NRK Meny
Normal

– Ikke det vi hadde ønsket oss

IFK Norrköping fra Sverige er Rosenborgs første hinder på vei mot årets mesterliga.

Rosenborg-Molde

TRE HINDER: Pål André Helland og Rosenborg må vinne tre kamper for at det skal spilles mesterligafotball på Lerkendal i høst.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg begynner med hjemmekamp 12. eller 13. juli, før de reiser til Sverige for returoppgjøret 19. eller 20. juli.

Norrköping vant den svenske serien i fjor og var den verst tenkelige motstanderen Rosenborg kunne fått.

Nord-irske Crusaders, irske Dundalk og finske SJK Seinäjoki var andre mulige motstandere for de trønderske seriemesterne.

– På papiret var det ikke det vi hadde ønsket oss, men det er så enkelt at vi må videre fra kvalikrunde to om vi skal ha noe i mesterligaen å gjøre, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye etter trekningen.

Rosenborg kommer inn i andre kvalifiseringsrunde, og må vinne totalt seks kamper fordelt på tre runder for å ta seg videre til gruppespillet.

– Vi tar utgangspunkt i våre egne oppgaver og vår egen spillestil og vår måte å slå motstanderen på. Vi skal være godt forberedt, sier han.

Kvalifiseringskampene spilles:

 • Første runde: 28.–29. juni, returkamp 5.–6. juli.
 • Andre runde: 12.–13. juli, returkamp 19.–20. juli.
 • Tredje runde: 26.–27 juli, returkamp 2.–3. august.
 • Play-off: 16.–17. august, returkamp 23.–24. august.
 • Gruppespillet starter 13. september.

Norge har vanligvis en plass i mesterligaen og to i Europaligaen, i tillegg til cupvinneren. Siden Rosenborg vant både cup og serie tok Odd den siste europaliga-plassen med sin fjerdeplass i serien.

Europaligaen:

Stabæk møter Connah's Quay Nomads fra Wales, mens Odd skal til Åland for å møte finske IFK Mariehamn i første kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Både Stabæk og Odd starter med hjemmekamper. 96 lag er med i første kvalifiseringsrunde og oppgjørene spilles 30. juni og 7. juli.

Strømsgodset kommer inn i andre kvalifiseringsrunde, og der møter de danske Sønderjyske. Laget fra Drammen, som var seedet i trekningen, starter med bortekamp.

Andre kvalifiseringsrunde spilles 14. og 21. juli.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Surt tap for Ruud i Miami

  Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman.

  Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag