forjent basert på spill og sjanser.

Ikke rart RBK-kaptein Mike Jensen var svært lite fornøyd med lagets forestilling søndag kveld.

– De spilte en god kamp og god fotball. Vi var elendige. Vi fremstår ikke som et lag i dag. Det som skuffer meg mest er det vi gjør med ballen. Vi klarer ikke sette sammen to pasninger i første omgang. Vi virker «shaky». Banen er glatt, men det mangler litt. Og det er klart, som kaptein så må jeg ta ansvar for en stor del av denne kampen. Det er på mange parametre vi er skuffende, sier Mike Jensen til Eurosport.

– De kjører over oss

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

SKUFFET: Tore Reginiussen i pressesonen etter kampen mot Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Resultatet gjør at Molde kan juble for bronseplass på tabellen med seks serierunder igjen. Trolig trekker man et lettelsens sukk i Bergen også. Resultatet gjør at gullkampen i aller høyeste grad lever dersom Brann vinner mot Tromsø mandag.

Skulle det skje skiller bare ett poeng mellom Rosenborg og bergenserne i kampen om gullet.

– Det var veldig dårlig. Vi er ikke i nærheten av noe som helst. Vi taper fortjent og det er veldig skuffende. Ikke minst for de som har tatt turen fra Trondheim. De fortjente bedre enn dette, sier RBK-midtstopper Tore Reginiussen til NRK.

Han sier laget var forberedt på at Molde kom til å forsøke å åpne med et stort trykk på dem, men erkjenner at de ikke hang med da kampen ble blåst i gang. Reginiussen mener de bare ga bort ballen hver gang de vant den.

– Vi får ikke etablert noe spill og bare tar imot. Det er skuffende. Da blir det tungt. De kjører over oss i perioder, sier han - og svarer at Rosenborg i gullkampen må fokusere på å avgjøre det hele selv i stedet for å tenke på Brann mot Tromsø mandag.

– Vi var elendige

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

GLAD MANN: Ole Gunnar Solskjær, her i pressesonen etter kampen mot Rosenborg.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

I Molde-leiren var det naturligvis stor glede. De står med tre strake seire etter den imponerende trønder-skalpen.

– Vi var ekstremt gode i dag, sier Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han melder, med et smil om munnen, at han skulle ønske at laget punkterte kampen tidligere slik at de fikk slappet av på benken. Det skjedde ikke, men han fastslår at de gjorde en fantastisk prestasjon.

– Vi er jo nærmere 5-0 enn de er 1-1. Vi skaper mye, sier han.

Ikke tapt på 118 dager

Trønderne har – til tross for store skadeproblemer de siste ukene – vist en utrolig stabilitet de siste fire månedene. Vi må tilbake til 4. juni sist de tapte for norsk motstand, den gangen 2-1 for Tromsø på Alfheim. Det er 118 dager siden.

Ti kamper har det blitt i Eliteserien hvor ni har gitt seier og én endt med uavgjort. I tillegg har Rosenborg tatt seg videre i cupen og Europa League. Men mot Molde ble det bråstopp.

Tafatt Rosenborg

Den første omgangen var preget av full dominans fra hjemmelaget og fire minutter før pause tok de ledelsen fortjent. Magnus Wolff Eikrem slo et frispark inn i boksen. Der var midtstopper Vegard Forren sterkeste og stanget inn 1-0.

Etter hvilen ble det ikke veldig mye mer sving over gjestene fra Trondheim. I stedet hadde Molde en rekke muligheter til å doble. Men hverken Eirik Hestad, Erling Braut Håland, Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain og Ruben Gabrielsen klarte å sette inn den avgjørende scoringen.

Rosenborg klarte på sin side aldri å mobilisere noen ordentlig trykk mot Molde-målet de siste minuttene. Dermed ebbet kampen ut i en fullt fortjent Molde-seier.

– Det er en god følelse for en trønder. Det er veldig fortjent. Vi er best kampen gjennom og det kunne blitt mye mer. For min del er det greit at det blir null baklengs og én på kontoen. Det har blitt for lite mål på meg i år, sier en smilende matchvinner Forren til NRK.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Rosenborg.

FEIRET: Molde-spillerne er godt fornøyd etter 1-0-scoringen mot Rosenborg søndag kveld.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tre slag over par i Frankrikrike

  Kristoffer Reitan fikk det ikke helt til å stemme på den andre dagen av Open de France i golf i Paris. Han klarte likevel cuten med god margin.

  Reitan startet turneringen med å gå tre slag under par torsdag.

  Fredag ble det tre slag over par, noe som førte til at han falt 18 plasser på resultatlisten. Nordmannens par etter to dager holder til en 31.-plass.

  U.S. Open - Round One
  Foto: Andrew Redington / AFP
 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN
 • Mulig El Clásico 18. desember

  I en pressemelding skriver Real Madrid at begge klubbene har foreslått 18. desember som en passende dato for det utsatte oppgjøret. El Clásico, som er kampen mellom Barcelona og Real Madrid, var opprinnelig satt opp til å spilles 26. oktober, men er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal