Rosenborg klatrer etter knusende seier: – Vi kommer til å snu det

LERKENDAL/OSLO (NRK): Rosenborg tok sin tredje strake seier i Eliteserien etter en knusende seier mot Viking på Lerkendal lørdag. Nå har de langsomt, men sikkert, meldt seg på i medaljekampen.

Eliteserien i fotball 2019. RBK møter Viking.

MÅLFORM: Alexander Søderlund scoret to mål i dagens kamp.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Viking har ikke slått Rosenborg på de siste 25 kampene lagene imellom. Forrige gang siddisene vant var i september 2005. Det ville seg heller ikke i dag.

– Vi har bygd dette over tid. Vi scorer mer og mer mål for hver uke og vinner mer og mer. Det er gledelig, sier Erik Horneland til NRK etter kampslutt.

For Rosenborg-trenerens menn har virkelig begynt å vise form. Nå har Rosenborg seks seire på sine syv siste kamper etter dagens 5-1-seier mot Viking. Det plasserer trønderne på en femteplass på tabellen. Bare seks poeng bak serieleder Molde.

– Vi har seilt opp som en outsider nå og skal gjøre det vi kan for å presse de over hele veien, sier Horneland til NRK.

I lørdagens kamp var dette mye takket være en spiss som har begynt å komme i målform, en midtbanespiller med siktet på plass og en back som var involvert i det meste av Rosenborgs angrepsspill.

Eliteserien i fotball 2019. RBK møter Viking.

I STORFORM: Vegar Eggen Hedenstad noterte seg for ett mål og to målgivende i dagens overlegne seier.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Det er mye bedre nå. Nå som jeg kan bidra skikkelig. Det er sikkert lett for de fleste å se, sier tomålsscorer Alexander Søderlund til NRK.

Målfest rett før pause

Rosenborg presset virkelig på helt fra start og kom til flere store muligheter. Det ble ingen scoringer den første halvtimen, men det siste kvarteret i førsteomgang løsnet det for trønderne.

Og det var ikke en åpenbar sjanse som første til det første målet. Det skulle komme på et forrykende langskudd.

For etter 35 minutters spill fyrte Vegar Eggen Hedenstad til fra 20 meters hold. Viking-målvakt Iven Austbø var aldri i nærheten og kunne bare se ballen fly opp i nærmeste kryss.

– Jeg hadde en god følelse på at jeg skulle skyte og kjenner tidlig at det er et godt treff. Deilig å se den gå inn, sier Eggen Hedenstad til NRK.

Bare minutter senere fikk hjemmelaget hjørnespark.

Målscorer, Eggen Hedenstad, fant Alexander Søderlund som stanget inn 2–0 for Rosenborg. Det foran 12.659 tilskuere på Lerkendal.

– Vi kommer til å snu det vi. Nå må vi gjøre oss fortjent til at det skal komme folk igjen, men vi er på vei, sier Søderlund til Eurosport.

Eliteserien i fotball 2019. RBK møter Viking.

JUBLET: Alexander Søderlund kunne juble etter å ha bidratt til nok en trepoenger for trønderne.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Viking har ikke scoret mot Rosenborg på de siste fem kampene i Eliteserien. Men det nyopprykkede laget ga ikke opp av den grunn.

For rett før pause fikk bortelaget hjørnespark. Ballen endte opp hos Runar Hove som avsluttet via Jostein Ekeland. Viking reduserte til 2–1.

Overkjøring i andre

I andreomgang handlet det meste om Rosenborg. For bare fem minutter etter pause kunne Lerkendal-supporterne igjen juble. Et strålende angrep av Rosenborg endte opp hos Anders Konradsen. Bodøværingen banket ballen i nettaket fra syv meter til 3–1.

– Vi har full kontroll og scorer noen kjempefine mål, sier Anders Konradsen til Eurosport.

Vegar Eggen Hedenstad og Alexander Søderlund var to av dem som virkelig møtte opp på Lerkendal i dag. For på ny slo Eggen Hedenstad inn fra høyre i det 76. minutt. Der ventet Søderlund, som på volley satt inn sitt femte eliteseriemål i år.

Og Rosenborg var fortsatt ikke ferdig.

Knappe ti minutter senere var Anders Konradsen igjen på måltokt. Trønderne kombinerte seg fremover, før Mike Jensen til slutt fant Konradsen som på direkten kunne sette sitt andre mål for dagen og Rosenborg opp i 5–1.

– Vi har alltid mer å gå på, men vi blir bedre og bedre. Det er kjekt å se at det endelig løsner, sier Søderlund til NRK.

Er det prat om gull enda?

– Vi går alltid for gull vi, så det er jeg ikke redd for å si, konstaterer spissen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud til kvartfinale i Russland

  Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i tennis i St. Petersburg. Torsdag slo han Salvatore Caruso enkelt 2–0 i sett. Seieren gjør at Ruud er to kamper unna en finaleplass. Vinneren av turneringen får 1,9 millioner kroner i premie.

  Davis Cup
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Haaland nominert til UEFA-pris

  Erling Braut Haaland (19) kan stikke av med prisen som rundens spiller i mesterligaen etter hattricket mot Genk, melder NTB. 19-åringen fra Jæren er nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSG-stjernen Angel di Maria og Dinamo Zagreb-spissen Mislav Orsic. Nordmannens eventyrkamp har fått mange til å hylle ham, og nå kan altså UEFA.coms lesere stemme Haaland fram som ukens spiller.

  Erling Braut Haaland feirer scoring i Mesterligaen
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norges fotballherrer går opp tre hakk til 47.-plass på FIFA-rankingen etter EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Sverige, det melder NTB. Herrelandslaget har holdt seg stabilt mellom 50.- og 46.-plass det siste drøye året. Helt på toppen av FIFA-rankingen ligger fortsatt Belgia. Verdensmester Frankrike går forbi Brasil og er nummer to.

  Lars Lagerbacks menn klatrer på FIFA-rankingen
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal