Horneland misfornøyd med holdningen mot Rørvik: – Det ble dødt og flatt

RØRVIK/OSLO (NRK): Rosenborg har ikke vunnet en obligatorisk kamp siden cupfinalen 2. desember. Det er fem måneder siden. Men mot lille Rørvik i NMs første runde ble det endelig seier.

Rosenborg

ROET RBK-NERVER: Erik Botheim, her etter å ha scoret 3-1 mot Rørvik onsdag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Men det ble langt ifra en enkel dag på jobben for Rosenborg. Etter en tidlig ledelse ved Even Hovland, svarte Rørvik med scoring etter en halvtime.

Da Rosenborg igjen tok ledelsen i andreomgang, vartet hjemmelaget opp med to enorme sjanser på rappen og traff blant annet tverrliggeren. Det var nesten et under at de ikke utlignet igjen.

– Dødt og flatt

Men like før timen var spilt satte Erik Botheim inn 3-1 – og dermed var kampen i realiteten avgjort.

– En svak førsteomgang, sier Horneland til NRK etter kampen – og legger til at hans elever spilte med mer intensitet og at de «da så farligere ut i andreomgang».

– Hva lugget i førsteomgangen?

– «Attituden» (holdningen) til kampen, attituden til å vinne dueller, attituden til å våge å gå på motstanderne. Det ble dødt og flatt, sier Horneland – som påpekte at laget hang bedre sammen etter pause.

Saken fortsetter under bildet.

Horneland

PRESSET: RBK-trener Eirik Horneland her under kampen mot Rørvik onsdag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rørviks målscorer Olav Fausa var naturligvis stolt over nettkjenningen mot Trøndelags og Norges fotballflaggskip.

Det var nesten så han ikke trodde at han klarte det, forklarer han til NRK, og forteller at han måtte sjekke fire ganger på måltavlen av det stemte. Først da stadionspeakeren ropte navnet hans, turte han å tro på det.

– Men trodde du det kunne gå?

– Ja, med 1-1 til pause og god medvind i andreomgang. Så treffer vi tverrliggeren. Setter vi den, så tror jeg vi vinner, sier han, og får deretter spørsmål om han følte at 3-1 var et greit resultat.

– Akkurat nå synes jeg – det er rart å si det – men jeg synes det er rart at vi ikke slår dem. Det er rart, men det er sånn det føles, sier Fausa.

Enormt press

Cupavansement, selv mot Rørvik, gjør trolig svært godt for Rosenborg.

Flere sentrale personer i Rosenborg, og spesielt Horneland, har vært under voldsomt press etter den elendige starten på 2019-sesongen der laget står bokført med to uavgjort og tre tap på de første fem seriekampene.

Etter kampen fikk RBK-trener Eirik Horneland spørsmål av NRK om han føler at Rosenborg er friskmeldt.

– Det tror jeg ikke vi er. Men det var et steg i rett retning med tanke på å få en seier. Det er alltid godt å ta med seg videre. De er ekle de første rundene i cupen. Jeg er glad vi kom fra det, for vi kunne fått 2-2 på et i tverrliggeren. Det var opp- og nedturer i denne kampen, sier RBK-treneren.

At Horneland ikke tok noen særlige sjanser selv når Sarpsborg 08 venter i serien på søndag, viste seg i laguttaket.

Han hadde satt enkelte stjerner – som Nicklas Bendtner, André Hansen, Tore Reginiussen – igjen i Trondheim.

Sterkt lag

Men ellers var både Mike Jensen, Even Hovland, Anders Trondsen, David Akintola, Gustav Valsvik, Vegar Hedenstad, Yann-Erik de Lanlay, Anders Konradsen med fra start. På benken satt Samuel Adegbenro og Alexander Søderlund.

Derfor var det heller ikke overraskende at Rosenborg fikk en pangstart på kampen. Allerede i det fjerde minutt fikk trønderne corner.

Mike Jensen fikk to forsøk fra nede ved dødlinja og på det andre traff han Even Hovland inne i 16-meteren. Fra rundt ti meter nikket midtstopperen inn ledelsen.

Gjestene produserte sjanser ved David Akintola, Emil Ceide og Mike Jensen, men det ble aldri uttelling.

Saken fortsetter under bildet.

RBK

SCORET FØRST: RBK-spillerne, her etter 1-0-målet mot Rørvik onsdag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sjokkutligning

Og etter en halvtime kom den enorme kalddusjen for Rosenborg. Vertene kriget til seg ballen inne på Rosenborgs halvdel. Ballen ble slått i bakrom. Der hadde høyreving Olav André Nygård Fausa startet sitt løp. Han takket og bukket for pasningen og svarte med å sette ballen forbi keeper Arild Østbø.

Det foreløpige sjokket var et faktum. Det ble heller ingen flere scoringer – og lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1...

Saken fortsetter under bildet.

Rørvik

KJEMPESJANSER: For Rørvik, som nesten utrolig nok ikke klarte å sette ballen bak keeper Arild Østbø.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Enorm dobbelsjanse til Rørvik

Andreomgang var spillemessig lik den første. Rosenborg hadde ballen og rullet opp angrep etter angrep. Etter 52 minutter scoret også Anders Konradsen. Det roet nok mange RBK-nerver, før de var i helspenn igjen fem minutter senere.

For da vartet Rørvik igjen opp med et godt angrep. Innlegget fra høyre ble møtt av Kenneth Indergård som nikket i tverrliggeren, mens returen av Andreas Skeie ble nikket rett på keeper Østbø fra under fem meters hold...

Minuttet senere gjorde Emil Ceide et glitrende forarbeid på Rosenborgs venstrekant, slo inn og traff Erik Botheim. Midtspissen bredsiden inn 3-1 – og dermed var kampen avgjort.

– Godt for selvtilliten og godt å få igang målkontoen for A-laget, sier Botheim til NRK etter kampen.

– Vi starter bra i dag, med god attitude, men så mister vi energien. Vi må fortsette å holde trykket og spille ballen hurtig. Vi må få ballen mer inn i deres boks. Jeg liker å få mer innlegg og mer «mat». Det fikk jeg i andreomgang, sier 19-åringen.

Siste nytt

 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters
 • Benzema redda Real

  Karim Benzema scora kampens einaste mål etter 64 minutt og berga sigeren for Real Madrid i bortekampen mot Sevilla.

  Real er dermed på andreplass etter seks serierunder, berre på målskilnaden bak Athletic Bilbao. Berre eitt poeng skil dei seks beste på tabellen.

  Karim Benzema
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Rosenborg vann på sjølvmål

  Rosenborg slo Mjøndalen 2-1 og held følgje i medaljekampen i eliteserien. Olivier Occean gav Mjøndalen tidleg leing, men Alexander Søderlund utlikna på straffe. Joackim Olsen Solberg gav Rosenborg sigeren på sjølvmål.

  Rosenborg er på fjerdeplass, sju poeng bak serieleiar Molde, som møter Stabæk i morgon. Mjøndalen er på kvalifiseringsplass.

  Alexander Søderlund scorer på straffe
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal