Hopp til innhold

Helland og Bendtner svarer på knallhard Eggen-kritikk: – Det nekter jeg å godta

Pål André Helland og Nicklas Bendtner fikk knallhard kritikk fra Nils Arne Eggen før oppgjøret mot Celtic. Det synes de lite om.

Champions League - Second Qualifying Round First Leg - Celtic v Rosenborg

FIKK KRITIKK: Nicklas Bendtner fikk hard kritikk an Nils Arne Eggen.

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er lang tid siden han var involvert som fotballtrener. Han er en mann man skal ha respekt for i Rosenborg, men tiden har skiftet. Han er ikke trener lenger, og skal kanskje forbli det, sier Bendtner etter kampen.

Før kampen kom 76-åringen med kraftig kritikk av de to Rosenborg-stjernene.

– Ta Pål (André Helland) og Nicklas (Bendtner). For å si det rett ut; når vi har dem på banen, så spiller vi jo med ni mann. Når Pål mister ballen nå, og det gjør han ofte, så tar han en «æresrunde» for å slippe å bruke krefter, før han kommer luntende etter, sa han til Avisa Sør-Trøndelag.

Pål André Helland mener den gamle Rosenborg-treneren ikke vet hva han snakker om.

Pål Andre Helland

UENIG: Helland er uenig i kritikken.

Foto: Bent Lindsetmo

– Han skal få mene hva han vil, men det han ikke kan ta meg på er antall meter jeg springer. Det er ikke der det skorter. Jeg har ikke vært på mitt beste fotballmessig, men antall meter jeg løper hver kamp kan jeg ikke arresteres på. Det nekter jeg å godta, sier Helland.

Han mener Eggen nesten kan si hva han vil, og at folk vil tro på det.

– Det er vanskelig å legge fakta foran han, for når han snakker er fort 2+2 lik 5, og da tror folk at 2+2 er 5. Sånn er det i Trøndelag.

Benekter tidlig jobbtilbud

Men det var flere historier som lagde oppstyr denne uka på Lerkendal.

Etter kampen forsøkte Rosenborgs nye trener, Rini Coolen, å rydde opp i kaoset som oppstod etter gårsdagens pressekonferanse. Coolen skapte full forvirring da han sa han ble tilbudt trenerjobben i Rosenborg før Valur-kampen. Styreleder Ivar Koteng nekter for at det skjedde.

Men til VG sa sparkede Ingebrigtsen at Coolen fortalte ham at han fikk tilbudet to dager før kampen.

Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Rosenborgtrener.

BENEKTER: Rini Coolen benekter det tidlige tilbudet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det benekter nå Coolen.

– Jeg var litt forvirret over dagene. Vi snakket om torsdag, dagen etter kampen. Da ba styrelederen om en prat med meg. Beklager at jeg rotet med dagene. Det var min feil, men vi snakket om torsdag, sa Coolen.

Rosenborg fikk det tøft mot Celtic. Coolen sier laget hans var heldige som ikke slapp inn fler enn de tre de fikk i sekken.

– Vi var heldige, og keeperen vår reddet oss noen ganger.

– Det blir tøft

Like før pause utlignet Celtic, og tok med seg den gode følelsen ut i andre omgang. Der tok det kun 40 sekunder før de hadde snudd kampen.

Etter scoringen i andre omgang klarte aldri Rosenborg å slå tilbake, mens Celtic skapte sjanse etter sjanse. Med kvarteret igjen økte de til 3–1.

Tapet gir Rosenborg et beintøft utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal. Coolen innrømmer at det blir tøft.

– I fotball er alt mulig, men det blir veldig vanskelig. Celtic er på et annet nivå. Vi har noen dager å forberede oss, og vi spiller på hjemmebane. Så vi får se. Vi gir ikke opp, og du vet aldri hva som kan skje, sier Coolen.

Celtic 2-1

MÅL: Ntcham feirer scoringen etter pause.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste