NRK Meny
Normal

Rosenborg-duo forsinket landslagsflyet

BERLIN/OSLO (NRK): Pål-André Helland og Jonas Svensson somlet på Gardermoen, men de hevder at det ikke skyldes heftig gullfeiring.

Pål-André Helland

MÅTTE SVARE FOR SEG: Pål-André Helland (bildet) og Jonas Svensson forsinket mandagens fly fra Oslo.

Foto: Anders Skjerdingstad, NRK

Rosenborg-duoen Pål-André Helland og Jonas Svensson var nær å miste landslagets fly fra Oslo til Berlin mandag.

Da flyet skulle til å lette klokken 11.15 var nemlig ikke de to spillerne å spore. Ifølge VG-journalist Øyvind Herrebrøden kom en SAS-ansatt inn i flyet og spurte om det «er noen her som reiser i gruppe med Pål-André Helland og Jonas Svensson?».

Avgangen ble utsatt drøye ti minutters tid før RBK-gutta var på plass i flysetene sine.

Helland hevder imidlertid at forsinkelsen ikke skyldes heftig gullfest i Trondheim etter søndagens serieavslutning.

– Vi bommet rett og slett. Vi var på Gardermoen et par timer før flyet gikk, så vi trodde at vi hadde veldig god kontroll. Vi satt og spiste frokost og koste oss. Så ble vi oppringt om at det kanskje var på tide å komme, sier Helland til NRK med et flir.

Og fortsetter:

– Vi modererte oss ganske kraftig i går, så formen er ikke noe problem. Det var ikke som i fjor, da jeg kom hjem da dama mi dro på arbeid. Nå var jeg hjemme i rimelig tid. Det ble ikke noe nachspiel og styr. Når man vinner seriegull, så skal man feire og nyte stunden. Men vi hadde denne kampen her i bakhodet.

Og fredagens viktige VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia har naturlig nok også vært i bakhodet på flere av landslagsspillerne de siste dagene.

– Gutta er veldig tente på å vinne kampen. Hvis vi tar tre poeng der, så er vi plutselig førersetet om 2. plassen i gruppa. Vi må være såpass ærlige og si at Tyskland er vanskelig å gjøre noe med. Men med tre poeng borte mot Tsjekkia, så ser det veldig bra ut, sier Helland.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal