Hopp til innhold

Rosenborg klatrer etter knusende seier: – Vi kommer til å snu det

LERKENDAL/OSLO (NRK): Rosenborg tok sin tredje strake seier i Eliteserien etter en knusende seier mot Viking på Lerkendal lørdag. Nå har de langsomt, men sikkert, meldt seg på i medaljekampen.

Eliteserien i fotball 2019. RBK møter Viking.

MÅLFORM: Alexander Søderlund scoret to mål i dagens kamp.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Viking har ikke slått Rosenborg på de siste 25 kampene lagene imellom. Forrige gang siddisene vant var i september 2005. Det ville seg heller ikke i dag.

– Vi har bygd dette over tid. Vi scorer mer og mer mål for hver uke og vinner mer og mer. Det er gledelig, sier Erik Horneland til NRK etter kampslutt.

For Rosenborg-trenerens menn har virkelig begynt å vise form. Nå har Rosenborg seks seire på sine syv siste kamper etter dagens 5-1-seier mot Viking. Det plasserer trønderne på en femteplass på tabellen. Bare seks poeng bak serieleder Molde.

– Vi har seilt opp som en outsider nå og skal gjøre det vi kan for å presse de over hele veien, sier Horneland til NRK.

I lørdagens kamp var dette mye takket være en spiss som har begynt å komme i målform, en midtbanespiller med siktet på plass og en back som var involvert i det meste av Rosenborgs angrepsspill.

Eliteserien i fotball 2019. RBK møter Viking.

I STORFORM: Vegar Eggen Hedenstad noterte seg for ett mål og to målgivende i dagens overlegne seier.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Det er mye bedre nå. Nå som jeg kan bidra skikkelig. Det er sikkert lett for de fleste å se, sier tomålsscorer Alexander Søderlund til NRK.

Målfest rett før pause

Rosenborg presset virkelig på helt fra start og kom til flere store muligheter. Det ble ingen scoringer den første halvtimen, men det siste kvarteret i førsteomgang løsnet det for trønderne.

Og det var ikke en åpenbar sjanse som første til det første målet. Det skulle komme på et forrykende langskudd.

For etter 35 minutters spill fyrte Vegar Eggen Hedenstad til fra 20 meters hold. Viking-målvakt Iven Austbø var aldri i nærheten og kunne bare se ballen fly opp i nærmeste kryss.

– Jeg hadde en god følelse på at jeg skulle skyte og kjenner tidlig at det er et godt treff. Deilig å se den gå inn, sier Eggen Hedenstad til NRK.

Bare minutter senere fikk hjemmelaget hjørnespark.

Målscorer, Eggen Hedenstad, fant Alexander Søderlund som stanget inn 2–0 for Rosenborg. Det foran 12.659 tilskuere på Lerkendal.

– Vi kommer til å snu det vi. Nå må vi gjøre oss fortjent til at det skal komme folk igjen, men vi er på vei, sier Søderlund til Eurosport.

Eliteserien i fotball 2019. RBK møter Viking.

JUBLET: Alexander Søderlund kunne juble etter å ha bidratt til nok en trepoenger for trønderne.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Viking har ikke scoret mot Rosenborg på de siste fem kampene i Eliteserien. Men det nyopprykkede laget ga ikke opp av den grunn.

For rett før pause fikk bortelaget hjørnespark. Ballen endte opp hos Runar Hove som avsluttet via Jostein Ekeland. Viking reduserte til 2–1.

Overkjøring i andre

I andreomgang handlet det meste om Rosenborg. For bare fem minutter etter pause kunne Lerkendal-supporterne igjen juble. Et strålende angrep av Rosenborg endte opp hos Anders Konradsen. Bodøværingen banket ballen i nettaket fra syv meter til 3–1.

– Vi har full kontroll og scorer noen kjempefine mål, sier Anders Konradsen til Eurosport.

Vegar Eggen Hedenstad og Alexander Søderlund var to av dem som virkelig møtte opp på Lerkendal i dag. For på ny slo Eggen Hedenstad inn fra høyre i det 76. minutt. Der ventet Søderlund, som på volley satt inn sitt femte eliteseriemål i år.

Og Rosenborg var fortsatt ikke ferdig.

Knappe ti minutter senere var Anders Konradsen igjen på måltokt. Trønderne kombinerte seg fremover, før Mike Jensen til slutt fant Konradsen som på direkten kunne sette sitt andre mål for dagen og Rosenborg opp i 5–1.

– Vi har alltid mer å gå på, men vi blir bedre og bedre. Det er kjekt å se at det endelig løsner, sier Søderlund til NRK.

Er det prat om gull enda?

– Vi går alltid for gull vi, så det er jeg ikke redd for å si, konstaterer spissen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

    Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

    Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

    – Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

    FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

    – Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

    Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

    – Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

    Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
    Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Nagelsmann forlenger med Tyskland

    Julian Nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-VM i 2026.

    Det opplyser Tysklands fotballforbund på sitt nettsted.

    Nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb Bayern München, der Thomas Tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong.

    Forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for Bayern.

    – Dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. Det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier Nagelsmann. (NTB)

    X5kdFmemwRg
    Foto: AFP
  • Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges Skiforbund

    Styret i Norges Skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag.

    Det bekrefter generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund (NSF) til NRK.

    – Jeg tror dette har vært viktig både for Norges Skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. Og få ro rundt situasjonen om landslagsavtalen, sier Baumann til NRK.

    Innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere.

    – Skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding.

    I pressemeldingen fra NSF sier alpinist Aleksander Aamodt Kilde at dialogen med Skiforbundets ledelse er god og at den nye landslagsavtalen gir et godt grunnlag for den videre prosessen.

    – Den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. Ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre Image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere, sier Kilde.

    Kilde satt i utvalget som alpinistenes representant. Representanen for langrenn, Pål Golberg, mener at arbeidet med utvalget har gitt bedre innsikt og forståelse.

    Det er enighet om å bevare den nevnte utvalget som «utviklingsarena» fremover. Utvalget skal møtes hver vår før skistyret vedtar landslagsavtale for en ny sesong, og nå i høst for å diskutere erfaringene med å etablere de kommersielle manualene i grenene.

    Kilde møter pressen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal