Brøt koronareglene: – Vi måtte flytte folk, og det skulle vi ha gjort før kampen

Både på Lerkendal og i Sarpsborg måtte Fotballforbundetgripe inn da koronareglene ble brutt. Konkurransesjef Nils Fisketjønn vil ikke si om det kan få konsekvenser.

Publikum Lerkendal

SATT FOR TETT: Slik satt tilskuerne på Lerkendal i første omgang.

Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Laster innhold, vennligst vent..

Lerkendal stadion har 21.000 plasser og bare 200 tilskuere slapp inn på tirsdagens serieåpning. Likevel ble koronareglene brutt i den grad at NFF måtte ta grep

Det var VG som omtalte dette først. Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund (NFF) bekreftet overfor avisen at forbundets delegat hadde tatt affære.

Etter kampen legger Rosenborgs arrangementssjef, Bjørn Skjæran, seg flat.

– Vi fikk beskjed om at det var trangt der oppe, at det så trangt ut og at folk satt for nært. Og vi var enige, vi så det samme, jeg gikk opp og så på det og skjønte at vi måtte gjøre noe med det. Vi måtte flytte folk, og det skulle vi ha gjort før kampen, sier han til NRK.

Han viser til at feltet der 150 av tilskuerne var plassert normalt rommer 998 tilskuere.

– Vi så for oss at det skulle være nok, men det var det ikke. Vi burde hatt mye mer avstand. Vi tar den og beklager den, sier Skjæran.

rX_rhQCk22w

FOR TETT: Det var ikke én meter avstand mellom tilskuerne i Sarpsborg i første del av kampen.

Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Risikerer straff

Overfor NRK vil ikke konkurransedirektør Fisketjønn si noe om situasjonen kan få konsekvenser for Rosenborg.

– Det er altfor tidlig å snakke om, sa han mens kampen fortsatt pågikk.

I protokollen fra Norges Fotballforbund står det imidlertid at brudd på kravene til smittevern kan bli gjenstand for sanksjoner på lik linje med brudd på sikkerhets- og turneringsbestemmelsene.

I protokollen står det mer spesifikt: «Det skal opprettholdes minimum én meter avstand mellom alle supportere alle veier på tribunene. Egen seteplan skal utformes. Det tillates kun bruk av seteplasser.»

– Synes du det er rart at en slik situasjon oppstår på et stadion med 21.000 plasser?

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi har en delegat der oppe som ryddet opp i dette, og nå er det i orden, sier konkurransedirektøren.

– Må evalueres

I tirsdagens senkamp mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga måtte Fisketjønn igjen ta grep, da en gruppe Sarpsborg-tilhengere sto tett samlet bak Vålerenga-målet.

I en sms til NRK bekrefter konkurransedirektøren at NFFs delegat også der ble bedt om å rydde opp.

Tirsdag kveld sier elitedirektør i NFF, Lise Klaveness, at hun ner tilfreds med at det ble tatt grep underveis.

– Det må evalueres, vi så at responderte bra, sier Klaveness på Eurosport.

Hun påpeker at NFF må operere som politi og gripe inn, men er samtidig opptatt av at forbundet må spille på lag med klubbene for at koronareglementet skal håndheves best mulig.

Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Kristiansund.

BLE FLYTTET: Til andre omgang hadde folk fått beskjed dom å flytte seg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Målløse Rosenborg

De 200 som slapp inn på Lerkendal ble imidlertid ikke vitne til noen stor seriepremiere. Da matchuret rundet 45 minutter i første omgang, hadde gjestene fra Kristiansund hatt to brukbare muligheter på dødball, mens Rosenborg ikke hadde skapt en eneste målsjanse.

Ti sekunder på overtid skull den imidlertid komme. Samuel Adegbenro driblet seg forbi tre Kristiansund-spiller og la ballen 45 grader ut i feltet. Der sto Pål André Helland, som upresset kunne og burde ha satt ballen i mål.

Men med «feil fot» – høyrebeinet – satte han ballen over.

– Den spretter opp såpass at jeg får den på høyre, da blir det ikke helt ... Jeg får ikke løftet høyrefoten fort nok, erkjenner Helland i pausepraten på Eurosport.

Det skulle vise seg å bli Rosenborgs eneste store målsjanse i hele kampen.

– Produserer langt fra nok

I andre omgang hadde Dino Islamovic og Kristoffer Zachariassen brukbare muligheter for vertene, mens Amin Askar hadde en bra mulighet for KBK.

– I dag produserer vi langt fra nok på hjemmebane, vi må doble det antallet sjanser som vi har i dag. Vi er for skuddredde og må ha tyngre innløp når vi kommer til innlegg. Denne prestasjonen er under pari, den er ikke god nok til å slå KBK hjemme, og det må vi ta til oss, sier RBK-trener Erik Horneland til NRK.

Dermed er det til å forstå at Rosenborg håper å få hentet Torgeir Børven til Lerkendal så fort som mulig, som Adresseavisen melder tirsdag. Børven scoret nemlig i serieåpningen for Odd, utemn at RBK-trener Horneland vil kommentere det.

– Jeg kommenterer ikke andre klubbers spillere, og det ber jeg om respekt for, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Johansen spilte da Fulham avanserte

  Landslagskaptein Stefan Johansen var tilbake på Fulhams midtbane, da de vant 2-0 mot Sheffield Wednesday og sikret avansement i ligacupen.

  Johansen har slitt med spilletid for Fulham i Premier League, men spilte hele kampen mot Sheffield Wednesday.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Paul Childs / AP
 • Vipers enkelt videre i håndball-NM

  Vipers hadde ingen problemer med å ta seg til fjerde runde i håndball-NM. De regjerende mesterne vant 39-15 mot Randesund. Larvik er derimot ute etter 24-27-tap for Gjerpen. Flint Tønsberg og Sola avanserte også til fjerde runde.

  EHF Champions League: RK Krim Mercator – Vipers (26-27)
  Foto: Borut Zivulovic / NTB
 • De Boer blir trener for Nederland

  Frank de Boer blir ny trener for Nederlands fotballandslag. Han har skrevet under en toårskontrakt og skal være trener til over VM-sluttspillet i 2022.

  50-åringen erstatter Ronald Koeman, som sluttet i landslagsjobben for å ta over Barcelona.

  Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal