Rosenborg berget fortsatt tabelltopp foran Brann

Både Rosenborg og Brann tok knepne seire i toppoppgjørene i Eliteserien søndag. Dermed har RBK fortsatt en liten ledelse på tabellen.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Haugesund.

HOLDER SEG PÅ TABELLTOPPEN: Rosenborg jubler over tre nye poeng.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderne har nå vunnet sju av sine åtte siste ligakamper.

Etter søndagens 1-0-seier over Haugesund er Rosenborg fremdeles to poeng foran Brann, som vant 1-0 over Ranheim i Bergen.

Rosenborg kjemper innbitt for å beholde tabelledelsen i Eliteserien etter at de nylig skjøv Brann ned til 2.-plass.

Og det var et tydelig tent Rosenborg-lag som møtte tabelltreer Haugesund på Lerkendal søndag.

Styrte kampen

Første omgang tilhørte hjemmelaget.

Det var Rosenborg som styrte det meste av spillet, og etter 23 minutter og flere sjanser kom scoringen.

Jonathan Levi utnyttet en feil av Haugesunds Ibrahima Kone og satte fart fremover før han egenhendig fikk banket ballen bak keeper Per Kristian Bråtveit.

Haugesund skapte lite de første 45 minuttene, men kunne fort ha utlignet på et par store sjanser i omgangens siste minutter. Lagene gikk imidlertid til pause på stillingen 1-0.

I andre omgang var hjemmelaget flere ganger nære 2-0, men maktet ikke å utnytte flere store muligheter.

Tapet var Haugesunds første på seks kamper. Rogalendingene ligger på tredjeplass og er åtte poeng bak tabelltoppen.

Saken fortsetter under bildet

Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.

BRANN-POENG: Bergenserne sikret seier over Ranheim.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann-seier

I Bergen møtte Brann tabellfirer Ranheim, og med seier for Vestlandsklubben og tap i Trondheim, kunne plutselig bergenserne være tilbake på tabelltoppen.

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble imidlertid en sjansefattig første omgang mellom de to lagene.

Etter 59 minutter kom omsider endelig det forløsende målet. Peter Orry Larsen kunne sette ballen mellom stengene etter at Bismarck Acosta fikk headet ballen inn foran mål.

Det ble da også kampens eneste mål. Brann-spilleren står med fem seriemål i år.

Seieren betyr at Brann fortsatt holder følge med serieleder Rosenborg. Ranheim er på sin side nummer fem i Eliteserien og har i høyeste grad medaljesjanser når ni serieomganger gjenstår.

– Utrolig deilig. Vi er først og fremst gode bakover og slapp dem ikke til. Framover blir det mye halvsjanser og for lite distinkt, men vi fikk det ene målet. Det er alt som betyr noe, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.

– Det ble ingen fantastisk kamp, men vi gjorde det vi skulle på en dag der det kladdet litt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bekrefter dopingsiktelse

  Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) bekrefter at Christian Coleman (23) er siktet for potensielle brudd på antidoping-regelverket.

  Grunnen er at Coleman, som har vært verdens raskeste på 100 meter i år (9.81), skal ha brutt meldeplikten, som krever at utøvere melder inn hvor de befinner seg til enhver tid.

  «Vi bekrefter at han har blitt informert og siktet under USADAs protokoll for et potensielt brudd på antidopingreglene når det kommer til korrekt innrapportering av informasjon om oppholdssted», uttaler USADA i en pressemelding til Reuters.

  Under en NBC-sending uttalte Coleman, ifølge VG, overfor eks-sprinter Ato Boldon at han «følte seg sikker på at høringen den 4. september ville frikjenne ham».

  Coleman
  Foto: Michal Cizek / AFP
 • – Utfordring å finne svake sider

  Casper Ruud sier det er en stor fordel å slippe kvalifiseringskampene inn mot US Open. Tirsdag møter nordmannen tyske Jan-Lennard Struff i første runde.

  – Det hjelper helt klart å unngå tre kamper i kvalifiseringen. Det er mye mer gunstig å komme rett inn i hovedturneringen, da får man trent bra og gjort seg så klar som mulig til første kamp. Det er best av fem sett, så det kan bli noen veldig tøffe kamper. Derfor er det viktig å ha overskudd og energi til de kampene. Man må prøve å finspisse formen til den første kampen.

  Casper Ruud, ranket som nummer 54 i verden, fikk en knalltøff trekning i årets turnering. I første runde venter Jan-Lennard Struff, ranket som nummer 35.

  – Det blir helt klart en tøff kamp. Han er høy, server hardt og er god fra grunnlinjen. Han har mange av de gode sidene i spillet, så det blir en utfordring å finne så mange svake sider hos han, sier Ruud.

  Skulle han slå sin tyske motstander tirsdag venter vinneren av oppgjøret mellom John Isner og Guillermo Garcia-Lopez. Isner, ranket som nummer 14 i verden, slo Ruud i tre strake sett i første runde av Wimbledon-turneringen tidligere i sommer. (NTB)

  Casper Ruud i Norge
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Brun og Standli i trøbbel

  Are Strandli og Kristoffer Brun klarte ikke å direktekvalifisere seg til kvartfinale i ro-VM. Den norske lettvektsdobbeltsculleren ble nummer fire i forsøksløpet. Kun de tre raskeste båtene tok seg direkte til VM-kvartfinale i søndagens forsøksheat i østerrikske Linz.

  Brun og Strandli hang godt med halvveis, men begynt å tape mye tid. I mål var de 15 sekunder for sent til å knipe en topp tre-plass. Dermed må den norske duoen ut i oppsamlingsheat.

  Landslagssjef Johan Flodin opplyser til Aftenposten at Strandli hadde magetrøbbel natt til søndag. – Are har hatt magesyke i natt. Vi hadde ikke noe alternativ annet enn å ro dette løpet. Han var litt bedre på morgenen, men energiløs. Så har vi naturligvis isolert dem, sier Flodin.

  (NTB)

  Brun og Strandli
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal