Hopp til innhold

Rørt Aspenes slo Thingnes Bø – sikret NM-gull i sprint

Sverre Dahlen Aspenes (24) ble den eneste til å slå Johannes Thingnes Bø i sprint denne sesongen. Skatval-skiskytteren tok NM-gullet på 10-kilometeren i Alta.

Med feilfri skyting og god fart i sporet sikret Aspenes gullet. Han var svært rørt etter triumfen. Skatval-utøveren mistet broren sin i fjor sommer.

– Det har vært en jævla tøff sesong og et tøft år. Det blir mye tvil og mye dritt, rett og slett. Det å stå her i dag og gjøre årets beste løp på slutten av sesongen, betyr mye, sa Aspenes til NRK.

Tidligere i år tok han to EM-gull på normaldistanse og jaktstart. Vetle Rype Paulsen tok sølvet, 23,8 sekunder bak Aspenes, men Thingnes Bø endte på bronseplass. Thingnes Bø bommet én gang fredag.

(NTB)

Sesongstart skiskyting
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Pellegrino tatt ut på Tanzanias landslag

  Amahl Pellegrino har alltid vært åpen om at han drømmer om å spille for det norske landslaget. Nå har han blitt tatt ut på Tanzanias landslag.

  Det skriver Bodø/Glimt på sine nettsider.

  – Selvfølgelig er det en stor nyhet. Det er kult for både meg og familien. I hvert fall for foreldrene mine. Jeg har jo røtter i Tanzania, så selv om jeg er født i Norge er det veldig kult for oss, sier Pellegrino.

  Etter Pellegrino-nyheten sier Norges landslagssjef Ståle Solbakken til NRK at han har vært klar over at Pellegrino kan representere Tanzania.

  – Vi tar til enhver tid ut de vi mener er riktige, også med tanke på Pellegrino. Og vi ville aldri tatt ut noen i hans alder bare for å sikre at han ikke kunne spille for et annet land, sier Solbakken.

  Dersom Pellegrino representerer Tanzania lukker døren seg for å spille for Norge. Derfor har Pellegrino en tøff avgjørelse å ta.

  – Det er stort å bli tatt ut for Tanzania, men det hadde det vært å spille for Norge også. Valget er veldig vanskelig, samtidig som det er kult å ha den muligheten. Det blir nok litt tenking nå, sier Glimt-stjernen.

  Tanzania er rangert som nummer 130 på Fifa-rankingen.

  Eliteserien i fotball 2023: Bodø/Glimt-Stabæk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Djokovic slet seg videre i Roland-Garros

  Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic måtte virkelig jobbe for avansementet i Roland Garros da han møtte Alejandro Davidovich Fokina i åttedelsfinalen.

  Serberen gikk likevel videre etter å ha vunnet i strake sett med sifrene 7-6 (7-4), 7-6 (7-5), 6-2. Kampen varte i 3 timer og 36 minutter.

  Etter to jevnspilte og tette sett, som begge måtte avgjøres i tiebreak, viste verdenstreeren muskler og gikk raskt opp i 3-0 ledelse etter å ha brutt spanjolens serve.

  Spanjolen tviholdt likevel i det lille halmstrået som holdt han inne i turneringen, fram til Djokovic igjen brøt serven hans og vant settet 6-2.

  I semifinalen møter Djokovic vinneren av kampen mellom peruanske Juan Pablo Varillas og polske Hubert Hurkacz. (NTB)

  Novak Djokovic
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste